Scoutinggroep de Stutters bakt samen en op afstand

Auteur
Scoutinggroep De Stutters

Door de maatregelen die de afgelopen tijd golden, kon Hoensbroekse scoutinggroep de Stutters al sinds half december niet bij elkaar komen om samen scouting te draaien. Gelukkig is de leiding heel creatief en zijn er een aantal online programma’s georganiseerd.

Zo hebben we ‘het grote zoekspel’ gehad, waarbij de kinderen van hun leiding voorwerpen moesten verzamelen. De welp die het voorwerp als eerste kon laten zien, kreeg 3 punten, de 2e kreeg 2 punten en de 3e kreeg er 1. Ondanks dat iedereen thuis was, konden we er via videobellen toch samen een spannende wedstrijd gehouden. Ook de ouders deden enthousiast mee, wat erg leuk was om te zien!

Appelflappen bakken

Een ander zeer geslaagd programma was ‘bakkerij de welpen’. De welpen moesten zich van tevoren opgeven, zodat de leiding de boodschappen kon doen en voor iedere welp een verrassingspakket kon maken. Deze pakketten werden de avond van tevoren thuis afgegeven en op zaterdagochtend om 10.00u was het zo ver… de pakketten mochten geopend worden. De welpen wisten al dat we iets zouden gaan maken, maar nog niet wat dat was. Bij het openen van de zakken werd dit onthuld… we gaan appelflappen bakken!

Samen hebben we stap voor stap alles voorbereid en klaargezet, waarna we aan de slag zijn gegaan. Uiteraard hielpen ouders mee i.v.m. de veiligheid en het gebruik van de oven, maar voor de rest hebben de kids het helemaal zelf gedaan. Wat was het druk, maar gezellig! Echt een superleuke ochtend en de baksels waren goed gelukt.

We mogen gelukkig weer echte opkomsten gaan draaien, waarbij we dus weer live op het gebouw mogen zijn. Dit gaan we voorlopig afwisselen met online opkomsten, zodat de scouts ook weer kunnen gaan draaien. We hebben er zin in!

Mocht je door het lezen van dit stukje nieuwsgierig of juist heel enthousiast zijn geworden over scouting, dan zijn we op zoek naar jou… We zijn binnen onze scoutinggroep op zoek naar nieuwe leiding. Vind of lijkt het je het leuk om met een leidingteam programma’s te organiseren en verzorgen voor een groep kinderen, neem dan contact met ons op! Samen kunnen we dan kijken wat bij je zou passen of je gaat eens bij verschillende speltakken meekijken.

Interesse? Neem dan contact op via info@stutters.nlMisschien tot ziens?

Groetjes van de welpen van de Stutters!

Appelflappen bakken
Fotograaf
Scoutinggroep De Stutters