Henk Ghijsen vertelt over het kloosterverleden van Simpelveld

In elke Limburgse stad, in vrijwel alle dorpen en in het buitengebied staan kloostergebouwen, al worden die steeds minder door kloosterlingen bewoond. Welke kloosters waren er in het verleden? Wat was hun betekenis? Henk Ghijsen vertelt u daar alles over aan de hand van foto's. Ook neemt hij u (figuurlijk) mee naar "kloësterstedje" Simpelveld, daar kan je niet om het kloosterverleden heen. In het klooster daar is het museum de Schat van Simpelveld gehuisvest. Hoe is het klooster ontstaan, wat heeft het klooster Simpelveld gebracht en wie is Clara Fey eigenlijk?

Nieuwsgierig geworden? Meld u aan voor één van de lezingen. Niet elke lezing is hetzelfde, Henk zal in Eygelshoven eerst ingaan op het lokale verhaal alvorens hij ingaat op het "kloësterstedje" Simpelveld.

Een reis door een stukje Limburgse Kloostergeschiedenis en een zoektocht naar de Schat van Simpelveld. Henk Ghijsen geeft de lezing op diverse locaties.

HuB. Bibliotheek Kerkrade: donderdag 21 april (13.30-15.00 uur)

Bibliotheek Eygelshoven: vrijdag 22 april (13.30-15.00 uur)

Aanmelden:

info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-763 05 20

De verhalen van Henk Ghijsen zelf ervaren? Maak dan een Ommetje met Henk Ghijsen op zaterdag 23 april.

Ommetje met…  "in de voetsporen van Clara Fey"
Za. 23 april I 11:00 – 12:45 uur
Gratis vooraf aanmelden

Wandeling in de domeinen van het voormalig klooster "Huize Loreto" in Simpelveld. Verzamelen voor de Kloosterkapel Kloosterstraat 68 Simpelveld. Henk Ghijsen (vrijwilliger van het Museum "De Schat van Simpelveld") is uw gids.

Verzamelen voor de Kloosterkapel Kloosterstraat 68 Simpelveld. Start van de wandeling om 11.00u. Rond 12.45u. eindigt de religieuze tocht.

U krijgt informatie over de diverse kloostergebouwen, de kloostertuin, het hellingbos met de prachtige kruiswegstatie, Lourdesgrot, enkele kapelletjes, het kerkhof van de zusters. Dit alles is te bewonderen in een mooi natuurgebiedje langs de lieflijke Eyserbeek.

Verder kunt U ook nog een bezoek brengen aan het schitterende Museum "De Schat van Simpelveld". Dit is tot 17.00u. open

Schat van Simpelveld
Fotograaf
Museum Schat van Simpelveld