Ondernemen

Afronding Cityboost Heerlen in juni 2023

Dierenpark Nieuw Lotbroek

Drie jaar na de oprichting van de Stichting Samen Heerlen komt het einde van de Cityboost Heerlen in zicht. In januari 2020 werd de Stichting Samen Heerlen opgericht, nadat een groep van 60 inwoners en bij Heerlen betrokken instanties samen een plan schreven dat beloond werd met een ruimhartige donatie van 1 miljoen euro door VSBfonds: de zogenaamde Cityboost Heerlen.

Fotograaf
Carole Meijers Fotografie

Etesian nieuwe eigenaar voormalig ING-pand Kerkrade

Kantoor Etesian

Etesian, specialist op het gebied van IT-consultancy, heeft deze zomer intrek genomen in het voormalige ING-pand aan de Hoofdstraat in Kerkrade. De verhuizing naar een significant groter pand onderstreept de jarenlange groei van Etesian waar nu meer dan 50 professionals in dienst zijn.

Landgraaf ondersteunt bedrijven en verenigingen met Energie-armoedefonds

Stopcontact met geldbiljet

De stijgende prijzen voor gas en elektriciteit zorgen niet alleen voor problemen bij de inwoners van Landgraaf, maar ook bij veel ondernemers en verenigingen. Het voortbestaan van hun bedrijf of vereniging komt in gevaar. Om ervoor te zorgen dat Landgraafse bedrijven en verenigingen deze crisis overleven, start de gemeente Landgraaf het Energie-armoedefonds.

Fotograaf
Pixabay

Appartementen op plaats oude politiebureau Heerlen

Impressie Appartementencomplex

Aan de Burgemeester Gijzelslaan, op de plaats waar jarenlang het politiebureau heeft gestaan, komt een complex met 24 appartementen voor de verhuur in het middensegment. Deze woningen passen niet in het geldende bestemmingsplan. Daarom heeft het college van B&W vandaag ingestemd met de wijziging die hiervoor nodig is.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

C&A Kerkrade blijft langer open

C&A Kerkrade

De vestiging van C&A Kerkrade blijft langer open. "Eigenaar en verhuurder CPK Retail, C&A en gemeente Kerkrade zijn er samen in geslaagd om C&A tot november 2024 in Kerkrade te behouden", aldus wethouder Alexander Geers (Centrummanagement).

Fotograaf
Beleef Kerkrade

Brunssumse ondernemers zoeken ondernemende buren

Nieuwe Buren

Afgelopen week onthulde burgemeester Wilma van der Rijt samen met Stichting Streetwise en een van de ondernemers de eerste sticker van de campagne "word jij mijn nieuwe buur?" In de campagne trekken gemeente en ondernemers samen op om andere ondernemers te enthousiasmeren om in Brunssum hun zaak te starten.

Fotograaf
Beckflash Fotografie

Public Services Lab opent zijn deuren in Heerlen

Innovatie

Donderdag 27 januari opent het Public Services Lab officieel zijn deuren op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. In het lab werken onderzoekers, studenten en ondernemers samen met gemeenten en andere overheden aan digitale innovaties. De focus ligt hierbij op digitale oplossingen die aansluiten bij maatschappelijke ontwikkelingen, burgerparticipatie en een duurzame leefomgeving. Keynote spreker tijdens de online opening is Lodewijk Asscher.

Fotograaf
Pixabay