Voorstelling met orgelmuziek en poëzie in Klimmense kerk

Datum
Auteur
Orgelkring Voerendaal

Op maandag 5 juli om 20.00 uur vindt in de kerk van Klimmen een optreden plaats van een dichter en twee organisten. Samen verzorgen zij een combinatie van voordracht en concert rond het thema reizen. De Maastrichtse dichter Frans Budé draagt voor uit eigen gedichten. De organisten Ingrid de Bruin en Clemens Oomen spelen hierbij passende muziekstukken.

Orgelkring Voerendaal organiseert dit bijzondere concert in de sfeervolle romaanse kerk van Klimmen. De voorstelling duurt een uur. De gedichten gaan over reizen en wat je dan zoal tegenkomt, zoals insecten. De muziekstukken zijn van de hand van Beethoven, Boëllmann, Ravel, Haselböck en Hilscher. Frans Budé is een Maastrichtse dichter die al veel gepubliceerd heeft. Het echtpaar De Bruin en Oomen heeft de conservatoriumopleiding gevolgd in Utrecht en verzorgt intussen al vele jaren de orgelmuziek in de kerk van Mechelen. In Klimmen bespelen zij het monumentale orgel van Pereboom & Leijser uit 1858.

De toegang van het concert is gratis. Na afloop is er een schaal voor een vrije gave. Het aantal bezoekers gaat volgens de geldende maatregelen. Deze zijn ook te vinden op de webpagina van Orgelkring Voerendaal bij www.parochie-voerendaal.nl

Fotograaf
Pixabay
Orgelkring Voerendaal