Kevin Hofland: Ik had bij Fortuna spelers eruit moeten schoppen

Auteur
Redactie

Kevin Hofland uit Bingelrade heeft zondagmorgen op FOX Sports in het programma Goedemorgen Oranje gereageerd op zijn ontslag bij Fortuna Sittard. Afgelopen week werd de 41-jarige oud-international de laan uit gestuurd door eigenaar Isitan Gün.

"Ik had iets vaker een harde beslissing moeten nemen. Ik ben iemand die de jongens eigen verantwoordelijkheid geeft, maar dan moet je bepalende spelers in de kleedkamer hebben die kunnen sturen. Op dat vlak heb ik dingen laten liggen. Ik had eigenlijk een aantal spelers eruit moeten schoppen. Vorig seizoen vooral."

Kevin Hofland hekelde bij FOX Sports de houding van verschillende Fortuna-spelers. "Toen ik vroeger bij het eerste team kwam moest ik ballen opruimen en mijn mond houden. Als ik dat niet deed, lag ik over de afrastering. Sommige spelers beseffen niet dat ze daar staan voor zichzelf. Als ze goed presteren bij Fortuna kunnen ze hogerop. We leven nu in een andere tijd met een andere mentaliteit van veel spelers."

Kevin Hofland is een beetje boos over de wijze waarop hij bij Fortuna Sittard is ontslagen. Eerst was er wel vertrouwen, later weer niet en vervolgens moest hij op woensdagmorgen tijdens het voorbereiden van een training bij de clubleiding komen en kreeg hij het onheilsbericht te horen. "Ik was zelf redelijk verrast".

Het is onduidelijk of Fortuna voor het ontslag van Kevin Hofland al met opvolgers heeft gesproken. In een persbericht maakte de Sittardse club daar wel melding van, maar later werd dat weer ontkend. Kevin Hofland denkt niet dat Mark van Bommel bij Fortuna trainer wordt. "Ik heb elke week contact met hem. Hij is gestopt bij PSV en heeft vervolgens diverse aanbiedingen uit het buitenland afgeslagen. Ik denk niet dat hij een stap terug naar Fortuna zet."

Wim Kieft zei zaterdag in zijn column in De Telegraaf dat het waanzinnig is dat ADO Den Haag en Fortuna Sittard hun trainers hebben ontslagen. Dat het bijvoorbeeld bij Fortuna Sittard niet goed loopt, ligt volgens Kieft niet alleen aan Kevin Hofland. "De schuld ligt vooral vooral bij de technische leiding. Ze ontslaan de trainer en verschuilen zich achter beleidsplannen en meerjarenplannen. Als ze een goede spelersgroep hadden geregeld voor Hofland, dan had Fortuna Sittard zeker minder problemen gehad."

Logo Fortuna Sittard