Heerlen

Heerlen gaat kinderen extra hulpverlening bieden

Basisschoolleerling

Gemeente Heerlen, Peuteropvang Heerlen, JenS, Heerlen Standby en het onderwijs hebben een plan ontwikkeld om Heerlense kinderen en jongeren juist nu een extra steun in de rug te geven. Het programma Ruimte voor Ontwikkeling bestaat uit extra hulpverlening waar dat het hardst nodig is. Bovendien is er aandacht voor talentonwikkeling en de voor veel kinderen pittige overstap van basisschool naar middelbaar onderwijs.

Fotograaf
Pixabay

Geco Visscher vertelt over de bescherming van de steenuil

Het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen organiseert op donderdagavond 20 januari een lezing over de steenuil. Deze wordt gegeven in het IVN-home, Gallusstraat 1 te Heerlen/Aarveld en begint om 19:30 uur.

De steenuil, het kleinste uiltje van ons land heeft het moeilijk. Kleine cultuurlandschappen, rommelige erven bij boerderijen, houtwallen, oude hoogstam boomgaarden en 'bouwvallige' schuurtjes verdwijnen meer en meer. En dat zijn nu juist de biotopen waar een steenuil zich thuis voelt.

CultuurBus brengt basisscholen gratis naar culturele instellingen

Leerling Basisschool

Op initiatief van de gemeente Heerlen start Pit Cultuurwijzer op 1 januari 2022 de pilot CultuurBus. Hiermee kunnen alle Heerlense basisscholen gratis gebruik maken van busvervoer om een culturele instelling in Parkstad te bezoeken. Zo worden scholen gestimuleerd om culturele activiteiten uit de omgeving, die passen bij de visie en de behoefte van de school, beter te leren kennen.

Fotograaf
Pixabay

Waarschuwingsschot na vlucht uit hennepwoning

Hennep

Op vrijdag 24 december omstreeks 18.25 uur krijgt de politie een melding van een verdachte situatie op de Marshallsingel in de Heerlense wijk Vrieheide.

Op de Marshallsingel zouden zich twee personen op straat bevinden die zich verdacht gedragen. Een van deze personen zou een vuurwapen bij zich hebben.  Beide personen zouden een woning  zijn binnen gegaan. De politie besluit een onderzoek in te stellen in de woning. In de woning treft de politie twee verdachten aan.

Fotograaf
Pixabay

Heerlen komt met online agenda voor uitjes in de gemeente

Heerlen Pancratiusplein

Achter de schermen is de afgelopen maanden door Heerlen Mijn Stad en de gemeente gewerkt aan de ontwikkeling van een online agenda met Heerlense 'uitjes'. De UITagenda werd op 9 december met de start van het evenement Wintertijd op het Pancratiusplein gelanceerd. Het overzicht is nu nog beperkt door de coronamaatregelen, maar laat wel in een oogopslag zien welke activiteiten wel doorgaan.

Fotograaf
Pixabay

Martin de Beer herkozen als lijsttrekker VVD Heerlen

Martin de Beer

De leden van VVD Heerlen hebben wethouder Martin de Beer wederom gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Op nummer twee staat raadslid Marc van den Berg en op nummer drie nieuwkomer Dico IJzerman. Ans Winkens is lijstduwer.

Fotograaf
VVD Heerlen

Romeins verleden Heerlen gaat meer zichtbaar worden in de stad

Logo gemeente Heerlen

Het Romeins Kwartier in Heerlen komt steeds meer tot leven dankzij het nieuwe Stadskantoor en de (toekomstige) musea: Mijnmuseum, de Vondst en Romeins Museum. Maar niet alleen de gebouwen maken de stad, het zijn vooral de mensen die moeten genieten van een prettig bezoek aan het centrum. En dus krijgt ook de openbare ruimte van het Romeins Kwartier een flinke make-over en worden delen voetgangersgebied.

Schilderijen Sinterklaas tentoongesteld in Heerlen

Sinterklaasschilderijen

De graffitikunstwerken die burgemeester Roel Wever samen met Heerlense kinderen bij de Landelijke Sinterklaasintocht toonde, worden gedurende de Sinterklaasperiode tentoongesteld in de nieuwe publiekshal. De schilderijen zijn speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door Yasja Ligtelijn. Zij is een bekende en succesvolle mural artiest met roots in Zuid-Limburg.

Fotograaf
Gemeente Heerlen