Historische klok op Zorgplein gaat weer tikken

Na ruim 2 1/2 jaar voorbereiding, planning enz. gaat de klok op het voormalige gemeentehuis Hoensbroek, nu Zorgplein Hoensbroek, op initiatief van John Visker, zijn werk weer hervatten. Op 1 september zal het totaal gerenoveerde uurwerk weer “bij de tijd zijn”. De klok wordt dan geïnstalleerd, voorzien van een nieuw electronisch uurwerk, vergulde cijfers en wijzers, verlichting en zal om het half uur “van zich laten horen”.

Op zondag 20 september zal de klok officieel "ingeluid" worden. Van 13.00 tot 17.00 uur zal voor het Zorgplein een gezellige middag plaatsvinden. Om 14.00 uur zal de klok officieel "ingeluid" worden.

Hoensbroekse optredens
Tijdens deze middag zullen Ivo Rosbeek, onze Hoensbroekse troubadour, Hoensbroeks duo Lia en Herman, Hans Ermers met zijn vocale groep, Sam Hoensbroeks aankomend talent voor jullie optreden. Onze Hoensbroekse dialect-dichter Math Mertens zal een speciaal gedicht voorlezen waar “de klok” centraal in staat.

Het geheel zal gepresenteerd worden door onze eigen Hoensbroekse July Vijgen. Heemkundevereniging Hoensbroek zal een stand bemannen om jullie info te geven over “de klok”.

Samenwerking van de buurt
Stichting vier Gebrook zal tesamen met de afzonderlijke buurt-stichtingen, (Mariarade, Maria-Gewanden, Broich en Nieuw Lotbroek) ook aanwezig zijn om de Hoensbroekse gemeenschap uitleg te geven over hun werkzaamheden in Hoensbroek. Met o.a. hun medewerking is het mogelijk geworden om het project “klok” te verwezenlijken.

Een hapje en drankje is uiteraard ook aanwezig. Kortom een middag om nu al te reserveren in de agenda want ”zoals het klokje in Hoensbroek tikt... tikt het nergens!”
Voor verdere info kan contact opgenomen worden met John Visker, initiatiefnemer/coördinator. Tot ziens op zondag 20 sept 2020!

De gerenoveerde klok op Zorgplein Hoensbroek gaat binnenkort weer tikken