IVN Limburg plant meer dan 5000 bomen

Het IVN project ‘Tiny Forest’ loopt goed. Alleen dit jaar al gaat IVN Limburg meer dan 5000 bomen planten op zes verschillende locaties. IVN heeft de ambitie om bij iedere basisschool in Limburg een Tiny Forest te planten. Daarnaast gaat IVN met Tiny Forest dit jaar internationaal van start.

Tiny Forest

Deze Tiny Forests worden gerealiseerd in samenspraak met de buurt, leerlingen van de school, gemeenten en de lokale groene vrijwilliger. Het ontwerp van een Tiny Forest wordt door kinderen en betrokkenen getekend waardoor het een ‘door en voor’ bosje wordt. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het is een prettige plek voor mens en dier, stimuleert de biodiversiteit, neemt stikstof op, dient als buurtairco en werkt als een spons tijdens de steeds vaker voorkomende grote hoeveelheden regenwater.

Planten en plannen

IVN Limburg streeft ernaar om nog meer Tiny Forests aan te leggen. Dit jaar worden bij acht verschillende scholen bosjes geplant; drie in Maastricht, drie in Eijsden-Margraten en nog eens twee in Weert. Daarnaast is bij een bedrijventerrein in Weert een Tiny Forest gerealiseerd. Elk bos bestaat uit minstens 600 bomen. Zo komen er dit jaar, dankzij het Tiny Forest-project weer 5000 bomen bij in Limburg. Mede dankzij deze plantdagen komt het totaal aantal Tiny Forests in Nederland te staan op meer dan honderd.

IVN stopt hier niet en heeft met Tiny Forest een grote ambitie. Zo geeft Thea Jetten, projectleider Tiny Forest, aan: “Onze ambitie is om bij iedere Limburgse basisschool een Tiny Forest aan te planten én gaan we binnenkort internationaal met onze eerste Belgische Tiny Forests”.

IVN is bezig met het planten van bomen in de buurt van basisscholen
Fotograaf
IVN Limburg