Kinderhulp: Geef een kwetsbaar kind de vakantie van zijn leven

Auteur
Europa Kinderhulp

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen gelukkiger zijn wanneer ze op vakantie gaan. Voor veel kinderen is dit geluk er echter niet. Wil je ook iets nuttigs doen in deze onzekere tijd en ben je bereid gemiddeld een paar uur per week je in te zetten voor een goed doel?  Word dan vrijwilliger en sluit je aan bij Europa Kinderhulp.  

Ontplooi je talent als vrijwilliger 

In het hele land zijn er leuke vacatures bij Europa Kinderhulp. Ze staan allemaal verzameld op onze website www.europakinderhulp.nl/vacatures. We bieden jou de kans om je talenten te ontwikkelen met vrijwilligerswerk in jouw regio. We zoeken mensen met allerlei achtergronden en interesses; van ICT’ers tot reiscoördinatoren en van regiovoorzitters tot algemeen medewerkers. 

Wat doet Europa Kinderhulp en waarom hebben we jou nodig?  

Al bijna 60 jaar nodigt onze organisatie per jaar honderden kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland uit voor een zomervakantie en in sommige gevallen ook voor de kerstvakantie. Deze kinderen brengen hun vakantie door bij Nederlandse vakantiegezinnen. Europa Kinderhulp zoekt altijd nieuwe en zoveel mogelijk vakantiegezinnen. Immers, hoe meer vakantiegezinnen hoe meer kinderen wij kunnen uitnodigen. En daar komt best wat bij kijken: bezoeken, screenen, matchen, contact onderhouden met vakantiegezinnen en de uitzendende organisaties, het organiseren van de reizen uit de verschillende landen etc. Daarvoor hebben we per regio allerlei mensen nodig die bereid zijn als vrijwilliger mee te helpen om dat te realiseren. Wij vragen van onze vrijwilligers goede contactuele eigenschappen en een enthousiaste inzet. En daarom hebben wij jou nodig!  

Hulp voor kwetsbare kinderen, juist nu! 

In deze onzekere coronaperiode komt het extra hard aan voor kinderen dat ze niet even weg kunnen uit hun gezinssituatie. Daarom zetten wij ons ervoor in om zoveel mogelijk kansarme kinderen een onbezorgde vakantie te geven. Je krijgt er enorm veel voldoening voor terug. Kijk voor alle vacatures op onze website en wie weet kunnen we jou binnenkort verwelkomen in ons team. 

Vrijwilligerswerk bij Kinderhulp
Fotograaf
Pixabay