River en Sissinio door naar halve finale voorleeswedstrijd

Auteur
Bibliotheek Brunssum

Op  donderdag 18 februari jl. organiseerde Openbare Bibliotheek een corona-proof kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De kinderen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de Brunssumse basisscholen Benjamin, Meander, De Opstap, Sint Franciscus, Titus Brandsma,  de Trampoline en De Vlindertuin lazen om de beurt een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek. Zij werden eerder allemaal al voorleeskampioen van hun school. Het voorlezen gebeurde dit jaar digitaal en alle deelnemers hadden dan ook veel tijd en moeite gestoken in het maken van een leuk voorleesfilmpje! Na het bekijken van alle filmpjes koos de jury voor de volgende winnaars: River Dieteren van Basisschool de Opstap en Sissinio Montis van Basisschool de Vlindertuin. River las voor uit ‘#LaatsteVlog’  van Carry Slee en Sissinio uit  ‘Fantasia III’ van Geronimo Stilton.

De twee winnaars mogen deelnemen aan de halve finale (Parkstad) die dit jaar (op dezelfde manier als deze kwartfinale) zal worden georganiseerd door Bibliotheek Brunssum. De drie beste voorlezers van de halve finale gaan door naar de provinciale finale van het Nationaal Voorleeskampi­oenschap.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen (het landelijk platform voor leesbevordering) in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.  

Bibliotheek Brunssum
Fotograaf
Bibliotheek Brunssum