Voerendaal

VVD Voerendaal: "We mikken nu op deelname aan coalitie"

Sebastiaan Vliegen (VVD Voerendaal)

Tijdens de algemene ledenvergadering van 31 mei 2021 is fractievoorzitter Sebastiaan Vliegen van VVD Voerendaal wederom verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tijdens de verkiezingen van 2018 is in een korte periode gezorgd dat de VVD opnieuw vertegenwoordigd is in de gemeenteraad. Net geen 2 zetels gehaald. Sebastiaan Vliegen: “Sinds 2018 zijn we gegroeid in leden én actieve leden.

Auteur
VVD Voerendaal
Fotograaf
VVD Voerendaal

AGB en VVD door als één partij: 'Samen sterker verder'

Samen

“Samen sterker verder” zijn de afsluitende woorden van AGB-Fractievoorzitter Coen Faessen, die in de Raad Voerendaal bekend maakt dat zijn partij (Algemeen Gemeenschaps Belang) ophoudt te bestaan. De partij gaat volledig over in VVD Voerendaal. Alle leden worden VVD-lid. En Coen Faessen wordt lid van de VVD-Raadsfractie.

Auteur
VVD Voerendaal
Fotograaf
Pixabay

Laatste concerten aangekondigd op huidig orgel Laurentiuskerk

Orgel

Op vrijdag 23 juli vinden in de Laurentiuskerk van Voerendaal twee orgelconcertjes van drie kwartier plaats. Om 20.00 uur spelen Erika Tieleman en Frans Jespers, om 21.15 uur Anja Hendrikx en Rob Waltmans. Er kunnen 90 personen op veilige afstand van elkaar in de kerk komen luisteren en aanmelden is naar verwachting niet nodig.

Auteur
Orgelkring Voerendaal
Fotograaf
Orgelkring Voerendaal

Gemeenschapshuis Klimmen herstart activiteiten zoals kienen

Bingo

Het bestuur van de stichting Gemeenschapshuis Klimmen (Op d'r Plats) heeft het genoegen mee te kunnen delen dat het gemeenschapshuis per maandag 7 juni zijn poorten weer opent. Dit gebeurt onder achtneming van de volgende maatregelen: Lopen mondkapje op (verplicht), zitten mondkapje af, handen desinfecteren bij de ingang, eenrichtingsverkeer, 1,5 mtr afstand houden, bar open tot 22.00 uur, maximaal 50 bezoekers per gelegenheid.

Auteur
Stichting Op d'r Plats
Fotograaf
Pixabay

Groen licht voor voorlopig ontwerp Open Club Klimmen

Impressie van het multifunctionele gebouw gezien vanaf de sportvelden

Op 1 juni heeft het college van burgemeester en wethouders een positief besluit genomen over het Voorlopig Ontwerp (VO) van het project Open Club Klimmen (OCK). De hoofdgebruikers en omwonenden zijn nauw betrokken geweest bij het VO en hebben waardevolle input geleverd aan het projectteam. Het plan kan rekenen op de complimenten van de welstandscommissie en supervisor prof. ir. Jo Coenen.

Auteur
Gemeente Voerendaal
Fotograaf
Gemeente Voerendaal

Bibliotheek start initiatief: Parkstad in Gesprek

Met elkaar

Wandel&KIEK is de eerste activiteit van Parkstad in Gesprek. Hét nieuwe initiatief van de bibliotheek om samen met inwoners het goede gesprek te voeren. Het meemaakteam (vrijwilligers en medewerkers) van Bibliotheek Kerkrade roept iedereen op om foto’s te maken van de omgeving. Wat valt je op en hoe kijk je naar je omgeving? Maak hier een foto van en stuur deze met bijschrift naar parkstadingesprek@bibliotheekkerkrade.nl. We ontvangen ze graag voor 30 juni.

Auteur
Bibliotheek Kerkrade e.o.

TV Klimmen huldigt jeugdleden van lotenverkoop Clubactie

Tennis

Op maandag 17 mei konden eindelijk de jeugdleden worden gehuldigd die de meeste loten hebben verkocht tijdens de Grote Clubactie in 2020. Vanwege corona was dit eerder niet mogelijk. Juliette, Melissa, Yves, Eva, Anne, Liam en Nynke verkochten meer dan 20 loten. Zij kregen allemaal een 20-loten-oorkonde van de Grote Clubactie waarmee flinke kortingen op dagjes uit en sportartikelen en gratis entreekaartjes kunnen worden verkregen. En uiteraard kregen ze ook allemaal een zakje snoep!

Auteur
TV Klimmen
Fotograaf
Pixabay