Hockeyclub Nuth wordt volledig rookvrij

Auteur
HC Nuth

Hockeyclub Nuth (HCN) is sinds september volledig rookvrij. Zodra men het moderne hockeycomplex op de Kollenberg te Nuth oploopt, is het verboden te roken. HCN wil kinderen het goede voorbeeld geven. Zien roken, lijkt dan normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, doet roken. Zeker als zij rokers zien naar wie zij opkijken, andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken/tabaksrook zowel binnen als buiten schadelijk. Met een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Rookvrije generatie
Nog iedere week raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt HCN met een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de doelstelling van de beweging ‘Rookvrije Generatie’. Deze werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. 

HCN was in september 2003 een van de eerste Limburgse sportclubs, die op zaterdag -de jeugdcompetitiedag- het clubhuis rookvrij verklaarden. HCN ontving daar destijds zoveel waardering en respect voor het besluit, dat men al snel daarna (1 januari 2004) een algeheel rookverbod afkondigde voor het clubhuis. Veel sportclubs weerhoudt het om zo’n geheel rookvrijmaatregel te nemen, omdat men bang is voor terugval in de barinkomsten. HCN kiest echter voor een goede levenshouding en haar (jeugd)leden.

Hockeyers van HC Nuth
Fotograaf
Bart Bams