Ontdek je creativiteit bij de Vrije Akademie

Auteur
Vrije Akademie

Creatieve cursussen voor kinderen bij de Vrije Akademie in het Flexiforum (voormalige Campus) Spekhofstraat 15 en in Landgraaf in An de Voeëgelsjtang 12. We (Vrije Akademie) bieden een creatief atelier in Kerkrade op de woensdagmiddag en in Landgraaf op de zaterdagochtend voor kinderen vanaf 5-6 jaar. De kinderen gaan in deze cursussen tekenen, schilderen en werken in 3d met allerlei materialen zoals klei, papier-maché en hout. 
Er wordt gezorgd voor een boeiende afwisseling in materialen en technieken. Bij de opdrachten gebruikt de kunstdocent een bekende kunstenaar of kunstwerk als inspiratie en leren de kinderen spelenderwijs iets over kunst en kunststromingen. Aanmelden via www.vazom.nl of via knop inschrijven of bellen naar T 045 7370302 

Striptekenen 
Houd je van strips lezen? En zou je je eigen strip willen maken? In deze cursus krijg je allerlei leuke, korte en grappige opdrachten waardoor je je eigen strips leert tekenen. Je leert bijvoorbeeld je eigen hoofdrolspeler te bedenken, grappige teksten te verzinnen en verschillende gezichten te tekenen. In Kerkrade begeleidt Gady Mirtenbaum het striptekenen op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur en in Landgraaf Vick Debergh op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur. 

Tekenen en schilderen voor jonge kunstenaars 
Kinderen vanaf 8 jaar gaan in deze cursus speciaal aan de slag met teken en schildertechnieken. De cursus start met korte info over een kunstenaar en daarna gaan ze aan de slag met een speciale teken of schilderopdracht in de stijl van de bekende kunstenaar. De kinderen leren ook van alles over kleuren, compositie, perspectief en stijlen zoals fantasie of realistische schilderen. Dit is op de woensdagmiddag tussen 16.30 een 18.00 op onze locatie in het Flexiforum in de Spekhofstraat 15 in Kerkrade. 

Talentacademie 
Een nieuwe cursus dit jaar is de talentacademie. Deze cursus is geschikt voor jonge talenten die erover denken om kunstenaar te worden. In deze cursus staat het werken onder begeleiding van een kunstenaar in een atelier met allerlei materialen centraal. Deze cursus vindt plaats op de zaterdagochtend in Kerkrade. De jongere draagt zelf thema’s, materialen en technieken aan die hij of zij wil leren. Kinderen kunnen via stichting leergeld of het jeugdcultuurfonds deelnemen aan onze cursussen. Wij verstrekken graag meer informatie via info@vazom.nl of via T 045 7370302.

Kunstwerken gemaakt door jonge kunstenaars tijdens de creatieve cursussen in het atelier