Maand van de Geschiedenis in Kerkraadse bieb

Datum
Einddatum
Auteur
Bibliotheek Kerkrade

Ontdek gisteren, begrijp vandaag. Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. In deze maand organiseert Bibliotheek Kerkrade een speciaal programma rondom oost-west, het thema van 2020.

Lezing Doris Schilling

6 oktober I 14:00 – 16:00 uur I HuB.Bbliotheek Kerkrade. Haar focus ligt in deze lezing niet op het kolonialisme of de bloedige conflicten uit het verleden maar juist bij de fascinatie voor het vreemde die als een rode draad door de cultuurgeschiedenis loopt.  

Muzieklezing Pierre Rietrae

23 oktober I 14:00 – 16:00 uur I HuB.Bbliotheek Kerkrade. Klassieke muziek in de 20ste eeuw: een genot voor het oor, gedurfde klanken en nieuwe ritmische structuren. Een lezing over de wereldtentoonstelling in Parijs en de invloeden van Afrika en Amerika toentertijd op de muziek.

Lezing Via Belgica door Elly Smit I 

27 oktober I 14:00- 15:30 uur I HuB.Bbliotheek Kerkrade. De heirbaan van Boulogne sur Mer en Keulen, tegenwoordig aangeduid als de Via Belgica, was lange tijd de belangrijkste Romeinse weg in de Lage Landen. Wat heeft deze weg toen betekend voor onze regio en wat is de impact tegenwoordig nog op onze badgewoontes, eetcultuur en handel?

Voor leden van de bibliotheek zijn de lezingen gratis, niet-leden betalen €2,50
Graag vooraf aanmelden via: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-7630520