Hoensbroek

Garagesale in Hoensbroek

De bewoners van de Hermanstraat in Hoensbroek houden zaterdag 3 oktober aanstaande een garagesale. Van 12u tot 16u is iedereen welkom om "coronaproof" te komen struinen naar koopjes. 

Auteur
Bewoners Hermanstraat

Ontdek wielrennen met training Team Jumbo

Team Jumbo bij Trainingskamp Alicante

Dit najaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy, als onderdeel van de samenwerking met Limburg Cycling, Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de veertien en negentien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Auteur
Team Jumbo-Visma
Fotograaf
Team Jumbo-Visma

Scouts genieten van zomerkamp in Zeeland

De scouts gaan waterskieën

Dit zomerkamp waren de exploreren van de Stutters samen met de explorers van scouting Nuth in Scoutcentrum Zeeland (Veere). Op zaterdag vertrokken we om 9.30u vanaf het scoutinggebouw van de Stutters in Hoensbroek. Na een reis van meer dan 200 km door België, waar het blijkbaar voor brommers normaal is om over de snelweg te rijden, kwamen we aan in het scoutcentrum bij het Veerse Meer. 

Auteur
Stutters (Hoensbroek) & Scouting Nuth
Fotograaf
Stutters (Hoensbroek) & Scouting Nuth

Meldpunt en buurtcoalities tegen eenzaamheid

Poster voor Meldpunt Eenzaamheid

Onder de noemer #SamentegenEenzaamheid zet de gemeente Heerlen zich actief in voor de strijd tegen eenzaamheid. In het kader hiervan heeft wethouder Adriane Keulen onlangs het telefonisch Meldpunt Eenzaamheid geopend. 

Auteur
Gemeente Heerlen

Foto-expositie Voor Elkaar in Hoensbroek

Hoensbroekse buurt helpt elkaar

Het project “Voor Elkaar in Hoensbroek” gaat over burenhulp. Voor dit project zochten opbouwwerkers van Heerlen Stand-By! naar mooie voorbeelden van burenhulp in de Hoensbroekse buurten. De gedachte achter het project: elkaar kennen en een handje helpen als buren en buurtbewoners draagt bij aan de sociale cohesie en sociale veiligheid. Deze verhalen werden opgetekend en samen met fotoclub Momentum vastgelegd.

Auteur
Bibliotheek Hoensbroek
Fotograaf
Fotoclub Momentum

Lotenverkoop Grote Clubactie gaat van start

Sinds afgelopen week gaan verenigingen uit Brunssum, Hoensbroek, Heerlen en Beekdaelen loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Auteur
Grote Clubactie

Groen licht voor familiekermis in Hoensbroek

De najaarskermis in Heerlen-centrum en in Hoensbroek gaan door als familiekermis. Alleen attracties die passen binnen dat karakter krijgen een plek. Dat heeft het college van B&W vandaag besloten. Wethouder Martin de Beer: “Vanwege corona is de voorjaarskermis niet doorgegaan en ook veel kermissen in de regio zijn afgezegd. Daarom verwachten wij dat er zeker behoefte is aan een familiekermis. Bovendien kan op deze manier een deel van de kermisexploitanten weer even aan de slag.

Auteur
Gemeente Heerlen

Beelden van Marian bij George Lemmens Optiek

Gestart met werken in diverse materialen heeft het onderzoekspad van Marian Bonnemayers gebracht naar klei.  Lekker ruw en eerlijk materiaal. Dat zie je in haar werk duidelijk terug. Haar thema is en zijn de mens-mensen. Je ziet in zichzelf teruggetrokken figuren die de indruk maken van eenzaamheid. De laatste tijd maken haar Bonnemennekes meer contact met elkaar. De lichaamstaal bepaalt.

Auteur
George Lemmens Optiek

Ontdek met bieb onbekende snufjes Hoensbroek

Op Nationale Burendag gaat de bieb van Hoensbroek aan de wandel. Ervaren gidsen Wiel en Miep Pieters voeren u langs initiatieven die buren en buurten hebben gerealiseerd. Aan bod komen o.a. Bongaardpark, Vergetengroenten-tuin, Mijnspoor en Ridder Hoenpark. Vertrekpunt is de bibliotheek (Hoofdstraat 27) en er is een tussenstop met koffie en thee. 

Auteur
SCHUNCK Bibliotheek Hoensbroek

Dierendag en live muziek in Hartje Hoensbroek

Op zaterdag 3 oktober wordt het een knotsgezellig dierendagfeest in Hoensbroek! Op het Gebrookerplein staat een mini-kermis voor de kinderen met veel leuke attracties. Ook voor de lekkere trek is gezorgd: In de Kouvenderstraat staat een Tiroler-huisje met heerlijke poffertjes. Natuurlijk kunt u ook altijd terecht op een van de vele terrasjes in ons winkelcentrum! Onze welbekende KNABBEL & BABBEL lopen door het hele centrum en delen zakjes pinda's uit.

Auteur
Hartje Hoensbroek