Kerkrade

Kerkraadse badmintonclub traint buiten door bij Achilles

Badminton

Badmintonvereniging KBC'67 doet al 54 jaar het Kerkraads badmintonhart sneller slaan. Veel inwoners van de Parkstad hebben bij ons de badmintonsport beoefend en doen dat nog steeds. Een vereniging waar gezelligheid en prestaties hand in hand gaan. Onze buitentrainingen zijn weer begonnen bij Atletiekvereniging Achilles TOP op donderdagavond van 19:00 tot 20:15. Wij danken hen net als vorig jaar voor het beschikbaar stellen van hun accommodatie en hun medewerking.

Auteur
KBC'67
Fotograaf
Pixabay

Verras kinderen met iets leuks met gratis omarmme-tas

Kleurpotloden

Ben je creatief? Wil je de kinderen uit Kerkrade verrassen met iets leuks? Vraag dan de gratis omarmme-tas aan! Met allerlei materialen en meerdere opdrachten en ideetjes ga je aan de slag met onder andere het maken van een knuffelbeest voor kinderen. Je kan breien, haken, naaien of zelfs plakken. Dit zit allemaal in de tas.

Auteur
Vazom
Fotograaf
Pixabay

Cheon-Kwon traint door op schoolplein Beroepscollege Holz

Groepstraining buiten

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon-Kwon is al 35 jaar een begrip in Kerkrade. Bij ons hebben heel veel inwoners van Kerkrade taekwondo en hapkido beoefend. En nu komen de kinderen van die leerlingen van toen bij ons trainen. Wij zijn weer begonnen met de trainingen (buiten) en wel op het schoolplein van het College Holz. Dank aan het schoolbestuur voor hun medewerking!

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon

Bewonersplatform Kerkrade-West biedt wandelroutes aan

Wandelroute Kerkrade-West

U houdt van wandelen en u houdt van de natuur in uw eigen omgeving? In een tijd dat vele andere dingen niet kunnen is wandelen in de eigen omgeving altijd mogelijk. Ontdek de prachtige omgeving en ook de mooiste plekjes die u misschien nog nooit van tevoren heeft gezien. Het Bewonersplatform Kerkrade-West heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een unieke serie wandelingen vanuit Kerkrade-West.

Auteur
Bewonersplatform Kerkrade-West
Fotograaf
Bewonersplatform Kerkrade-West

Columbus, Cube en Continium samen verder als Discovery Museum

Een impressie van de aanblik van het Museumplein in Kerkrade, waar straks Discovery Museum te vinden is

De drie culturele instellingen op het Museumplein in Kerkrade – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – gaan vanaf heden verder onder één gezamenlijke naam: Discovery Museum. Met deze nieuwe aanpak bouwt het museum voort op wat in de afgelopen jaren is neergezet. In Discovery Museum worden de thema’s van Columbus, Cube en Continium gecombineerd in één museum waar alles draait om het ontdekken van wetenschap, technologie, ontwerp en de aarde.

Auteur
Discovery Museum
Fotograaf
Discovery Museum

ING zet mes in eigen kantoren

Logo ING

ING Nederland past opnieuw haar fysieke netwerk aan. De bank zal tot en met 1 juli 2022 het aantal ING-servicepunten met 75 uitbreiden, van 246 naar 321 locaties. Het aantal eigen bankkantoren neemt met 69 af. Op locaties waar klanten weinig belangstelling hebben om een traditioneel kantoor te bezoeken, wordt de dienstverlening verplaatst naar een ING-servicepunt.

Auteur
Redactie

Start verbouwing Kakertshöfke tot nieuw kantoor MOVARE

Onthulling bouwbord Movare

De onthulling van het bouwbord vandaag markeert de start van de verbouwing van het nieuwe kantoor van onderwijsstichting MOVARE in Landgraaf. Wethouder Freed Janssen namens de gemeente Landgraaf en MOVARE-bestuurders Ryszard Kruszel en Kiki Huijnen gaven vandaag het officiële startsein voor de verbouwing van het Kakertshöfke tot het  ‘MOVARE-huis’. Het huidige MOVARE-kantoor is gevestigd in Kerkrade. 

Auteur
Onderwijsstichting MOVARE
Fotograaf
Onderwijsstichting MOVARE

Rechtbank zet Kerkraadse moeder uit ouderlijk gezag

Justitia

De rechtbank Limburg heeft een Kerkraadse moeder het ouderlijk gezag van haar zoon ontnomen. De zoon, die al negen jaar niet meer bij zijn moeder woont en ruim drie jaar op vrijwillige basis bij pleegouders is ondergebracht, was blij dat kinderrechter C. Drent deze beslissing nam. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Paul Weelen brengt countryrock 'Leef breuzelsjaos' uit

CD-cover

Opnieuw zorgt 61-jarige Kerkradenaar Paul Weelen, die al jaren in Maastricht woont, voor drie singles. Nog steeds maakt hij muziek om er zelf plezier aan te beleven en zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarom worden er uiteraard ook weer video’s bij gemaakt. We hebben heel wat gebromd, gemopperd, gefoeterd en gescholden het afgelopen jaar. Het is een aangename manier van stoom afblazen, al is het niet altijd even leuk voor de directe omgeving. Zo is ook Leef breuzelsjaos tot stand gekomen.

Auteur
Paul Weelen
Fotograaf
Paul Weelen

Tentoonstelling met creatieve werken van Landgraafse scholen

Expo

Op 16 maart 2021 lanceerde de Vrije Akademie Parkstad de kunstzinnige resultaten van een creatief en corona-proof project: ‘Landgraaf Dreaming’. Zoals de naam al zegt, gaat het in dit project om dromen in de breedste zin van het woord: dromen over een positieve wereld, alle mogelijkheden van het heelal en onze droomwensen.

Auteur
Vrije Akademie
Fotograaf
Vrije Akademie