Heerlense Annemarie van Gaal helpt horeca op tv

De Nederlandse horeca verkeert in zwaar weer. Veel zaken zijn door de coronacrisis maandenlang dicht gebleven en kunnen het hoofd nauwelijks nog boven water houden. Sommige staan zelfs op het punt van omvallen. Topchef Herman den Blijker en succesvol zakenvrouw Annemarie van Gaal, opgegroeid in Heerlen, bieden een helpende hand. Voor hun nieuwe programma, Crisis in de tent, slaat het duo de handen ineen om noodlijdende restaurants te helpen overleven in een nieuwe realiteit en met nieuwe regels. Crisis in de tent is vanaf dinsdag 25 augustus te zien bij SBS6.

In elke aflevering gaan Annemarie en Herman langs bij een horecazaak. Ze maken kennis met de eigenaar. Hoe liep de zaak voor de crisis? Hoe is de financiële situatie nu? Vervolgens trekt het duo zich terug om een plan te maken. Als dat plan klaar is, neemt Herman de keukenbrigade onder zijn hoede. Hij leert ze om voor minder geld net zo lekker - of misschien wel lekkerder - te koken. Annemarie bekommert zich om de verzekeringen, schulden, personeelskosten en het pand. De horecaondernemers moeten pittige, maar noodzakelijke beslissingen nemen!

Vertrouwen in de toekomst
Annemarie en Herman trekken in Crisis in de tent alle registers open en gooien al hun ervaring en expertise in de strijd. Het duo gaat pas weg als de ondernemers weer vertrouwen hebben in de toekomst. Alles voor dat ene doel: hun geliefde zaak behouden. Is jouw zaak door de crisis in zwaar weer terechtgekomen? Of ken je een restaurant dat de hulp van Herman en Annemarie goed kan gebruiken? Meld je dan aan via: sbs6.nl/restaurant.

Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. Haar ondernemerscarrière begon in de negentiger jaren in Rusland, waar ze de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland opzette. In 2000 verkocht ze haar bedrijf. Hiermee werd ze in één klap multimiljonair.In Nederland werd ze vooral bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken en tv optredens. Daarnaast is ze investeerder in verschillende bedrijven en ondernemingen.


Boeken & tv
Bij het grote publiek is ze vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4) en Divorce Hotel (RTL4). Annemarie schrijft wekelijks een column voor De Telegraaf en daarnaast schrijft ze regelmatig artikelen voor Margriet. Verder heeft ze verschillende boeken geschreven waaronder: Succes (2009), Ambitie (Ondernemersboek van het jaar 2010), Exit (2011), Financiële Workout (2013), Een Dubbeltje op zijn Kant (2013) en Winst (2014).

Crisis in de tent wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties. Uitzending: vanaf dinsdag 25 augustus, wekelijks om 21.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

Succesvol zakenvrouw Annemarie van Gaal, opgegroeid in Heerlen, gaat samen met topchef Herman den Blijker noodlijdende restaurants helpen overleven in het tv-programma Crisis in de tent
Fotograaf
(c) William Rutten