Historische Kring Kerkrade bundelt lokale geschiedenis

Auteur
Historische Kring

De Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert onder de titel Kerkrade Onderweg haar nieuwste jaarboek. Het is alweer de vierentwintigste uitgave met opnieuw bijzondere bijdragen over de lokale geschiedenis. Aan bod komen onder meer de restauratie van Rolduc, de geschiedenis van de exploitanten van de Domaniale Mijn, Franse verzetsstrijder Hubert Vorage, de huisvesting van de politie Kerkrade, hoe de kwetsbuul (accordeon) de Limburgse muziek voorgoed veranderde, voetbalglorie (Laura) van een mijnwerkersdorp aan de Ansel, bevrijding van Eygelshoven, de familie Kerckhoffs en een ooggetuige verslag van broeder Sidon van het einde van de Tweede Wereldoorlog. 

Er zijn veel gebeurtenissen en bijzondere verhalen uit het verleden die het waard zijn om in een jaarboek vast te leggen. Uit de nieuwe uitgave blijkt dat opnieuw. De verhalen worden vaak geïllustreerd met foto’s en documenten. Alleen dankzij de inzet van schrijvers uit de eigen Kring en ook daarbuiten kan een jaarboek elk jaar uitkomen. Zonder professionele steun en nauwe betrokkenheid van uitgeverij Deurenberg is Kerkrade Onderweg echter niet mogelijk. 

Jubileumnummer

De Historische Kring Kerkrade is ruim vijfendertig jaar geleden, mei 1986, opgericht. Het doel is nog steeds om onderzoek naar de geschiedenis van Kerkrade te doen en daarover te publiceren. Deze geschiedenis is dan voor een groter publiek beschikbaar. Komend jaar wordt het 25ste deel gepresenteerd. Het wordt een heus jubileumnummer, waarin we niet alleen willen stilstaan bij ons eigen verleden, maar waarin we ook aan anderen een podium willen bieden om iets te schrijven over het rijke verleden van Kerkrade. 

Heeft u herinneringen die u graag met ons wilt delen of is er een gebeurtenis waarvan u vindt dat die eigenlijk niet in een feestnummer over de geschiedenis van Kerkrade mag ontbreken, neem dan contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat deel 25 van Kerkrade Onderweg een groot succes wordt. Een mailtje sturen naar 
historischekringkerkrade@gmail.com is al voldoende. 

Deel 24 ligt vanaf 2 december in de Kerkraadse boekhandels en kost € 15,50. Wilt u al een voorproefje zien, ga dan naar  https://facebook.com/historischekringkerkrade voor een interview met de auteurs. 

Cover Kerkrade Onderweg
Fotograaf
Historische Kring