Ondernemen

Heerlen maakt tijdelijke winterterrassen mogelijk

Terrassen

Het college van Heerlen heeft besloten dat de horeca tijdelijke winterterrassen kan realiseren. Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021. Zo wordt de horecaondernemers de administratieve rompslomp van aanvraagformulieren en tekeningen maken bespaard.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Heerlen staat tijdelijke winterterrassen toe

Het college heeft vandaag besloten dat de horeca tijdelijke winterterrassen kan realiseren. Er geldt een algemene toestemming voor het plaatsen van terrasschermen en terrasoverkappingen tot 1 april 2021. Zo wordt de horecaondernemers de administratieve rompslomp van aanvraagformulieren en tekeningen maken bespaard. Wel moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Auteur
Gemeente Heerlen

Betrokken Brunssummers steunen horeca met website

Bericht van de nieuwe website Thuis uit eten in Brunssum

Thuis uiteten in Brunssum.nl is een initiatief van een aantal betrokken Brunssummers, die op deze manier de lokale horeca een steuntje in de rug willen geven. ‘We moeten voorkomen dat er straks geen horeca meer is om naar toe te gaan.’ 

Auteur
Thuis uit eten in Brunssum
Fotograaf
Thuis uit eten in Brunssum

Conclusion Zuyd breidt uit met vier nieuwe consultants

Liljana Petkovski

Sinds oktober heeft Conclusion Zuyd maar liefst vier nieuwe business consultants aangesteld. Bart van de Kleut (43), Carlijn Nagel (30), Liljana Petkovski (28) en Luuk Dassen (34) versterken het team en gaan bij klanten aan de slag om hun digitale doelen te behalen. Het advies van business consultants is onmisbaar om IT-vraagstukken op te lossen en verder te komen in de digitale transformatie.

Auteur
Conclusion Zuyd
Fotograaf
Conclusion Zuyd

Caissière is vier keer zo snel als zelfscankassa

Supermarktproducten

Bij steeds meer supermarkten hoeven klanten niet meer naar de bemande kassa, maar kunnen zij gebruik maken van een zelfscankassa. Zo kan sinds kort bij de Albert Heijn in Brunssum-Noord de consument lange rijen overslaan en tijdwinst boeken bij het afrekenen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Schuldeiser Rabo (1,2 mln) blij na overname Spacejump

Jumpsquare

Het failliet verklaarde Spacejump Kerkrade, Clip 'n Climb Kerkrade en Spacejump Maastricht worden overgenomen door de Jumpsquare Group. Het moederbedrijf van Jumpsquare en Jump XL is de grootste Europese exploitant van indoor trampoline funparken.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Jumpsquare Group

CDA wil actieplan kabinet voor VDL Nedcar

Logo VDL

Vanwege het grote economische belang voor de Nederlandse economie en de werkgelegenheid in de regio heeft het CDA kamervragen ingediend naar aanleiding van het nieuws omtrent VDL Nedcar. Hierin wordt het kabinet ook opgeroepen om een actieplan te presenteren voor VDL Nedcar en te kijken naar de bredere behoeftes van de maakindustrie in de regio.

Auteur
Redactie

VDL Nedcar: geen vervolgorder MINI Countryman

Logo VDL

VDL Nedcar krijgt voor de langere termijn van BMW Group geen vervolgorder voor de nieuwe MINI Countryman. Vanwege de coronapandemie en disruptieve ontwikkelingen heeft BMW besloten het opvolgmodel van de huidige MINI Countryman, die in Born wordt geproduceerd, in eigen huis onder te brengen.

Auteur
Redactie

SnowWorld koopt belang in Duits indoor-wintersportresort

Midgetgolfen bij Alpenpark Neuss

SnowWorld deelt mede dat zij haar belang in Alpenpark Neuss (Düsseldorf, Duitsland) heeft vergroot naar een meerderheidsbelang. Sinds januari 2019 bezat SnowWorld al 25% van de aandelen. Dat belang is nu verhoogd naar 66% van de aandelen. De overige aandelen blijven in bezit van de oprichters Johannes Janz en August Pollen van het Duitse indoor wintersport resort. Deze transactie wordt gefinancierd uit de bestaande kredietfaciliteiten bij KBC Bank en Belfius Bank.

Auteur
SnowWorld

Frisse Wind Heerlen gaat voor krachtige, verbonden stad

Bestuur Samen Heerlen, vlnr Milena Mulders, Vincent Offermans, Zakia Labyed, Bert Bremen, Adriane Keulen

Met een online event is op 25 september een nieuw initiatief in Heerlen gelanceerd: Frisse Wind. Frisse Wind zoekt in Heerlen naar kansrijke, grensverleggende en waardevolle ideeën voor de stad. Het ondersteunt Heerlenaren bij het tot stand brengen van nieuwe initiatieven voor stad en buurt.

Auteur
Team Frisse Wind