GV Balans terug in de gymzaal

Auteur
GV Balans

Na een lange maar geweldige periode van buiten trainen is GV BALANS met al haar leden recentelijk weer binnen opgestart met trainen in de vertrouwde turnaccommodatie gelegen aan de Hertogenlaan 108 te Kerkrade. Ondanks de richtlijnen kunnen de leden weer conform rooster les krijgen, geeft de secretaris Vivian Reul-Augenbroe aan. Daarnaast kan de leiding zich toeleggen op nieuwe oefenstof, maar ook werken aan bestaande en nieuwe elementen en vooral het turnen aan de toestellen die je buiten niet tot je beschikking hebt.

Verbeterde conditie
Wat je buiten mist, zijn de turntoestellen waarop je turnt, de balk, brug, rek, ringen, de trampolines, de airtrack noem maar op. Wat wij gezien en gemerkt hebben tijdens het lesgeven buiten is dat de conditie van de turner(st)er(s) met sprongen vooruit is gegaan door de vele varianten van looptrainingen tijdens de “buiten”-lessen.
Het blijft voor ons als bestuur nog steeds bijzonder dat je in staat bent, van wat op dat moment gewoon een slecht scenario is, om te zetten in iets positiefs. Dat je met dat wat op dat moment tot je beschikking staat, met dank aan de drie voetbalverenigingen KVC ORANJE, VV CHEVREMONT en RKVV HAANRADE, tot iets heel moois kunt komen. Want waar een wil is, is een weg. En turnen blijft natuurlijk een prachtige sport! 
We zijn nu bezig met het voortzetten van onze lessen en vooral bij de groepen ouder&kind, de kleuters en recreatie hebben wij zelfs een groei in de leden aantallen gehad door ook proeflessen buiten aan te bieden. 

Nijntje beweegprogramma
De ouder&kind en kleutergroepen hebben het buitensporten afgesloten met een buitensportdiploma en zullen na de zomervakantie in de zaal weer verder gaan met ons Nijntje beweegprogramma. Het concept van de stationnetjes zoals we die hebben gebruikt tijdens de buitenlessen blijft ook binnen gehandhaafd. 
De kleuters zijn blij dat ze nu weer binnen les hebben, want buiten zijn geen touwen waar je aan kunt hangen en zwaaien, geen wandrek om in te klimmen, geen dikke matten waar de juf van alles mee maakt, geen banken. Ook hier zijn nog plekjes over voor nieuwe leden. Na de rust van de zomervakantie starten naast onze 130 recreanten ook alle overige groepen zoals G gym, wedstrijdgroepen toestelturnen, acro, de springgroepen, de fit+ groepen en de volleybal groep, allemaal conform de coronarichtlijnen weer op. GV BALANS heeft ambities voor de komende jaren en wilt kwalitatief verder groeien. 
Ook zin om te werken aan je conditie, te sporten en lekker bezig te zijn? Wil jij fit zijn maar ook fit blijven? Er is nog plaats bij alle seniorengroepen die op eigen niveau sporten. 
Voor meer informatie, neem contact op met Mw. Vivian Reul-Augenbroe, secretaris en coördinator van het jonge kind GV BALANS, v.reul@gvbalans.nl of T 06 5452758

Turnsters GV Balans trainen weer in de vertrouwde gymzaal
Fotograaf
GV Balans