Vrijspraak na toezenden per post van vijf kilo hennep

Auteur
Redactie

Een man uit Brunssum is bijna zeven maanden de cel ingegaan omdat hij een pakket met ruim vijf kilo aan henneptoppen kreeg toegezonden. De waarde bedroeg 20.000 euro. De Brunssummer beweert dat hij de drugs per ongeluk heeft ontvangen en dat ze niet voor hem waren bestemd.

De rechter sprak hem vrij omdat de aanklager niet kon bewijzen dat het pakketje uit Spanje voor de man bestemd was. Tweemaal stond de postbode op de stoep bij het geadresseerde woonhuis, maar er werd niet open gedaan. Op het postkantoor bleek dat de verpakking beschadigd was. Medewerkers maakten het pakket open om het opnieuw te kunnen verpakken. Nadat de drugs waren gevonden, werd de politie ingeseind.

Advocaat Hakan Külcü meldt op 1Limburg dat hij vermoedt dat de afzender een willekeurig adres heeft gebruikt en dat drugscriminelen het pakket vervolgens zouden onderscheppen. ''Ik heb het eens opgezocht, maar op internet heb ik zeker acht van dit soort incidenten teruggevonden. Dit kan iedereen gebeuren. Mijn cliënt is er gewoon bijgelapt.''

Hennep
Fotograaf
Pixabay