Beekdaelen

Hockeyclub Nuth wordt volledig rookvrij

Hockeyers van HC Nuth

Hockeyclub Nuth (HCN) is sinds september volledig rookvrij. Zodra men het moderne hockeycomplex op de Kollenberg te Nuth oploopt, is het verboden te roken. HCN wil kinderen het goede voorbeeld geven. Zien roken, lijkt dan normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, doet roken. Zeker als zij rokers zien naar wie zij opkijken, andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken/tabaksrook zowel binnen als buiten schadelijk. Met een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Auteur
HC Nuth
Fotograaf
Bart Bams

IVN gaat aan de slag op natuurwerkdag

Opschot onder hoogspanningsmasten

Kom jij ook meehelpen? IVN Beekdaelen / Onderbanken gaat het opschot verwijderen bij de Bovenste Heiweg te Schinveld in samenwerking met Natuurmonumenten. De begroeiing moet ingekort worden onder de aanwezige hoogspanning in het gebied. Parkeren kan op de Heerenweg (zijstraat van de Bouwbergstraat) te Schinveld. Aanmelden is noodzakelijk in verband met de coronamaatregelen. We gaan te werk tijdens de nationale natuurwerkdag op zaterdag 7-11-2020 om 10 uur.

Auteur
IVN Beekdaelen / Onderbanken
Fotograaf
IVN Beekdaelen / Onderbanken

Viering van de Sjoelplaats biedt spiritueel herstel

De viering van de Sjoelplaats vindt plaats in restaurant Biej de Tant in Schinveld. Let op: reserveren is verplicht!

De relatie is uit: onbegrip, vragen, tranen, twijfel, de toekomst overhoop, verdriet, afscheid. De toekomst is als een mooie porseleinen vaas met een harde klap op de grond gevallen; in scherven, kapot. Onherstelbaar gebroken… of is herstel toch nog mogelijk? Ja, de gebroken delen kunnen gelijmd worden, weliswaar niet onzichtbaar, maar herstel is mogelijk. 

Auteur
De Sjoelplaats

Scouts genieten van zomerkamp in Zeeland

De scouts gaan waterskieën

Dit zomerkamp waren de exploreren van de Stutters samen met de explorers van scouting Nuth in Scoutcentrum Zeeland (Veere). Op zaterdag vertrokken we om 9.30u vanaf het scoutinggebouw van de Stutters in Hoensbroek. Na een reis van meer dan 200 km door België, waar het blijkbaar voor brommers normaal is om over de snelweg te rijden, kwamen we aan in het scoutcentrum bij het Veerse Meer. 

Auteur
Stutters (Hoensbroek) & Scouting Nuth
Fotograaf
Stutters (Hoensbroek) & Scouting Nuth

Lotenverkoop Grote Clubactie gaat van start

Sinds afgelopen week gaan verenigingen uit Brunssum, Hoensbroek, Heerlen en Beekdaelen loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Auteur
Grote Clubactie

Slecht zicht en hardrijders Loogstraat gevaar voor fietsers

Logo Fiets op stoep

De Loogstraat in Brunssum ligt een beetje afgezonderd van de bebouwde kom vlakbij de grens met Merkelbeek. Automobilisten zien de kans schoon om het gas eens flink in te trappen.

Uit radarcontroles van de politie bleek dat een kwart van de automobilisten veel te snel reed. Bewoners vertelden hun zorgen in januari tegen de SP-fractie. Zij zagen de verkeersveiligheid steeds verder in het gedrang komen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Mark Boumans promoveert op pensioenkwestie

Mark Boumans

Zeven jaar lang 16 uur per week werken aan een proefschrift, naast een drukke baan en gezin met twee jonge kinderen. Dat deed de 51-jarige Mark Boumans, opgegroeid in Nuth. Hij bestudeerde het onderwerp Pensioen van Zelfstandigen, een maatschappelijk en politiek belangrijk thema.

Auteur
Redactie

Gemeenten openen aanval op hennep in bedrijfspanden

Burgemeester van Beekdaelen Eric Geurts

Bedrijven in Parkstad blijken soms een hennepkwekerij te huisvesten. Zo werd onlangs een zonnestudio aan de Rumpenerstraat in Brunssum gesloten na de vondst van harddrugs en een hennepplantage met 217 planten. Dinsdag 8 september werd een inval gedaan bij een café aan de Hoofdstraat in Amstenrade. In de woonruimte werd een hennepplantage met meer dan 400 planten aangetroffen. De gemeente is voornemens het horecapand en de bijbehorende woning voor langere tijd te sluiten.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Gemeente Beekdaelen

Ouder- en kindgym bij Olympia KFC

Gymnastiekvereniging Olympia KFC biedt diverse takken van sport aan. Eén daarvan is ouder- en kindgym. Deze is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar, die samen met papa, mama, opa, oma of een oppas willen gymmen in de gymzaal. 

Auteur
Olympia KFC

New Generation staat stil bij 35-jarig bestaan

20 september is het 35 jaar geleden dat koor New Generation uit Merkelbeek werd opgericht. Helaas door corona kunnen wij dit nu niet uitgebreid vieren. Receptie en show moeten verplaatst worden naar latere tijdstippen. Wel zal er zondag 20 september om 11.00u in de Clemenskerk in Merkelbeek een mis uit dankbaarheid  plaatsvinden, waarin het koor, met inachtneming van de coronaregels, zal zingen. 

Auteur
New Generation