Workshops ecoleren en NLdoet bij het Clemensdomein

Datum
Einddatum
Auteur
Clemensdomein

Na een lange lockdown worden de coronaregels langzaam en zeker versoepeld. Dat betekent dat, nu het weer beter begint te worden, we meer buiten kunnen genieten. Op zondag is het buitenterras bij het bezoekersgebouw van het Clemensdomein weer open van 12-16u en is er ook koffie-to-go te verkrijgen. Concerten en lezingen in het monumentale Clemenskerkje behoren nog niet tot de mogelijkheden, maar wel kunnen we weer aan de slag met de buitenworkshops ecoleren.

Ecoleren is een eigenwijze vorm van cultuur-, natuur- en milieueducatie voor de jeugd vanaf groep 3. Op een speelse manier gaan we met jongeren van groep 3 t/m 8 de eigen omgeving onderzoeken. Door de betrokkenheid met die omgeving leren jongeren voor hun eigen omgeving te zorgen. De workshops zijn gratis en we beginnen steeds om 14.30u bij het bezoekerspaviljoen en eindigen daar ook om 16.30u. Gezien de geldende coronaregels vragen we de (groot)ouders hun kinderen alleen te brengen en te halen of een ommetje in de buurt te lopen. De volgende workshops ecoleren staan op het programma: 

  • Woensdag 19-05-2021 van 14.30u-16.30u: "Boontje komt om zijn loontje!"
  • Woensdag 09-06-2021: "Zeg het met bloemen!"
  • Woensdag 23-06-2021: "Zoals de wind waait!"
  • Woensdag 07-07-2021: Keitof in het stenen tijdperk!
  • Woensdag 14-07-2021: Buitenspelcircuit

NL doet: Kom jij ook eens proeven bij het Clemensdomein op 29 mei!

Het Oranje Fonds organiseert op 28 en 29 mei 2021 samen met duizenden organisaties in ons land een uitgestelde NL doet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. ‘NL doet’ zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Het Clemensdomein Oud Merkelbeek (gemeente Brunssum) doet dit jaar ook weer mee. Voor de actie “Opgeruimd staat netjes” kunnen we nog enige hulp gebruiken op zaterdag 29 mei en ook jij bent dan welkom om 10.30u! Kom eens proeven en ervaren wat wij als vrijwilligers zoal doen. We hebben verschillende klussen binnen en buiten en dus zeker ook wel iets voor jou.

Bij onze werkzaamheden werken we in kleine groepjes volgens de coronaregels. Wij bieden jou een gezellige en leuke dag. Als je je aanmeldt op de website van NLdoet wordt voor een lunch gezorgd. Om je aan te melden zoek op postcode 6441 LL of zie https://www.nldoet.nl/klus/opgeruimd-staat-netjes-0. De vereniging van Vrienden (vrijwilligers) exploiteert het Clemensdomein, dat gekozen is al meest spirituele plek van Nederland. Daar zijn we trots op! Een dag vrijwilligers werk geeft jou een positief gevoel en ons allen één jaar lang plezier!

Fotograaf
Clemensdomein
Clemensdomein