Dertien jubilarissen bij Harmonie De Berggalm in Klimmen

Koninklijke Harmonie de Berggalm uit Klimmen huldigt dit jaar de jubilarissen van 2021 en 2022. Het zijn er zoveel omdat in 2021 de huldiging vanwege corona geen doorgang kon vinden. Ze zijn in het zonnetje gezet tijdens de feestelijke avond in het verenigingslokaal op 16 april.

Maar liefst dertien jubilarissen zet de De Berggalm dit jaar in het zonnetje. Leden van De Berggalm die een grote staat van dienst hebben als muzikant, bij het begeleiden van activiteiten of hun bijdrage leveren (of hebben geleverd) aan een van de commissies of het bestuur. Daarnaast ook personen die de belangrijke rol hebben als "beschermer" van de vereniging. De staat van dienst loopt uiteen van 12,5 jaar t/m 65 jaar.

Muzikanten

De muzikanten zijn de belangrijkste basis voor een harmonie. Zonder muzikanten en instrumenten geen muziek. En De Berggalm streeft er ook naar om de jeugd te blijven interesseren in het maken van muziek maar ook te blijven boeien. Het is dan ook goed te zien dat een aantal jubilarissen op jonge leeftijd vanuit de eigen opleiding nu al vele jaren met veel plezier muziek maken bij onze vereniging.

Jubilarissen 2021

Vanwege de beperkende maatregelen door Corona, kon in 2021 geen huldiging plaatsvinden.  Dat wordt nu dus ingehaald voor de volgende leden/muzikanten:

Patrick Bertrand (fagot):                        40 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Felix Bemelmans (oud bestuurslid):        40 jaar lid van de Berggalm

Walter Linden (trompet):                        25 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Meike Trausel (saxofoon):                     25 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Rick Winthagen (slagwerk):                   25 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Arno Cremer (trompet):                         12.5 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Myrthe van Meyel (klarinet):                   12.5 jaar muzikant en lid van de Berggalm

"Beschermheer en –vrouwe"

Zowel het harmonieorkest als het jeugdorkest zijn gezegend met een "beschermer". Ook deze behaalden in 2021 een jubileum. Philma Spit vervult al 12.5 jaar deze rol als beschermvrouwe van het Jeugdorkest. Philma mist vrijwel nooit een repetitie van haar jeugdorkest. Daarnaast nodigt zij de muzikanten ieder jaar uit voor een kort zomerkamp in haar achtertuin.

Met ondernemer Frits Beurskens heeft De Berggalm al 12.5 jaar een gewaardeerde beschermheer. Hij is onder andere één van de drijvende krachten achter Concert en Preuverie Clumma.

Jubilarissen 2022

Dit jaar worden 4 jubilarissen in het zonnetje gezet:

Guus Blezer (klarinet):                           50 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Anita Klinkenberg (saxofoon):                40 jaar muzikant en lid van de Berggalm

Richard Konings (bas en bestuurslid):    25 jaar muzikant en lid van de Berggalm

En tot slot Sjir Winthagen. Het hart van de "jeugdige" Sjir ligt vooral bij de jeugd van de Berggalm. Als een echte pater familias was hij vele jaren de dirigent van het jeugdorkest. En nog steeds is hij de steun, toeverlaat en stimulator van de jeugd. In het harmonieorkest speelde hij tot voor kort klarinet. Al 65 jaar is hij als muzikant en lid verbonden aan De Berggalm.

Harmonie De Berggalm
Fotograaf
Harmonie De Berggalm