Brunssum

Henri Ummels ontvangt Rozencompliment voor vrijwilligerswerk

Rozencompliment

Brunssum barst van de vrijwilligers die, zonder daar iets voor terug te vragen, de handen uit de mouwen steken. Een van hen – Henri Ummels – ontving op zaterdag 27 februari het elfde Rozencompliment van de Partij van de Arbeid Brunssum aangeboden.

Auteur
PvdA Brunssum
Fotograaf
PvdA Brunssum

Brunssum start wedstrijd voor ontwerp Openluchttheater

Ontwerp

Dit jaar gaat het Openluchttheater in Brunssum weer open. Met een nieuwe overkapping. Maar ook met nieuwe zitkussens, zodat het straks nog fijner genieten is van voorstellingen in het mooie Vijverpark. Voor die zitkussens zoekt de gemeente nog een mooi ontwerp! Iedereen mag meedenken over dit ontwerp en een idee indienen. Dat kan tot 24 maart 2021.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Haak aan bij sociale naai- of breislinger van PvdA Brunssum

Slinger PvdA Brunssum

Het leven in Brunssum is een feestje! Zullen we samen de slingers maken en ophangen? Haak, naai of brei zoveel vlaggetjes als je wil en wij (PvdA Brunssum) maken er een SoSja-lala-lislinger van. Deze slingers hangen we dan overal op in Brunssum op 21 maart om het begin van de lente te vieren. Daarna zorgen wij dat ze een goede bestemming krijgen via stichting Nienoo.

Auteur
PvdA Brunssum
Fotograaf
PvdA Brunssum

River en Sissinio door naar halve finale voorleeswedstrijd

Bibliotheek Brunssum

Op  donderdag 18 februari jl. organiseerde Openbare Bibliotheek een corona-proof kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De kinderen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de Brunssumse basisscholen Benjamin, Meander, De Opstap, Sint Franciscus, Titus Brandsma,  de Trampoline en De Vlindertuin lazen om de beurt een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek.

Auteur
Bibliotheek Brunssum
Fotograaf
Bibliotheek Brunssum

Een eigen mini-bibliotheek beginnen? Dit is je kans!

Bibliotheek

Een eigen mini-bibliotheek beginnen? Dat was nog nooit zo makkelijk! Bij de gemeente Brunssum kan gratis een kastje voor een mini-bibliotheek besteld worden. Het kastje wordt gemaakt door Betere Buren. Medewerkers van Betere Buren zorgen ook nog eens voor gratis plaatsing.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Hoe werkt lokale politiek? Gemeente geeft gratis cursus

Politiek

Hoe werkt de gemeente en de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een gemeenteraad? Wilt u graag meer weten over de politiek? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? De gemeente Brunssum organiseert een gratis cursus voor álle inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Hoe gaat de NAVO in Brunssum om met het coronavirus?

NAVO Brunssum

Gedurende het verloop van de coronapandemie hebben zowel grote als kleine organisaties zich moeten aanpassen aan een nieuwe realiteit veroorzaakt door het dodelijke coronavirus. Zo ook de NAVO. Ondanks de ondersteuning van het wereldwijd gevecht tegen Covid-19, is de NAVO (inclusief het personeel in Joint Force Command Brunssum) zich onverminderd blijven inzetten voor het behoud van vrede en veiligheid.

Auteur
HQ JFC Brunssum
Fotograaf
HQ JFC Brunssum

Uitbreiding Trichterbos met duizenden bomen en struiken

Bos

Begin 2021 is gestart met een uitbreiding van het Trichterbos in Brunssum. Vóór de lente van 2021 wordt ongeveer 2,5 hectare aan bosgebied bijgeplant, met duizenden nieuwe bomen en struiken. De uitbreiding gebeurt vanuit het bestaande bos achter de velden van sportpark Klingelsberg (VV De Leeuw), richting de wijk Amstenraderveld.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Bibliotheken Brunssum en Kerkrade streven naar fusie

Bibliotheek

28 januari tekenden de bestuurders van de bibliotheekorganisaties Stichting Bibliotheek Kerkrade e.o. (Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal) en Stichting Bibliotheek Brunssum een intentieverklaring om te komen tot een fusie tussen beide organisaties. Door de coronamaatregelen vond het tekenmoment niet plaats bij een feestelijke gelegenheid, maar werd het document door een koerier van bestuurder naar bestuurder gebracht. 

Auteur
Bibliotheek Kerkrade
Fotograaf
Pixabay