Kerkraadse accordeonclub viert 75-jarig jubileum

Auteur
Accordia

Juist in het jaar dat ACCORDIA 75 jaar bestaat, en we een geweldig jubileumconcert hadden gepland in Parkstad Theater Kerkrade, in samenwerking met Carel Kraayenhof (bekend van de huwelijksmis van ons koningspaar), de welbekende cabaretier Jack Vinders en diverse andere accordeonartiesten, komt corona voorbij. Onaangekondigd en onuitgenodigd, nog vóór ons feest kan beginnen, doet zij voor ons (en niet alleen voor ons, maar voor helaas héél veel mensen) de deur dicht. Het slot erop. Geen jubileumconcert, geen feestweekend, geen gezelligheid en geen kerkdienst. Zo zie je maar hoe een virus dat volledig onzichtbaar is, zo’n vernietigende invloed kan hebben.

Bestaansfeest
Maar gelukkig heeft corona Accordia niet eronder gekregen! Wij bestaan immers nog steeds en als corona een beetje “meewerkt”, vieren we volgend jaar ons 75-jarig bestaansfeest. Het positieve nieuws is dan ook dat iedereen een herkansing krijgt om kaarten te kopen voor ons jubileumconcert dat gepland staat op 29 mei 2021. Noteer dit dus alvast in je agenda, zodat we er samen met jullie alsnog een onvergetelijk feest van kunnen maken.

Even voorstellen
Nu denken sommigen van jullie wellicht: ”Leuk dit artikel, maar wie zíjn jullie eigenlijk?!” Maar misschien kennen jullie ons ook wél, van onze jaarlijkse concerten in de botanische tuin te Terwinselen tijdens de kunstmarkten? Hoe dan ook, we zullen ons nu eens netjes voorstellen. Zoals gezegd zijn wij Accordeonvereniging Accordia Kerkrade. Een vereniging waar jong en oud accordeonmuziek kan maken. Al moeten we toegeven dat “jong” wat aan de magere kant is. Een uitnodiging bij deze dan om de jeugd eens lekker te prikkelen en uit te nodigen om te komen kijken/luisteren naar onze repetities op woensdagavond van 19.30-21.30 uur. We repeteren sinds vorig jaar in 't Westhoes in Kerkrade en sinds 22 juli jl. hebben we onze repetities, onder het naleven van de coronamaatregelen, weer kunnen oppakken. We spelen muziek die varieert van Bach tot Queen. Buiten het repeteren staat gezelligheid hoog in het vaandel en daarom organiseren we ook ieder jaar leuke activiteiten. Deze variëren van barbecue tot weekendje weg. 

Orkesten en optredens
Daarnaast hebben we nog onze jaarlijkse kerstviering in ons verenigingslokaal. Voordat corona zich overal mee ging bemoeien, gaven we regelmatig optredens in o.a. kerken, verzorgingstehuizen en zoals eerder vermeld tijdens de kunstmarkt in de botanische tuin te Terwinselen. De vereniging telt drie orkesten, te weten “het orkest”, de Notenkrakers en het ensemble. De Notenkrakers is een instapgroep, laagdrempelig voor iedereen die nog niet zoveel ervaring heeft in het accordeonspelen, of die het instrument na jaren weer eens wil oppakken, maar er eerst weer even wil “inkomen”. Helaas ook weer door corona en alle extra maatregelen kunnen de Notenkrakers vanwege tijdsgebrek (nog) niet repeteren. "Het orkest" is voor mensen die al “iets langer” accordeonspelen en staat onder leiding van onze dirigente Wendy Remans. Het ensemble bestaat uit een kleine groep mensen die voor zichzelf de lat nog een stukje hoger willen leggen.

Gratis proeflessen en meer
Graag nodigen we jullie uit om vrijblijvend een repetitie bij te wonen, en de sfeer te komen “proeven”. Mocht jullie interesse gewekt zijn, bestaat de mogelijkheid tot het nemen van gratis proeflessen en/of een jaar lang gratis lidmaatschap! Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze voorzitter Maurice Kersten. Neem gerust ook eens een kijkje op onze website: accordia-kerkrade.nl of onze facebookpagina.

Optreden van Accordia in de Botanische tuin tijdens de "Kunst in de tuin" dag
Fotograaf
Accordia