Nuthse zomerkraker weer van start

Hockeyclub Nuth (HCN) verzorgt ook komende zomer iedere zaterdagochtend op het sportcomplex De Kollenberg een ZomerBidonTraining (ZBT). De tien gratis trainingen zijn in de periode van 25 juni t/m. 27 augustus van 10.00 tot 11.15 uur voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m. 17 jaar. Dus niet alleen voor hockeyleden. Je wordt ingedeeld in teams met leeftijdgenoten en doorloopt vier stations met verschillende sporten/spellen.

De ZBT is in de loop der jaren veranderd van een zomerhockeytraining naar een training waarbij veel aandacht besteedt wordt aan het verbeteren van de motorische grondvormen bij de jeugd, zoals: springen, klimmen, vangen, gooien, mikken enz. Hier is bij de jeugd van vandaag de dag nog een wereld te winnen.  

De deelnemers worden aangeraden een goedgevulde bidon mee te nemen. Dit om ervoor te zorgen dat het lichaamsvocht op het juiste peil blijft.

Met deze speelse trainingen wil HCN met name de motorische vaardigheden van haar jeugdleden verbeteren, hetgeen ook het hockeyen ten goede komt.

De ZomerBidonTrainingen van HockeyClub Nuth
Fotograaf
Bart Bams