GV Balans biedt combinatie acrobatiek en turnen aan

Auteur
GV Balans

Bij Gymnastiek Vereniging Balans in Kerkrade wordt lesgegeven in heel veel groepen. De nadruk ligt om ongeacht niveau, achtergrond of leeftijd lekker te kunnen sporten waarbij turnen uiteraard een belangrijk onderdeel is van onze lessen, laat Vivian Reul-Augenbroe weten, de secretaris maar ook de coördinator van het Jonge Kind bij GV BALANS.

Vooral het plezier hebben om te bewegen en bewegen voor je plezier is waar wij aan werken. Les krijgen op het niveau dat bij je past en aansluit bij de visie van de vereniging. Onze visie is om vanuit een pedagogisch en sociaal-emotioneel verantwoord klimaat kinderen met plezier te laten sporten.

Laagdrempelig

Wij willen betaalbare en laagdrempelig sport aanbieden en het doel is om een maatschappelijke rol te spelen in het stimuleren van een actieve en gezonde leefstijl binnen de gemeente Kerkrade en Parkstad. Om de sport laagdrempelig te houden bieden wij de recreatieve sport aan op drie locaties: Onze hoofdlocatie, waar een gymzaal en een turnaccommodatie ligt, is in Chèvremont, Hertogenlaan 108, bij basisschool De Doorkijk; Singelweg 5 te Terwinselen en bij basisschool Bleijerheide, Bleijerheiderstraat 125 te Bleijerheide.

Peutergym met ouders

Wij bieden sport aan vanaf 1 ½ jaar, vanaf dat de peuter lopen kan en gericht met één van de ouders de activiteit kan volgen en vooral kan meedoen, meesporten. Dit is niet alleen goed voor de fysieke ontwikkeling van een peuter, maar ook voor de sociale en mentale ontwikkeling. 

Ouder & kind gym is geschikt voor alle peuters voor zowel het kind dat enorm veel energie heeft en heel graag beweegt als voor het kind dat juist wat ondersteuning nodig heeft om beter te leren bewegen waardoor hij zich beter gaat ontwikkelen dat ten goede komt aan zowel de fysieke als mentale ontwikkeling.

Kleutergym

Vanaf 4 jaar mag je komen sporten bij de kleuters en dan zonder ouders. Kleutergym wordt twee keer per week gegeven en wordt gegeven volgens het Nijntje beweegprincipe. 

Vanaf 6 jaar worden de jongens en de meisjes gesplitst en gaan jongens bij de jongens recreatie turnen en de meisjes bij meisjes recreatie. Dit heeft alles te maken met het verschil in toestellen waarop gesport wordt.

Bij de recreatielessen zijn wij inmiddels overgestapt naar kleurenturnen, de lesgeefmethode waarbij elke kleur een niveau aangeeft. Elk niveau wordt afgesloten met een diploma tijdens een diplomadag waarna je verder kunt turnen in het volgende niveau.

Wij hebben in alle groepen nog plekjes vrij waarbij we ook rekening houden met de huidige corona maatregelen en we de groepsgrootte van 30 aanhouden.

Acro

Maar als je nu, dans en acrobatiek en turnen leuk vindt wat dan? Dan is acro iets voor jou!
Acro is een teamsport die bestaat uit een combinatie van acrobatiek en turnen op muziek verbonden door choreografische onderdelen.

Ben jij ouder dan 6 jaar en wil jij alles? Denk je dat acro iets is voor jou en wil jij dit eens proberen of meedoen? Dan is dit jouw kans. Beleef het bij Balans en meld je aan voor een proefles!

GV Balans
Fotograaf
GV Balans