Roda JC gaat 'nat' tegen Almere City: 2-1

Roda JC leed vanavond een pijnlijke 2-1 nederlaag bij en tegen Almere City. Een domper, want bij winst had de ploeg van trainer Jurgen Streppel Almere verdrongen van de tweede plaats. Door de aanhoudende regen was het een heus waterballet.

Al in de eerste minuut kwam de Kerkraadse eerstedivisionist op een kletsnat veld op een 1-0 voorsprong. Patrick Pflücke opende de score door via de onderkant van de lat het net te bereiken. Vijf minuten later was Bouyaghlafen vlakbij de gelijkmaker. De Roda-verdediging werd weggespeeld, maar zijn inzet vloog net langs de paal. Miguel Santos, de deze week aangetrokken nieuwe doelman, stopte niet lang daarna een mooie kopbal van oud-MVV'er Thomas Verheydt. In de 29ste minuut kon Verheydt wel scoren via een kopbal na een voorzet van Ryan Koolwijk. 

Thomas Verheydt werd de man van de wedstrijd door zeven minuten voor rust op fraaie wijze de bal voor te leggen voor Shayon Harrison, die de bal met een kanonschot in de verre hoek schoot: 2-1 voor Almere. Vlak na rust verzuimde Bouyaghlafen het genadeschot te geven. Hij passeerde doelman Santos, maar schoot de bal vervolgens pardoes in het zijnet. Stefano Marzo had een reële mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten, alleen schoot hij over doel. Even later kreeg hij weer een goede mogelijkheid, maar zijn schot werd door de keeper van Almere knap tot hoekschop verwerkt.

In de 63ste minuut maakte Danny Bakker zijn debuut bij Roda. De 25-jarige middenvelder, afkomstig van ADO Den Haag viel in en zijn hoekschop belandde bij Marzo, die de bal rakelings naast de paal kopte. De debuterende doelman Santos speelde een goede wedstrijd. Hij wist enkele keren invaller Jearl Margaritha knap af te stoppen, waarmee hij een derde treffer voorkwam. 

Door dit resultaat bezet Roda met 11 punten uit 7 wedstrijden de zesde plaats op de ranglijst. Op maandag 19 oktober volgt thuis vanaf 20.00 uur het treffen tegen Telstar. Vrijdag 23 oktober speelt Roda uit tegen Cambuur (21.00 uur) en woensdag 28 oktober wacht Roda thuis de eerste bekerwedstrijd tegen Fortuna (21.00 uur).

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt deed Roda JC goede zaken. De komst van doelman Miguel Santos was een opsteker voor Jeffrey van As, technisch directeur van Roda JC. "Miguel is een keeper met een goede lengte en een rustige uitstraling. Hij heeft een prima trap en kent de Nederlandse competitie." 

Over de komst van middenvelder Danny Bakker, die 176 wedstrijden speelde in de Eredivisie voor ADO Den Haag, zegt Van As: "Danny is een linksbenige middenvelder met veel ervaring in de Eredivisie. Hij beschikt over een goed overzicht en techniek en pikt zo nu en dan ook een doelpunt mee. Met Danny halen we een echte prof in huis."

Roda JC