Brunssum

NAVO vliegbasis blijft eind juni tot middernacht open

NATO

Van dinsdag 22 juni t/m donderdag 24 juni en van maandag 28 juni t/m woensdag 30 juni komen onze vliegtuigen later terug op vliegbasis Geilenkirchen om het bijtanken in de lucht onder verduisterende omstandigheden te trainen. Hierdoor is de NAVO vliegbasis tijdens die dagen tot middernacht geopend. Het bijtanken van grote E-3A AWACS vliegtuigen in de lucht vergt veel precisie en training.

Auteur
NATO
Fotograaf
NATO Air Base Geilenkrichen

Avontuur met Puk Lot in Openluchttheater Brunssum

Maskers

Op woensdag 30 juni is er een kindervoorstelling in het Openluchttheater van Brunssum. De voorstelling begint om 15 uur. Het is de eerste voorstelling in het vernieuwde theater. Vanwege de coronamaatregelen moet er vooraf worden gereserveerd. Kaartjes kosten 2,75 euro per persoon.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Gemeente Brunssum steunt economie, activeert gratis Cadeaukaarten

Cadeau

De gratis Cadeaukaart die alle Brunssumse huishoudens onlangs ontvingen, kan vanaf maandag 7 juni worden gebruikt. De kaart heeft een waarde van 25 euro en kan alleen bij Brunssumse ondernemers worden uitgegeven. Met de veertienduizend gratis verspreide kaarten wil de gemeente de lokale economie na de coronacrisis een stevige impuls geven.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Brunssum verhaalt schade vernielde kerstboom op daders

Kerstboom

De gemeente Brunssum start een civielrechtelijke procedure om de schade van een vernielde kerstboom te verhalen op de ouders van de vier minderjarige daders. Het gaat om een bedrag van circa 11 duizend euro. Op 16 december 2020 vernielde een groepje jongeren op het Lindeplein in Brunssum een metershoge kunstboom. Door het moedwillig omduwen van de boom raakten de aluminium-constructie en de versieringen onherstelbaar zwaar beschadigd.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Straathoeksessie Brunssum Zuid brengt buurt bijeen

Straat in Nederland (niet in Brunssum)

Buurtnetwerk Brunssum Zuid organiseert op donderdag 24-06-2021 in de wijk een Straathoeksessie. Wij staan dan ter hoogte van het speeltuintje, op de hoek Langeberglaan-Hazenkampstraat, van de 17.00 tot 19.00 uur. De Straathoeksessie is voor iedereen welke verder kijkt dan de eigen voordeur. Voor elke bewoner welke de buurt of wijk nog mooier, veiliger en gezelliger wil maken.

Auteur
Buurtnetwerk Brunssum Zuid
Fotograaf
Pixabay

300 peuters in Brunssum lopen mee met Peuter4daagse

Wandelen met peuters

Dit jaar vindt de eerste Brunssumse Peuter4daagse plaats. De wandeltocht voor peuters is onderdeel van de Week voor de Gezonde Jeugd, van 7 tot en met 11 juni. Bewegen is goed voor jong en oud. Doel van de Peuter4daagse is dat de kinderopvang (tot 4 jaar) minimaal 15 minuten per dag met de peuters gaat wandelen. De peuters krijgen het goede voorbeeld en leren in een vroeg stadium hoe wandelen in hun dagelijkse ritme past.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Jaimy van Dijk gekozen tot lijsttrekker VVD Brunssum

Jaimy van Dijk

Jaimy van Dijk is de nieuwe lijsttrekker voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Brunssum. Vanwege de COVID-19 pandemie hielden de liberalen maandag 31 mei ’21 een digitale ledenvergadering. Tijdens deze digitale ledenvergadering spraken de VVD leden zich unaniem uit voor het benoemen van Jaimy tot lijsttrekker. Hij zal daarmee de lijst van de liberalen in Brunssum voor 2022 aanvoeren.

Auteur
VVD Parkstad en Omstreken
Fotograaf
VVD Parkstad en Omstreken

Gemeentes gaan aan de slag met omgeving Clemensdomein

Samenwerking Clemensdomein

De gemeenten Brunssum en Beekdaelen werken samen in de algehele ontwikkeling van het gebied rondom het huidige Clemensdomein en het toekomstig Clemenspark. Op 27 mei 2021 tekenden wethouder Jos Timmermans van Beekdaelen en wethouder Jo Mertens van Brunssum de samenwerkingsovereenkomst hiertoe.

Auteur
Gemeente Brunssum en gemeente Beekdaelen
Fotograaf
Gemeente Brunssum en gemeente Beekdaelen

Leger des Heils begint jaarlijks fenomeen: Nationale DonutDag

Donut

Met het instellen van ‘Nationale DonutDag’ blaast het Leger des Heils op 4 juni van dit jaar een oude traditie nieuw leven in. Met name in de Verenigde Staten is ‘Donut Day’ een jaarlijks terugkerend fenomeen en dat wil het Leger ook in Nederland gaan realiseren. Samen met donutproducent Donut Worry Be Happy wordt traditie gekoppeld aan het beleven van een geluksmomentje. Samen eten, delen, elkaar beter leren kennen.

Auteur
Leger des Heils
Fotograaf
Pixabay