Fortuna-trainer Kevin Hofland stelt eigen positie ter discussie

Auteur
Redactie

Fortuna Sittard verloor in de Eredivisie thuis met 1-3 van FC Groningen. De Bingelraadse trainer Kevin Hofland was zo boos na afloop dat hij zijn positie ter discussie stelde.

Tegen televisiezender L1 vertelde hij: "Als de spelers niet met mij verder willen, moeten ze het aangeven. Het was een teleurstellende wedstrijd en ik houd er een klote gevoel aan over."

Volgens Kevin Hofland was het verdedigend dramatisch. "Als ik wat anders achter de hand had, had ik spelers al lang gewisseld. Wedstrijden op deze manier verliezen, dat is niet te verteren. Ik ben erg pissig over wat we hebben laten zien. Ik kan wel wisselen, maar dan ga ik alles overhoop halen, en dat werkt ook niet. Dan wordt het een chaos."

De oefenmeester mist bij zijn spelers de energie om er iets van te maken. "Ze moeten het niet voor mij doen, maar voor zichzelf. Voor de eerste maal dit seizoen kreeg ik het gevoel dat we echt onacceptabel speelden. Bij rust had ik er wel 7 of 8 kunnen wisselen."

Jorgen Strand Larsen scoorde twee maal voor FC Groningen, waardoor de gasten halverwege de wedstrijd al met 0-2 leidden. Mats Seuntjens kreeg in de 54ste minuut de gelegenheid via een penalty de aansluitingstreffer te scoren. Toch kwam Fortuna daarna niet goed in de wedstrijd om vervolgens in de 79ste minuut de 1-3 via Bart van Hintum te incasseren. 

Tegen Fox Sports toonde Kevin Hofland zich ook ontevreden. "Na de penalty was er gewoon geen reactie van onze kant en dan speel je eigenlijk een verloren wedstrijd. Ik miste een bepaalde agressiviteit in het team. Fouten maken is niet erg, maar het gaat om de manier waarop je de duels ingaat en voor de tweede bal vecht. Ik mis het karakter in het team." 

Door de nederlaag tegen FC Groningen staat Fortuna nu met 2 punten troosteloos onderaan de ranglijst in de Eredivisie. "Zo'n wedstrijd als deze kun je een keer hebben, maar tegen FC Twente en de eerste helft tegen Heerenveen ging het ook al zo. Het was dus niet de eerste keer. Ik voel me min of meer in de steek gelaten door de ploeg."

logo Fortuna Sittard