Mitchel Paulissen blij ondanks rode kaart tegen oude ploeg Roda

Auteur
Redactie

Roda JC verloor gisteravond in Leeuwarden met 3-0 van Cambuur. Kerkradenaar Mitchel Paulissen speelde voor de Friezen, maar was ondanks de rode kaart toch blij dat dankzij de winst zijn ploeg vrijwel zeker de eerste periodetitel pakt. 

De 27-jarige middenvelder speelde 17 jaar voor de Kerkradenaren. Hij begon zijn carrière bij RKTSV uit Terwinselen. Voor Omroep Friesland vertelde hij gisteravond over zijn twee gele kaarten. "In de eerste helft maakte ik een overtreding en kreeg ik geel. Ik vond het wat overdreven, maar misschien wilde de scheidsrechter het gelijk trekken omdat er bij Roda ook wel overtredingen waren. En die tweede, ik nam de bal fout aan en wilde die nog herstellen door naar links passen. Voor mijn gevoel was ik niet met de tegenstander bezig, in mijn optiek raakte ik hem niet. Ik ben geen speler die schopt, dus het is wel zuur dat het uitgerekend in deze pot gebeurt."

Roda-trainer Jürgen Streppel liet Erik Falkenburg vanwege een lichte blessure naast de basis staan, hij ruimde wel een plek in voor Jordy Croux. De geel-zwarten kwamen op een beetje aparte manier voor rust met 2-0 achter. Jürgen Streppel meldde aan Fox Sports dat zijn ploeg prima begon, maar de eerste de beste carambole was een treffer tegen. "Dat doelpunt kwam volledig uit de lucht vallen, want volgens mij waren wij de bovenliggende partij. De tweede kans van hun was ook meteen raak, dus de eerste helft was zeker geflatteerd.''

Jürgen Streppel vond dat zijn ploeg de wedstrijd vrij makkelijk weggaf. ''Wij hebben geprobeerd om te voetballen, misschien zelfs wel té veel. Daarom krijgen we ook de 2-0 tegen, maar ik vond zeker dat wij er af en toe prima uitkwamen tegen de beste ploeg van de Keuken Kampioen Divisie. Als je zo'n foutjes maakt dan krijg je gevaar en doelpunten tegen zo'n tegenstander tegen.''

Mitchel Paulissen was blij voor de supporters van Cambuur die buiten het stadion de vrijwel zekere periodetitel vierden. "Het is echt jammer dat ze er niet bij kunnen zijn en dat we niet samen een feestje kunnen vieren. Dat is zonde, maar het is niet anders nu. Ze zijn trots op ons en we zijn trots op hun'', stelt de voetballer die sinds vorig seizoen bij Cambuur speelt. 

Roda zakt door de nederlaag naar de tiende plaats en heeft 12 punten uit 9 wedstrijden. Komende woensdag speelt Roda voor de beker thuis om 21.00 uur tegen Fortuna Sittard. Volgende week zaterdag speelt Roda in de competitie thuis om 16.30 uur tegen Den Bosch.

mitchel paulissen