Lezing over flora & fauna Brunssummerheide

Op woensdag 9 september zal de HKV Mijn Brunssum een lezing organiseren over de Brunssummerheide. De heer Olaf op den Kamp zal de lezing verzorgen. De lezing is rijk geïllustreerd met foto’s van het landschap en de flora en fauna van het gebied.

De Brunssummerheide: wie bezoekt niet regelmatig dit prachtige gebied, of heeft lieve jeugdherinneringen aan prachtige zomerdagen bij de Roode Beek?  Dan is het toch prachtig om wat meer over dit gebied te weten te komen. Olaf op den Kamp zal diverse facetten belichten. 

De bijzondere flora en fauna natuurlijk, maar ook de verschillende biotopen komen aan bod evenals de geologische ondergrond en de winning van de diverse delfstoffen en de gevolgen die daar nu nog van te zien zijn. Kortom, teveel om op te noemen.
U kunt zich voor deze lezing inschrijven bij mevrouw Huisman khuisman@kpnmail.nl. Inschrijven uiterlijk  vrijdag 4 september bij Kitty Huisman. Schrijft u voor meerdere personen in, geef dan aan of het om huisgenoten gaat, dit in verband met de plaats toewijzing en de coronamaatregelen. 

Over de lezing
Vanwege deze maatregelen is de toegang beperkt, dus vol is vol. De kosten voor deelname is voor leden gratis. Niet-leden betalen € 2,50 per persoon. De bijdrage van niet-leden dient uiterlijk 4 september op de rekening te staan van de Heemkundevereniging Brunssum. Rekeningnr.: NL 45 RABO 0140 7466 33, t.n.v. Heemkundevereniging Bron van Brunsham, o.v.v. lezing 9-9.
De lezing wordt gehouden op 9 september 2020 om 19.30 uur in de voormalige Mariaschool, Prins Hendriklaan 382, in het oefenlokaal van Parcifal (ingang zijde Concordia). 
Om 19:00 uur gaat de zaal open. Wij vragen u tijdig aanwezig te zijn om verstoring van de lezing te voorkomen. 

Prachtige vergezichten op de Brunssummerheide
Fotograaf
Mijn Brunssum