Parkstad

Gratis kennismaking met wielersport voor jongeren

Team Jumbo-Visma logo

Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Auteur
Team Jumbo-Visma
Fotograaf
Team Jumbo-Visma

Levensbomenbos op voormalig voetbalveld in Landgraaf

Boom in de winter

Op maandag 1 maart start de inschrijving voor het levensbomenbos Sylvia - De Voort. Op het voormalige terrein van RKSV Sylvia en het aangrenzende groengebied ‘De Voort’ is plek voor 70 bomen. Wethouder Bart Smeets (Ruimtelijke ontwikkeling) is enthousiast: ‘Na het succes van ons eerste levensbomenbos in het Bert Janssenpark, kon een tweede levensbomenbos niet uitblijven.

Auteur
Gemeente Landgraaf
Fotograaf
Pixabay

Oproep: Draag bij aan eerste soundtrack Parkstad Popstad

Microfoon

Wie Parkstad zegt, zegt popmuziek. Er zijn namelijk maar weinig regio’s met zo’n bloeiende bandjes- en podiumcultuur als de voormalige Oostelijke Mijnstreek. Het is dan ook niet voor niets dat Parkstad Popstad in 2019 de eerste Limburgse Popprijs van Pop In Limburg won. Nu de popzalen en cafés gesloten zijn, festivals in de wacht staan, en het ook voor alle muzikanten en bands een moeilijke tijd is, komt het team van De Oefenbunker met een nieuw initiatief: DE SOUND VAN PARKSTAD.

Auteur
De Sound van Parkstad
Fotograaf
Pixabay

SnowWorld ziet door lege piste veel aanmeldingen volgend jaar

Lege hal bij Snowworld

Door corona zijn de mogelijkheden om op wintersport te gaan dit jaar voorlopig van de baan. Ook SnowWorld zag zich genoodzaakt haar deuren te sluiten waardoor wintersporters in eigen land geen gelegenheid hebben om les te krijgen in de sneeuw. In een normaal jaar leidt de voorbereiding op de krokusvakantie tot topdrukte bij SnowWorld, maar dit jaar bleven de pistes noodgedwongen leeg.

Auteur
SnowWorld
Fotograaf
SnowWorld

Ontdek het mijnverleden in jouw buurt met bingokaart

Nederlands Mijnmuseum

In de Mijnstreek zijn sporen uit het mijnverleden veelal uitgewist en de schaarse fysieke restanten zijn goed verstopt. Vooral voor jongere generaties zijn ze vrijwel onzichtbaar. De mijnbingokaart van het Nederlands Mijnmuseum is een ludieke actie om tijdens de lockdown het mijnerfgoed in de eigen wijk te (her)ontdekken.

Auteur
Nederlands Mijnmuseum
Fotograaf
Nederlands Mijnmuseum

Fontys streeft naar flexibelere deeltijd- en voltijdopleidingen

Fontys

Met de overhandiging van het Fontys Flex magazine door programmadirecteur Hans Dekker aan College van Bestuur-lid Elphi Nelissen is officieel een einde gekomen aan de pilot Flexibilisering van het deeltijdonderwijs binnen Fontys. ‘Het doel is om de komende jaren al onze deeltijd- en voltijdopleidingen flexibel(er) in te gaan richten.’

Auteur
Fontys
Fotograaf
Fontys

Aandacht voor Alzheimer in gesprek op RTV Parkstad

Hersenen

"Alzheimer Parkstad on tour" is te zien op RTV Parkstad vanaf maandag 8 t/m vrijdag 12 februari. Angèle van Kasteren, Hella Senden en Math Gulpers gaan met elkaar in gesprek over het Steunpunt Mantelzorg en Ruggesteun en wat zij voor mensen met dementie en hun naasten kunnen betekenen.

De onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.;

Auteur
Alzheimer Nederland, afdeling Parkstad Limburg
Fotograaf
Pixabay

Betere leefbaarheid en welvaart in Parkstad dankzij Regio Deal

Maankwartier

Zowel aan de kant van het Rijk als aan de kant van de regio is veel enthousiasme om door te gaan met de Regio Deals. Met inzicht in succesfactoren en verbeterpunten kijkt minister Schouten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) uit naar de toekomst waarin Rijk en regio op deze voet doorgaan met de implementatie van de Regio Deals.

Auteur
Regio Parkstad Limburg
Fotograaf
Pixabay

Creatief aan de slag dankzij Landgraaf Dreaming

Kleurpotloden

Wil jij positief blijven in deze onzekere tijd? Wil jij je hoop en dromen de ruimte geven en delen met de mensen om je heen? Doe dan mee met ‘Landgraaf Dreaming’! De Vrije Akademie Parkstad lanceert een creatief en corona-proof project voor jong en oud in Landgraaf, genaamd ‘Landgraaf Dreaming’. De naam verklapt het al: we gaan dromen in de breedste zin van het woord.

Auteur
Vrije Akademie
Fotograaf
Pixabay