Brunssum

Tweejarig programma pakt overgewicht aan in Brunssum

Start Healthylife

In Brunssum is een tweejarig programma van start gegaan dat mensen met overgewicht naar een gezondere leefstijl begeleidt. In dit programma, healthyLIFE, werken gemeente, huisartsen, en zorgverzekeraars samen.

Het programma bestaat uit een onderdeel 'bewegen' en een onderdeel 'leefstijl'.

Persoonlijk en haalbaar

Fotograaf
Emile Verhijden

NAVO-hoofdkwartier Brunssum verwelkomt Finland

NAVO verwelkomt Finland

'Headquarters Allied Joint Force Command Brunssum' (HQ JFCBS) heeft op dinsdag 4 april Finland verwelkomt als het eenendertigste NAVO-lid. De vlagceremonie -in aanwezigheid van vele hoge militaire gasten en de Finse militaire delegatie- heeft plaats gevonden voor het hoofdgebouw van HQ JFCBS op het Hendrik van Nassau-Ouwerkerkkamp te Brunssum.

Fotograaf
HQ Allied Joint Force Command Brunssum

IBA-subsidie voor Schutterspark Brunssum

Promenade Schutterspark

IBA Parkstad kent een subsidie van 70.000 euro toe voor de nieuwe inrichting van het Schutterspark in Brunssum. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van de promenade. De oplevering staat gepland voor 2024 en markeert een nieuwe fase in de doorontwikkeling van het park.

Fotograaf
Gemeente Brunssum

Gemeente Brunssum sluit aan bij Steenbreek

Logo Plan Boom

Gemeente Brunssum is sinds dit jaar aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen maken Brunssum en Stichting Steenbreek zich sterk voor meer groen in de openbare ruimte, maar ook in privétuinen. Het doel is mensen bewust te maken van de positieve gevolgen van vergroening van Brunssum.

Fotograaf
Gemeente Brunssum

Emmapark in Brunssum wordt vernieuwd

Hugo Janssen naast paneel

Op 30 januari onthulde wethouder Hugo Janssen het eerste tijdelijke paneel in het Emmapark, waarop de definitieve plannen voor het park te zien zijn. In totaal staan er drie panelen, daarmee krijgt de bezoeker een goed beeld van waaraan de komende maanden gewerkt wordt in opdracht van de gemeente Brunssum. De uitvoering van de plannen start medio april en het vernieuwde park zal klaar zijn in de zomer van 2023.

Fotograaf
Emile Verhijden

Burgemeester Brunssum in Comité van Aanbeveling Jack Aldewereld Stichting

Logo Jack Aldewereld Stichting

Burgemeester Wilma van der Rijt is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Jack Aldewereld Stichting. Ze bevindt zich in goed gezelschap van andere prominenten als o.a. Theo Bovens, oud-gouverneur Limburg, Lodewijk Asscher, oud-minister en achterkleinkind van Abraham Asscher (voorzitter Joodsche Raad), Camille Oostwegel sr., Oostwegel Collection, en Ronald Leopold, directeur Anne Frank Stichting.

Fotograaf
Jack Aldewereld Stichting

Gemeente Brunssum zoekt gezinnen voor Junior Energiecoach

Stroom geld

"Welke apparaten slurpen de meeste stroom?" En: "Hoeveel lampen branden er in huis?" Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Brunssum zoekt 50 gezinnen met kinderen tussen de 7 en 12 jaar, die willen meedoen aan dit leuke spel.

Fotograaf
Pixabay

Gezocht: verhalenvangers voor onderduikverleden Brunssum

Arnold de Vries en Gerrit Ebbinge

De Jack Aldewereld Stichting is op zoek naar vrijwilligers om de verhalen uit het unieke onderduikverleden van Brunssum tijdens de Tweede Wereldoorlog vast te leggen. Deze zogenaamde verhalenvangers gaan met Brunssumers, onderduikers, verzetsmensen, familieleden etc. in gesprek over de unieke onderduikhistorie van Brunssum tijdens de Tweede Wereldoorlog.