Proef het Land van Kalk: culinair genieten

Datum
Einddatum

 Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september wordt Proef het Land van Kalk weer georganiseerd: op verschillende locaties in de gemeenten Simpelveld, Voerendaal, Heerlen en Gulpen-Wittem kunnen mensen producten van het Land van Kalk proeven en het gebied op een actieve manier beleven. Door zoveel mogelijk buiten te organiseren en door te werken met tijdslots kan er veilig genoten worden van al het moois en lekkers dat Land van Kalk te bieden heeft.

Bike & Bites route
Dit jaar is een fietsroute langs bijzondere plekken en horecalocaties uitgezet. Deelnemers kunnen onderweg ontbijten, lunchen, dineren of zomaar een hapje en drankje doen op de plek van hun voorkeur. Maar ook de Sint Laurentiuskerk in Voerendaal organiseert speciaal voor deze gelegenheid een rondleiding en stelt de kerk open voor bezichtiging. Auberge de Rousch biedt een speurtocht voor kinderen, vanaf Hof Kricheleberg in Bocholtz kan gewandeld worden met ezels, Kunradersteengroeve verzorgt een rondleiding en Herberg de Bernardushoeve organiseert een barbecue met live muziek. De fietsroute is er in 3 varianten en varieert in lengte van 25 tot 42 kilometer. Starten kan op vele locaties. De route zelf is gratis te downloaden op landvankalk.com en kan op elk gewenst moment gefietst worden. Consumpties en extra activiteiten (zie landvankalk.com voor meer details) worden op locatie afgerekend.
 
Land van Kalk Fair
In samenwerking met de organisatie van Zomerfestival Voerendaal wordt op zondag 20 september van 12.00 tot 17.00 uur bij Kersenbedrijf Schaepkens in Klimmen een Land van Kalk Fair georganiseerd. Bezoekers kunnen dan genieten van al het moois en lekkers dat het Land van Kalk te bieden heeft, zoals een goed glas wijn, jams, likeuren en koffie. Ook een workshop Kunradersteen kappen of een testritje op een e-bike is mogelijk. Ook is er een fotowedstrijd en optredens van onder andere Linde Grooters, David, Rinus en Harry en Ritmo Jazzballet. Vanwege corona wordt per tijdslot een beperkt aantal bezoekers toegelaten. Tickets zijn binnenkort te boeken via landvankalk.com
Voorafgaand aan de fair kunnen fietsers mee met een lokale Land van Kalk ranger op BoerenLand Safari: een mooie tocht langs wijn- en fruitgaarden en enkele bijzondere boerenbedrijven. De tocht start en eindigt eveneens bij Kersenbedrijf Schaepkens. Ook hiervoor kunnen geïnteresseerden vooraf tickets boeken.
   
 

Fotograaf
Roger coenders fotografie
land van kalk culinair