Ondernemen

Ruim 1000 ondernemers vullen enquête gemeentes in

Enquête

Ruim duizend ondernemers uit alle zestien gemeenten in Zuid-Limburg, hebben de afgelopen weken meegedaan aan de enquête over de gevolgen van corona. Dat is ruim voldoende om een representatief beeld te krijgen over wat er leeft onder ondernemers en samen te werken aan oplossingen.

Auteur
Gemeente Maastricht
Fotograaf
Pixabay

PLUS uitgeroepen tot 'Meest Verantwoorde Supermarkt'

Supermarkt

PLUS is voor de zevende keer op rij door consumenten uitgeroepen tot ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland. Met de hoogste gemiddelde score van 7,41 heeft PLUS in het GfK MVO rapport 2021 de eerste plaats behaald. Algemeen directeur Duncan Hoy en commercieel directeur Eric Leebeek ontvingen de prijs gisteren uit handen van Joop Holla, Research Director van GfK.

Auteur
PLUS
Fotograaf
Pixabay

Heerlens bedrijf bouwt nieuwe website voor grootste radiotelescoop ter wereld

Telescopen

Is er leven buiten de aarde? En hoe zijn de eerste sterren en planeten gevormd? Deze en nog veel meer fundamentele vragen zullen beantwoord worden worden met de grootste radiotelescoop ter wereld: de Square Kilometre Array (SKA). Heerlens Digital Agency Betawerk is na een internationale aanbesteding uitgekozen om de nieuwe website van dit groot wetenschappelijk project te realiseren. 
 

Auteur
Betawerk
Fotograaf
Pixabay

Wiertz Kerkrade bouwt aan platform voor uitzendkrachten

Lassen

Wiertz Company investeert fors in de ontwikkeling van een digitaal platform voor de bemiddeling van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. “Mister Watson presenteert zich als de eigentijdse, online variant van het reguliere uitzendbureau en komt tegemoet aan de steeds groter wordende vraag naar flexibiliteit en digitalisering, zowel bij opdrachtgevers als bij werknemers”, aldus Roger Holtus, CEO Wiertz Company.

Auteur
Wiertz Company
Fotograaf
Pixabay

Amazon bouwt nieuw distributiecentrum op Avantis

Distributiecentrum

Online postorderbedrijf Amazon bouwt een nieuw distributiecentrum op het grensoverschrijdende bedrijventerrein Avantis. Het distributiecentrum opent in het najaar van 2021 en levert meer dan 500 nieuwe banen op. In het nieuwe distributiecentrum worden circa 170 reguliere banen gecreëerd. Daarnaast ontstaan er zo'n 350 banen als chauffeur bij de bezorgpartners.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Kerkraads uitzendbureau Wiertz wil omzet vervijfvoudigen

Logo Wiertz

In 2030 behoort Wiertz Company tot de top 10 van Nederlandse organisaties in de markt van mens en werk. Bij de route naar een top 10-positie hoort een stevig merk. Wiertz Company bedient om die reden vanaf 2021 de markt vanuit één merknaam: Wiertz Company. De merknamen Wiertz Personeelsdiensten, Payroll Nederland, ZUID recruiters en ZUID juristen gaan verder als een dienst van Wiertz Company.

Auteur
Wiertz Company

Kerkrade komt ondernemers tegemoet met lagere belasting

Rekenmachine

Als het aan de gemeenteraad en het college van Kerkrade ligt, betalen ondernemers in Kerkrade over 2020 geen precario- en reclamebelasting. Op dinsdag 5 januari heeft het college groen licht gegeven en op woensdag 27 januari aanstaande neemt de gemeenteraad hierover een besluit.

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
Pixabay

Duurzaamheidsinzet Arriva beloond met certificaten

Arriva-trein zoeft door het Heuvelland

Op 1 december zijn de certificaten voor de CO2-Prestatieladder en de MVO Prestatieladder officieel overhandigd aan Arriva. Met deze certificering heeft de vervoerder haar prestaties laten toetsen op de thema’s duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). 

Auteur
Arriva Nederland
Fotograaf
Arriva Nederland

Museumplein organiseert online duurzaamheidsevent

Museumplein organiseert online duurzaamheidsevent

Als partner van het Interreg-project Wanderful.stream organiseert Stichting Museumplein Limburg in Kerkrade op 16 december 2020 van 10.00 tot 12.30 uur een online event voor het mkb en de creatieve sector. Door succesvolle circulaire ondernemers een podium te bieden, beoogt ze meer mkb’ers te overtuigen tot het verduurzamen van hun reststromen. Naast het overdragen van kennis en ervaring wordt in co-creatie sessies nagedacht over oplossingen van vraagstukken.

Auteur
Museumplein Limburg
Fotograaf
Pixabay

Investering LIOF voor Kerkraads producent van groene jeans

Grivec Bros

Regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF investeert in Kerkraadse scale-up Grivec Bros B.V. om hun internationale groeiambities een boost te geven. Grivec Bros heeft jeans een cultstatus weten te geven door een uniek concept neer te zetten. Hun denim-collectie is handgemaakt in eigen atelier met duurzame materialen en machines. Het merk heeft zich in Nederland bewezen en LIOF investeert nu in hun internationale groeiplannen. 

Auteur
LIOF
Fotograaf
Grivec Bros