Nederlands Mijnmuseum lanceert donateurs- en sponsorcampagne

Auteur
Nederlands Mijnmuseum

Onlangs is de renovatie van de nieuwe locatie van het Nederlands Mijnmuseum aan de Doctor Poelsstraat in de binnenstad van Heerlen gestart. Hierin wordt een museumconcept gerealiseerd dat de omvang en de invloed van het Nederlandse mijnverleden eer aandoet. Richting de opening van de nieuwe locatie eind 2021 lanceert het museum een sponsorcampagne voor bedrijven en een donateurscampagne voor particulieren. Iedereen die zich verbonden voelt met het mijnverleden wordt opgeroepen om mee te doen.

Het pand waarin vroeger warenhuis Kneepkens zat, wordt momenteel gerestaureerd. Het is de bedoeling dat het vernieuwd Nederlands Mijnmuseum eind 2021 hier haar deuren opent. In het nieuwe museumconcept komen allerlei ondergrondse en bovengrondse facetten van de mijntijd aan de orde in een warenhuisachtige opstelling, passend bij de originele functie van het monumentale pand.

Sponsorprogramma voor bedrijven

In deze fase is het Nederlands Mijnmuseum op zoek naar donateurs en sponsoren. Voor bedrijven die zich verbonden voelen met het mijnverleden, is er een speciaal sponsorprogramma met interessante voordelen. Zo ontvangt een selecte groep sponsoren een originele pentekening van kunstenaar Theo Lenartz en worden er privérondleidingen gegeven door het nieuwe museum.

Vriend worden

Particulieren die het mijnverleden een warm hart toe dragen, kunnen een eenmalige, vrije donatie doen of Vriend worden voor maar €15,- per jaar. Als Vriend word je onderdeel van de gemeenschap rondom het Nederlandse mijnverleden. Vrienden zijn als eerste op de hoogte van het laatste nieuws en komen samen tijdens de jaarlijkse Vriendendag.

Het Nederlands Mijnmuseum nodigt bedrijven en particulieren uit om hun steen(kool)tje bij te dragen om het verhaal van het Nederlandse mijnverleden nog beter te gaan vertellen. Kijk voor de mogelijkheden voor bedrijven op nederlandsmijnmuseum.nl/sponsoring en voor particulieren op nederlandsmijnmuseum.nl/doneren

Mijnwerker
Fotograaf
DSM-collectie