Kerkrade

Dialectclub d'r Wauwel bezoekt zorgcentra

Eigenlijk hadden wij, Dialektverain d’r Wauwel dit jaar groots ons 40-jarig jubileum willen vieren. Graag hadden wij vele dialectliefhebbers willen ontmoeten, maar alles liep anders. Na een pauze van 4 maanden mochten de Wauwelleden zich in juni voor het eerst weer ontmoeten in de openlucht en met gepaste afstand. Daar werden meteen plannen gesmeed om toch van ons te laten horen. Na een belrondje waren wij meer dan welkom in de zorgcentra in Kerkrade-West.

Auteur
d'r Wauwel

Ontdek je creativiteit bij de Vrije Akademie

Kunstwerken gemaakt door jonge kunstenaars tijdens de creatieve cursussen in het atelier

Creatieve cursussen voor kinderen bij de Vrije Akademie in het Flexiforum (voormalige Campus) Spekhofstraat 15 en in Landgraaf in An de Voeëgelsjtang 12. We (Vrije Akademie) bieden een creatief atelier in Kerkrade op de woensdagmiddag en in Landgraaf op de zaterdagochtend voor kinderen vanaf 5-6 jaar. De kinderen gaan in deze cursussen tekenen, schilderen en werken in 3d met allerlei materialen zoals klei, papier-maché en hout. 

Auteur
Vrije Akademie

Cheon-Kwon verrast leden met unieke rugzak

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon-Kwon is een gezellige vereniging waar je op een fijne manier kan trainen. Taekwondo is toegankelijk vanaf 6 jaar tot ..., je bent nooit te oud om deze sport te beoefenen! Verder hebben wij een kleine Hapkido groep. Om Hapkido te beoefenen, moet je 14 jaar zijn. Ook hier: je bent nooit te oud om Hapkido te beoefenen. Hapkido is ook zeer geschikt voor senioren. 

Auteur
Cheon-Kwon

Kerkraadse accordeonclub viert 75-jarig jubileum

Optreden van Accordia in de Botanische tuin tijdens de "Kunst in de tuin" dag

Juist in het jaar dat ACCORDIA 75 jaar bestaat, en we een geweldig jubileumconcert hadden gepland in Parkstad Theater Kerkrade, in samenwerking met Carel Kraayenhof (bekend van de huwelijksmis van ons koningspaar), de welbekende cabaretier Jack Vinders en diverse andere accordeonartiesten, komt corona voorbij. Onaangekondigd en onuitgenodigd, nog vóór ons feest kan beginnen, doet zij voor ons (en niet alleen voor ons, maar voor helaas héél veel mensen) de deur dicht. Het slot erop.

Auteur
Accordia
Fotograaf
Accordia

Yoga, tai-chi, mindfulness en meer bij Impuls

Beweegsessies met Impuls

In samenwerking met de Stichting Muziekschool Kerkrade (SMK) kan Impuls vier nieuwe activiteiten aanbieden bij SMK Niersprinkstraat 2, Kerkrade Centrum.

• Maandag 10.30 - 11.30 uur Ismakogie: een westerse bewegingsleer die zich richt op bewust beter bewegen.
• Dinsdag 09.30 - 10.30 uur Yoga.
• Donderdag 10.45 - 11.45 uur Tai-chi voor beginners.
• Vrijdag 09.30 - 10.30 uur Mindfulness in combinatie met bewegen.

Bewoners Egelze eisen rotonde bij gevaarlijke afrit Buitenring

Logo Gemeente Kerkrade

De Gravenweg in Eygelshoven is het noordelijkste puntje van Kerkrade. Bewoners klagen dat er veel te hard wordt gereden. Een afrit van de Buitenring komt uit op de Gravenweg. Ook die aansluiting is volgens bewoners levensgevaarlijk. De lokale politieke partij Ons Kerkrade, die inmiddels vragen stelde aan het college, organiseerde zaterdag een bijeenkomst waar bewoners hun ideeën en grieven konden uiten.

Auteur
Redactie

Volleybalteam 'net net' uit Kerkrade zoekt jou!

Het volleybalteam van net net

Als jij van teamsport houdt, een uurtje per week actief wilt zijn en ook nog eens wilt lachen, dan zijn we op zoek naar jou en moet je zeker even verder lezen! Wij zijn een recreatief team dat op woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur volleybalt in de sportzaal aan de Hertogenlaan.

Auteur
Net net

Sjriefwies van het Kirchröadsj gaat van start

Iedereen die wil leren lezen en schrijven in het Kerkraads krijgt weer de kans. Gedurende vier avonden krijgen cursisten de beginselen geleerd van lezen en schrijven in het Kerkraads. De cursus start op donderdag 1 oktober a.s. in de HUB aan het Theaterplein telkens om 19.00 uur. De 4 lessen vinden plaats op 1/10, 8/10, 15/10, 22/10. Op basis van de inschrijving ontvangen de deelnemers (gratis) gedrukt lesmateriaal.

Auteur
Bibliotheek Kerkrade

Foundation beursmiljonair Roger Hodenius hoofdsponsor Roda

Logo Roda JC

De Kerkraadse beurshandelaar Roger Hodenius (48) heeft Flow Traders Foundation opgericht. Deze stichting gaat mensen en organisaties in nood financieel ondersteunen. Flow Traders Foundation verwierf onlangs de rechten van het hoofdsponsorschap van Roda JC.

In vier periodes komend voetbalseizoen zal Flow Traders Foundation telkens een ander goed doel op de voorzijde van de Roda-tenues laten zien. In de eerste periode is dat 'Beleef Kerkrade'.

Auteur
Redactie