Beekdaelen

Vernieuwingsgroep: 'Onderzoek haalbaarheid energieopslag in mijnschacht Schinnen'

Steenkool mijnschacht

De fractievoorzitter van de Vernieuwingsgroep Hugo Schaffrath vraagt aan het college om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van energieopslag d.m.v. zwaartekracht in de voormalige Emma 4 schacht op het USAG terrein in Schinnen. Volgens hem zou deze schacht hiervoor weleens geschikt kunnen zijn. Hij voldoet in ieder geval aan de doorsnede en diepte om dit eventueel te kunnen realiseren. 

Auteur
Vernieuwingsgroep Beekdaelen
Fotograaf
Pixabay

Ondanks corona toch uitgave carnavalskrant in Schinveld

Carnaval

Zoals bekend gaan de carnavalsactiviteiten in Limburg en dus ook in Schinveld dit jaar niet door. Ook het verschijnen van carnavalskrant De Hazebats was onderdeel van de vraag: wel of niet laten doorgaan? Na uitgebreid beraad door de redactie heeft deze er voor gekozen toch een Hazebats uit te brengen. 

Auteur
De Hazebats
Fotograaf
Pixabay

Lions Clubs zamelen geld in voor donatie Ronald McDonald

Voorlezen

Leden van de Lions Club Beekdaelen zouden als vrijwilligers gaan koken in het Ronald McDonald Huis voor de ouders van ernstig zieke kinderen. Helaas moest dit vanwege Covid-19 maatregelen uitgesteld worden. Uit ons contact met de manager van het Ronald McDonald Huis Maastricht Margo de Kock, bleek er echter behoefte te zijn aan financiële ondersteuning.

Auteur
Lions Club Beekdaelen
Fotograaf
Pixabay

Nieuw nummer Marleen Mols: "Kiek neet miej achter dich"

Cover "Kiek neet miej achter dich"

Omdat alles dit jaar zo anders is, wachtte zangeres Marleen Mols uit Schinveld even met het uitbrengen van haar nieuwste liedje! De verplichte lockdown motiveerde haar echter om aan de slag te gaan met het componeren en schrijven van teksten met deze nieuwe single als eerste resultaat. Geen coverbewerking maar ’n pennevrucht van haar eigen creativiteit.

Auteur
Marlstone Music
Fotograaf
Marlstone Music

"Ik moest kiezen: voor het leven of voor mijn eetstoornis"

Shannon Blezer

Mijn naam is Shannon Blezer, ik ben 27 jaar oud en ik ben geboren in Kerkrade. Ik ben opgegroeid in Schinnen, waar ik bekend stond als het meisje dat altijd lachte. Ik was enorm verlegen. Niemand wist wat er zich allemaal achter mijn lach afspeelde. Ik was onzeker over wie ik was, wie ik wilde zijn en over hoe ik er uit zag. Ik voelde me verdwaald in mijn eigen hoofd. Rond mijn dertiende ontwikkelde ik een eetstoornis, anorexia nervosa. De ziekte nam mijn leven over.

Auteur
Shannon Blezer
Fotograaf
Kim Booij

Carnavalskrant De Hazebats verschijnt ondanks corona

Carnavalsmasker

De carnavalsactiviteiten in Schinveld gaan net als in heel Limburg dit jaar niet door. Ook het verschijnen van carnavalskrant De Hazebats was onderdeel van de vraag: wel of niet laten doorgaan? Na uitgebreid beraad is er voor de Schinveldse carnavalisten toch een lichtpuntje: de Hazebats zal wel verschijnen, zij het in een gewijzigde vorm. Hoe? Dat blijft een verrassing.

Auteur
CV Sjilvend Alaaf
Fotograaf
CV Sjilvend Alaaf

'Van toeslagschandaal kinderopvang naar bijstandsaffaire?'

Jos Pieper

Het kabinet dreigt te vallen over het kinderopvangtoeslagenschandaal. De kloof tussen theorie en praktijk, tussen politiek en praktijk, tussen ambtenaren en praktijk was te groot. Maar hoe zit het met andere regelingen, zoals de bijstand? Ook daar komen nu verhalen uit de praktijk naar voren, bv. De terugvordering vanwege het aannemen van boodschappen van je eigen moeder.

Auteur
Vernieuwingsgroep Beekdaelen

Clemensdomein genomineerd voor finale Kern met Pit

Clemensdomein

Het jaar 2020 was een raar jaar. Ons doen en laten werd beperkt door het coronavirus. Dat virus had grote gevolgen voor de hele samenleving, voor bedrijven, voor organisaties en dus ook voor het Clemensdomein. Grote activiteiten, zoals de concerten, de meeste burgerlijke huwelijken, veel georganiseerde rondleidingen en wandelingen, de openluchtmis, de natuurmarkt en het Kerstspel moesten worden afgelast.

Auteur
Clemensdomein
Fotograaf
Clemensdomein

Kinderfilmmaker (95) negeert mening volwassenen

Kaft Autobiografie

Zaterdag 12 en zondag 13 december staat de Limburgse cineast en pionier van de kinderfilm Henk van der Linden centraal in een gevarieerd programma dat wordt aangeboden door regionale omroep L1, CineSud en Filmhuis De Spiegel. Zowel in het Royal Theater Heerlen als op de regionale omroep (radio en tv) wordt ruim aandacht besteed aan de inmiddels 95-jarige cineast.

Auteur
Redactie

Biologiedocent en onderzoeker Zeggekorfslak geridderd

Zeggekorfslak

Onlangs ontving Stef Keulen uit handen van burgemeester Geurts een Koninklijke onderscheiding. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor de natuur, met in het bijzonder zijn inspanningen op het gebied van natuureducatie, natuuronderzoek en natuurbehoud.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Wikipedia