Tips gezocht - kent u deze put?

De Heemkundevereniging heeft een bijzonder verzoek: wie weet er nog iets van deze waterput? Tips zijn van harte welkom.

Historicus en tekenaar Bernard van Dam, Brabander van geboorte (1881-1958), peddelde rond 1920 op zijn stalen ros van Sittard naar Heerlen, om het mooie Zuid-Limburg in ogen schouw te nemen en op papier vast te leggen. Na een gesprek met de molenaar van kasteel Puth was hij geïnformeerd naar de rijkdom rond Voerendaal aan gebouwen. 
Zo kwam hij in Kunrade deze waterput, die bijna elk dorp ten dienste waren, tegen die hij vastlegde. Deze waterput bij een boerenachtertuintje met omheining van schots en scheef gestapelde mergelstenen, die bouwvallig was, maar daarom was er ook een pomp ten overvloede bij aangebracht, zodat de katrol maar zelden dienst deed.
Heel veel van deze tekeningen en verhalen werden destijds geplaatst in het weekblad “De R.K. Boerenstand” wat veel aandacht had. De Bernard van Dam stichting heeft Heemkunde Voerendaal benaderd om meerdere tekeningen waar geen precieze informatie/locatie voor handen was bij hen, deze eventueel te voorzien van nadere informatie. 
Wie weet er nog iets van deze waterput? Of van horen zeggen van eerdere generaties? Gelieve dan contact op te nemen met: 

Heemkunde Voerendaal
Dhr. Jean Schneiders, te bereiken via dael@ingendal.nl of het contactformulier op: 
heemkundevoerendaal.nl,
Bij voorbaat dank!
 

Heemkunde Voerendaal zoekt tips over deze waterput