Zomerfestival Voerendaal: proef, luister, zie en voel

Datum
Einddatum
Auteur
Zomerfestival Voerendaal

Cultureel Voerendaal laat in het 10-daagse cultuurfestival zien dat ze groot kan zijn met haar eigen parels! Proeven, luisteren, zien en voelen.

De organisatie van het Zomerfestival Voerendaal en de gemeente Voerendaal hebben besloten het Zomerfestival Voerendaal van 2020 in september WEL door te laten gaan. Wellicht als een van de weinige festivals in de regio, kunnen ze door juist het kleine karakter van het festival zich verheugen op maar liefst vijfentwintig evenementen. Uiteraard worden de nodige COVID-19 maatregelen genomen, zie hiervoor het veiligheidsplan op de website van de gemeente Voerendaal.

Zo zijn alle evenementen op reservering met een beperkt maximaal aantal bezoekers. Daarnaast zullen de evenementen, waar mogelijk, online via een livestream op Facebook te volgen zijn. U hoeft overigens geen Facebook account te hebben om mee te kunnen kijken. Op locatie wordt er uiteraard de 1,5 meter gehanteerd. Met andere woorden, veilig, maar wel samen. Anders, maar toch ook bekend. Altijd verrassend. 

In 2020 viert het Zomerfestival Voerendaal haar eerste lustrum! Prachtig om te zien hoe een idee uitgroeit tot een begrip. Een festival waar de culturele trots van Voerendaal van zich laat horen, jong en oud mee komt genieten, verrassende ontmoetingen ontstaan tussen amateurs en professionals en bijzondere plekjes samen (her)ontdekt worden. 

De organisatie is in handen van Fenna Ograjensek (Artistiek Leider), Judith Eurlings (PR & Organisatie) en Marina Veldman (Algehele Ondersteuning). Een verrassend openingsconcert, kindervoorstellingen en –workshops, een drive-in bioscoop, een lezing op een bijzondere plek. Wandelingen en fietsroutes, concerten op allerlei plekken door de hele gemeente, Zomeravonden om Zeven en de Land van Kalk Fair. Bent u er (weer) bij? Fysiek of digitaal. Muziek, lekker eten en drinken, wandelen, kunst, poëzie en dans. Voor jong en oud. Cultuur waar uw hart een sprongetje van maakt. 

Op de Facebookpagina, website en website van de gemeente Voerendaal kunt u alle evenementen zien, zet de data dus maar vast in uw agenda!

zomerfestival voerendaal logo