Ecoleer-workshops en St. Maarten bij Clemensdomein

Datum
Einddatum
Auteur
Clemensdomein

Het zijn moeilijke tijden voor ons allen! We zitten in een gedeeltelijke lockdown. Veel kan niet meer. Het is dan zoeken naar lichtpuntjes. Die zijn er zeker! Vitamine N (Natuur) is een levenselixer in deze herfst- en wintertijd. Tijd dus voor een Ommetje om Oud Merkelbeek!

Verder is daar onlangs een stukje Beekdaelenroute geopend in de buurt van het Clemensdomein en daar zien we oplichtende Heiligen in het stukje Vogelsvalderenweg, die u ons de weg wijzen naar het Clemensdomein. Lux in tenebris of licht in het donker. In het monumentale Clemenskerkje zijn deze afgebeeld en hebben ze, stuk voor stuk, een eigen verhaal te vertellen. Alleen kunnen we in deze gedeeltelijke lockdown geen rondleidingen geven bij het Clemensdomein. 

Voorlopig is het bezoekersgebouw op de zondagmiddagen helaas gesloten! Voor rust en bezinning in deze donkere tijd, kan men wel altijd bij de Lourdesgrot terecht voor een kaarsje en op zondag van 12- 16u is het monumentale Clemenskerkje geopend voor individuele personen en kleine groepen (max. 4 personen). Mooi om even de heiligen op de Beekdaelenroute eens “ live” te bezoeken!

Ecoleer-workshops

Ook de ecoleer-workshops voor de jeugd buiten mogen doorgaan! Na onze workshop ‘Roofvogels en uilen’ op woensdag 14 oktober, gaan we op woensdag 28 oktober in een workshop ‘Bomen over bomen’. In deze workshop ontdekken we hoe belangrijk bomen zijn voor mensen, maar ook voor de natuur als samenleving. In deze workshop leren we een aantal bomen kennen, gaan we het een en ander rond bomen doen en maken we een bomenpaspoort van “mijn boom”.

St. Maarten en het lichtjesfeest

Op woensdag 11 november vindt de workshop ‘’St. Maarten en het lichtjesfeest (Divali) plaats. In deze workshop ontdekken we wie Sint Maarten was en wat hij deed. Sint Maarten werd later een echt kinderfeest, dat de laatste tijd verdrongen wordt door Halloween. Bij de Hindoes vindt er op 14 november het lichtjesfeest, Divali, plaats. Ook van dit feest ervaren we wat het betekende en wat er dan gevierd wordt. Bij beide feesten staat licht en vuur centraal en met licht en vuur gaan we in deze workshop veilig aan de slag. Laat je maar verrassen op die 11e van de 11e!

De workshops vinden buiten plaats en starten steeds bij het bezoekersgebouw van het Clemensdomein om 14.30 u en eindigen om 16.30u. De workshops zijn gratis voor jongeren van 7 t/m 12 jaar. Kijk op de dag even naar het weer en trek passende kleding aan. Ouders en verzorgers kunnen hun kind brengen of halen, net zoals op school, maar kunnen vanwege de geldende Coronaregels niet meedoen of meewerken. We hopen op begrip daarvoor. Zij kunnen eventueel genieten van een fraai stukje Beekdaelenroute of het ommetje.

Ecoleren is het nuttige en aangename combineren!

Fotograaf
Clemensdomein
Ecoleer-workshops bij het Clemensdomein