Reconnected Voerendaal organiseert voorjaarsconcert

Het traditionele jaarlijkse concert 'La Primavera' van Zangvereniging Reconnected uit Voerendaal komt er weer aan. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn alle coronamaatregelen dan opgeheven en kunnen we weer samen genieten van een heerlijk avondje uit.

Op zaterdag 30 april a.s. is het zover. Dan vormt Cultureel centrum de Borenburg in Voerendaal weer het decor voor een mooie muzikale avond. Dit jaar is het thema "Connecting Music".

Reconnected is erg blij dat voor deze editie Popkoor Thirdwing uit Heerlen en het Jazzcombo The Scratchy Boys uit Maastricht hun medewerking hebben toegezegd.

Het belooft een afwisselende muzikale avond te worden waarop we een bijzondere combinatie hebben weten te maken door 3 muziekverenigingen met een geheel andere cultuur en achtergrond in één programma te verbinden. Aanvang van het concert is 20.00 uur (entree: vrije gave).

Zangvereniging Reconnected heeft als motto: Zingen met passie. Zij brengt een afwisselend, verrassend repertoire voor jong en oud, gezongen in diverse talen. Het gemengde koor telt ca. 35 leden en staat sinds oktober 2005 onder muzikale leiding van Peggy Smeets. Bij optredens wordt het koor op de piano begeleid door Annemie Sluijsmans-Meens. Sinds 2002 heeft het koor Voerendaal als thuisbasis en vormt het voor velen al een bekend gezicht. In 2019 heeft Reconnected de 1e prijs gewonnen bij de Limburgse Korendagen, categorie B - grote koren.

Met meer dan vijftig leden en onder de muzikale leiding van dirigent Mischa Hendriks verzorgt Popkoor Thirdwing uit Heerlen spetterende optredens in de regio Parkstad Limburg en ver daarbuiten. Voor nog een extra lading energie wordt popkoor Thirdwing begeleid door een eigen liveband. Actuele popmuziek vormt de basis van het afwisselende repertoire. De originele, eigentijdse arrangementen, gecombineerd met het volle geluid van popkoor Thirdwing, zorgen ervoor dat ieder evenement een unieke gebeurtenis wordt.

Jazzcombo The Scratchy Boys is ontstaan tijdens de eerste editie (2017) van het Scratchjazz Festival in Venlo. Het combo bestaat uit: Jard Frielinck (alt-sax), Arthur Geurts (bas), Frits Steeghs (drums) en Tuur Steeghs (keys). Zij hebben allemaal een grote passie voor jazzmuziek. Het repertoire bestaat vooral uit jazz-standards, en zo hier en daar een eigen compositie. Ook vinden zij het heel tof om bekende popnummers in een jazzy jasje te steken, en er een eigen sound aan te geven. Het zijn muzikanten die verbonden zijn aan de jong-talentenklas van het conservatorium.

Voorjaarsconcert Reconnected
Fotograaf
Stan Keulen