Documentaire met discussie over Alzheimer en dementie

Datum
Einddatum
Auteur
Bibliotheek Kerkrade

Vanaf november heeft HuB Kerkrade er een spraakmakende activiteit bij. 'L1mburg Doc Zoom Inn' is een regelmatig terugkerend cultureel evenement op dinsdagmiddag waarin een documentaire van L1 centraal staat. Het gaat om producties over Limburgse onderwerpen die eerder met succes door de regionale omroep zijn uitgezonden maar nog niets aan betekenis hebben ingeboet.

Rond de filmvertoning maken Bibliotheek Kerkrade e.o., Parkstad Limburg Theaters (PLT) en muziekschool Kerkrade (SMK), al dan niet samen met sociaal-maatschappelijke of culturele partners een afwisselend actueel programma dat informeert, amuseert en uitnodigt tot gesprek. In de collecteweek van Alzheimer Nederland van 1 t/m 7 november organiseert Bibliotheek Kerkrade e.o. samen met Alzheimer Afdeling Parkstad Limburg de eerste Limburg Doc Zoom Inn.

Het programma

• Dinsdag 3 november. Gratis. Vooraf inschrijven verplicht. 
14:45 uur:  Inloop
15:00 uur: Documentaire ‘Mist’ van Karin Hillebrand. Nabeschouwing onder leiding van Math Gulpers, voorzitter Alzheimer Nederland, afdeling Parkstad Limburg. 
16:15 uur: Napraten in de foyer met boeken en spellen van het Informatie Ontwikkel Punt (IOP) onder begeleiding van een vrijwilliger van Alzheimer Afdeling Parkstad Limburg.    

• Donderdag 5 november. Gratis. Vooraf inschrijven verplicht.
13:45 uur: Ontvangst
14:00 – 16:00 uur: Lezing Lyan Senden. Lyan Senden, bestuurslid en voorlichter van Alzheimer Afdeling Parkstad Limburg houdt een lezing over dementie.  Aan bod komen vragen als: wat is dementie en wat is normale vergeetachtigheid? Welke soorten en oorzaken van dementie zijn er? Hoe herken je dementie? Maar ook, hoe ga je om met mensen met dementie in de dagelijkse praktijk? Uiteraard is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na afloop kunt u hiervoor ook terecht bij de Geheugentafel van de Alzheimer Afdeling Parkstad Limburg. Aanmelden is verplicht: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045-7630520.