Jack Aldewereld Stichting brengt eerste boekje uit

De Brunssumse kunstenares Esther Ziher-Ginczinger gaat voor de drie eerste boekjes van de Jack Aldewereld Stichting het omslagontwerp maken. In het ontwerp zullen de karakteristieken van het onderwerp tot uitdrukking komen. Het omslagontwerp voor de eerste uitgave van de Stichting, over Pater Wim van der Geest, is inmiddels klaar.

Elk jaar één groot project

De Jack Aldewereld Stichting pakt elk jaar minimaal één groot project op. Dat kan een locatie zijn in Brunssum of een persoon. Vorig jaar belichtte de stichting Pater Wim van der Geest. Eind oktober 2021 werd een plaquette en een kunstwerk onthuld in bijzijn van scholieren, hoogwaardigheids-bekleders en vele andere geïnteresseerden. Alle informatie die bekend is over wat Pater Wim van der Geest heeft betekend voor het verzet in Brunssum, de verhalen van mensen die hem hebben gekend en lesmateriaal dat gebruikt is op de middelbare school, wordt nu gebundeld in een boekje en voor de zomer gepubliceerd.

Betrokkenheid

Esther Ginczinger is zeer betrokken bij de stichting. "Ik ben hier geboren en getogen en trots op wat deze gemeenschap in de oorlog heeft gedaan voor de honderden onderduikers. Fantastisch dat de Jack Aldewereld Stichting ervoor zorgt dat dit unieke verleden niet verloren gaat en dat vooral ook de jeugd van nu wordt betrokken. Ik vind het dan ook een eer om met mijn kunst een bijdrage te kunnen leveren."

Voorzitter Arie de Zeeuw is erg blij met het omslagontwerp. "Ons verhaal gaat over hoop, over levens die gered zijn dankzij mensen met een groot hart. Esther werkt veel met symboliek – vogels en vlinders staan voor vrijheid, hartjes voor warmte en geborgenheid. De ogen van dieren en figuren zijn altijd groot. Ogen zijn immers de spiegel naar de ziel. Die symboliek, haar authentieke stijl en haar gebruik van kleur, spreekt ons erg aan en vinden wij enorm passen bij onze boodschap van hoop."

Het boekje over pater Wim van der Geest ligt momenteel bij de drukker en zal binnenkort verkrijgbaar zijn.

Esther Ginczinger en Arie de Zeeuw
Fotograaf
Jack Aldewereld Stichting