Leer Hapkido-technieken bij Cheon Kwon Kerkrade

Auteur
Cheon-Kwon

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon Kwon is sinds 1986 gevestigd in Kerkrade. Hier kan je twee sporten beoefenen: Taekwondo en Hapkido. Hapkido is bij Cheon-Kwon een kleine vaste groep van beoefenaars. Bij Hapkido is geen aanloop voor nieuwe leden, denkelijk heeft Hapkido niet zo’n bekendheid als Taekwondo. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden om onze Hapkido groep te versterken, dus nu een stukje over Hapkido.

Hapkido is een verdedigingssport en niet te vergelijken met Taekwondo, enige overeenkomst met Taekwondo zijn de traptechnieken die ook bij Hapkido worden gebruikt. Hapkido heeft op de traptechnieken nog aanvullingen zoals beenveegtechnieken, haaktraptechnieken en schaartechnieken. Hapkido is een uitstekende zelfverdedigingssport die ook beoefend kan worden door oudere personen. Verder worden bij Hapkido werp-, klem- en hefboomtechnieken gebruikt. Ook wordt er geleerd je te verdedigen tegen vastpakken en op vuist-/trapaanvallen, ook tegen bedreigingen met mes en pistool en stokaanvallen. Hapkido maakt je weerbaar tegen alle vormen van agressie. Bij Hapkido krijg je ook aangeleerd hoe je moet vallen (valbreken), dit is ook positief voor oudere personen (senioren). Bij het goed aanleren van vallen voorkom je eventueel dat je wat breekt. Ook wordt er bij Hapkido geoefend met wapens, zoals zwaard, lange stok en korte stok. Op het moment traint Hapkido op dezelfde uren als het Taekwondo. De lessen staan onder leiding van een erkende trainer in bezit van 8e Dan Taekwondo en 6e Dan Hapkido. Hij is 40 jaar actief in deze sporten.

De trainingstijden zijn als volgt. Op maandag voor Taekwondo jeugd 6 t/m 13 jaar: 18.00 tot 19.00 uur. Taekwondo en Hapkido 14 jaar en ouder: 19.00 tot 20.00 uur. In sporthal onder. Donderdag voor jeugd Taekwondo 6 t/m 13 jaar: 18.00 tot 19.00 uur. Taekwondo en Hapkido 14 jaar en ouder: 19.00 tot 20.00 uur in bovenzaal.

Taekwondoen Hapkido vereniging Cheon-Kwon is gevestigd in Sporthal Rolduc, Rolduckerstraat 112 te Kerkrade. Info: www.cheonkwon.nl, Facebook, info@cheonkwon.nl of tijdens een van onze trainingen. U heeft 2 weken gratis trainen bij Taekwondo en /of Hapkido. Let op: op het moment zijn we gesloten i.v.m. corona. Als het weer mag, zien we u graag op een van onze trainingen. U bent nooit te oud om een van deze sporten te beoefenen!

Hapkido bij Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon