Heerlen start campagne voor actieve en gezonde mobiliteit

Auteur
Gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen start een campagne om samen met inwoners, bezoekers, maatschappelijke organisaties en ondernemers te werken aan 'duurzame mobiliteit'. Voor een groene en gezonde stad is het belangrijk hoe mensen zich verplaatsen. De campagne wil mensen laten nadenken over het vervoer en hen zo vaker laten kiezen voor actieve en gezonde mobiliteit zoals wandelen en fietsen.

Nieuwe website

Start en basis van de campagne is de website www.heerlen.nl/mobiliteit. Hierop zijn nieuwtjes en ontwikkelingen over de stad en buurt, verhalen en tips te vinden waar mensen zelf mee aan de slag kunnen om de woon- en werkomgeving gezond te houden.

Aanvullend worden er de komende jaren verhalen en nieuwsberichten via de gemeentelijke media gedeeld. Ook worden inwoners nadrukkelijk uitgenodigd mee te denken en te praten. Dat kan via de ideeënbus op de website. Daarnaast gaan we in een aantal buurten het gesprek aan over duurzame mobiliteit.

De campagne komt voort uit de mobiliteitsvisie 'Heerlen in Beweging' die in 2019 werd vastgesteld en past in het streven van het gemeentebestuur naar een duurzame en gezonde stad.

Hardlopen
Fotograaf
Pixabay