Kerkrade

GaiaZOO vierde keer ANWB’s Leukste Uitje van Nederland

Award

Op Valentijnsdag werd in Nijkerk voor de 13e keer de ANWB-award uitgereikt voor het Leukste uitje van Nederland. De Limburgse dierentuin GaiaZOO werd voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van deze verkiezing en won daarmee opnieuw de gouden award. De zilveren en bronzen award werden door Attractiepark Toverland en Diergaarde Blijdorp in ontvangst genomen.

Fotograaf
GaiaZOO Kerkrade

Beleefbus maakt wagenpark Beleef Kerkrade compleet

Grote en kleine Beleefbus

Beleef Kerkrade heeft een gloednieuwe grote Beleefbus. De bus is in de herkenbare Beleef Kerkrade stijl gewrapt met afbeeldingen van de Kerkraadse trekpleisters. Jacobs Travel is de vervoerspartner voor deze prachtige 50-persoons touringcar.

Fotograaf
Beleef Kerkrade

Kerkrade op koers voor terugkeer volwaardig voortgezet onderwijs

Het Martin Buber

Op 11 januari 2023 heeft een afvaardiging van Het Martin Buber de onderwijsplannen van de tweede aanvraag toegelicht bij de Inspectie van het Onderwijs in Tilburg. Met als voorlopig resultaat: een positieve score op álle zes de deugdelijkheidseisen. Afgelopen week werd het concept gespreksverslag ontvangen.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor bestaat 150 jaar

Logo KKM 150 jaar

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus bestaat in 2023 maar liefst 150 jaar. Op 10 oktober 1873 is het koor opgericht onder de naam Societé St. Lambert Kerkrade. De vereniging nam de naam over van de nabij gelegen St. Lambertuskerk in Kerkrade Centrum. De doelstelling van de vereniging was en is nog steeds hetzelfde: het beoefenen van de zangkunst en het bevorderen van een vriendschapsband onder de leden.

Fotograaf
KKM St. Lambertus

Deelnemers computertraining Kerkrade ontvangen certificaat

Uitreiking certificaten

In Bibliotheek Kerkrade e.o. kun je terecht voor verschillende computertraingen. Voor de kerstvakantie mocht een grote groep burgers de certificaten van diverse computertrainingen in ontvangst nemen tijdens een feestelijke uitreiking in HuB. Bibliotheek Kerkrade in aanwezigheid van wethouder Jo Schlangen.

Fotograaf
Peter Trompetter

Stijgende lijn in bezoekersaantallen voor Discovery Museum

Discovery Museum Kerkrade

Discovery Museum te Kerkrade heeft in 2022 zo’n 56.000 bezoekers ontvangen. Aan het begin van vorig jaar moest het museum de deuren nog een aantal weken gesloten houden, vanwege een lockdown door de coronapandemie. Vervolgens kwam het aantal bezoekers aan Discovery Museum nog maar langzaam op gang; een trend die landelijk ook bij andere musea werd waargenomen.

Fotograaf
Discovery Museum Kerkrade

Nieuwjaarsdag in Kerkrade, net even anders

Poster Nieuwjaarsdag

Dit jaar steekt de gemeente Kerkrade Nieuwjaarsdag in een ander jasje. Om 13.00 uur vindt eerst de traditionele receptie in het Raadhuis plaats. Vanaf 14.45 uur zal het college van B&W aanwezig zijn buiten bij Brasserie Nieuw-Ehrenstein of de Botanische Tuin. Drie plekken om elkaar te ontmoeten en de beste wensen over te brengen.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Etesian nieuwe eigenaar voormalig ING-pand Kerkrade

Kantoor Etesian

Etesian, specialist op het gebied van IT-consultancy, heeft deze zomer intrek genomen in het voormalige ING-pand aan de Hoofdstraat in Kerkrade. De verhuizing naar een significant groter pand onderstreept de jarenlange groei van Etesian waar nu meer dan 50 professionals in dienst zijn.

Kerstmarkt bij Botanische Tuin Kerkrade

De Botanische Tuin Kerkrade is een plantaardige schatkamer, een oase van rust en een geregistreerd (levend) museum. En buiten dat natuurschoon is er cultureel ook van alles te beleven. De evenementencommissie heeft namelijk weer iets leuks voor haar bezoekers bedacht! In het weekend van 3 en 4 december bent u van harte welkom in de Botanische Tuin Kerkrade voor een kleinschalige Kerstmarkt in de wintertuin en het theehuis.