Topschool hockeykeepers HCN weer van start!

Goalie College Nuth (GCN), de keepersschool van Hockeyclub Nuth (HCN) startte vrijdag 28 augustus weer met de trainingen. De keeperstrainingen vinden plaats, vrijdagsavonds op het hockeycomplex De Kollenberg aan de Eijkenderweg in Nuth.

GCN bestaat sinds 1 augustus 2002. Zij verzorgt voor alle HCN-goalies -van jongste jeugd tot veteraan- de goalieopleiding. Tevens train(d)en er goalies van verschillende andere clubs, zelfs tot uit Eindhoven en Hasselt aan toe. GCN staat onder leiding van twee volledig gecertificeerde KNHB-keeperstrainers. De Nuthse keeperschool is zeer succesvol. Dat is ook het bondsbureau van de Kon. Ned. Hockeybond (KNHB) niet ontgaan. GCN ontving van de KNHB het predikaat ‘Best Practise’. De trainingen zijn van hoog niveau en de goalies zijn voorzien van goed passend en modern keepermateriaal.
GCN kent drie trainingsgroepen: de Mini Goalies (E6- & E8-jeugd, 7-10 jaar), Teen goalies (D- & C-jeugd, 10-13 jaar) en de Super goalies (B-jeugd & ouder). De Mini Goalies trainen vrijdags van 18.30 tot 19.30 uur, gevolgd door de Teen Goalies van 19.15 uur tot 20.15 uur en tot slot de Super Goalies van 20.00 tot 21.00 uur.

Kenmerkend voor de GCN-trainingen is, dat naast de technische training, er ook wordt gewerkt aan het atletisch vermogen van de goalies en dat er spelsituatief getraind wordt.

Hockeyclub Nuth in actie
Fotograaf
Bart Bams