Parkstad

Voerverbod in Heerlen om overlast dieren in te perken

eend

De gemeente Heerlen is de overlast van duiven, eenden, ratten en muizen helemaal beu. Een van de oorzaken hiervan is dat inwoners deze dieren steeds vaker voeren. De hoeveelheid voer die wordt aangeboden is zo groot, dat inmiddels sprake is van overlast door de dieren. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Lucas Baggerman gaat door als VVD-raadslid

Lucas Baggerman

Lucas Baggerman (45) is tijdens een speciale raadsvergadering op 17 september geïnstalleerd als raadslid van de Gemeente Landgraaf namens de VVD Landgraaf. Hij neemt hiermee de rol over van Björn Lambie, die na 18 jaar actief te zijn geweest in de Landgraafse politiek het stokje overdraagt en meer op de achtergrond zijn bijdrage zal blijven leveren voor VVD Landgraaf.

Auteur
VVD Landgraaf
Fotograaf
VVD Landgraaf

SnowWorld biedt skisafari aan door Nederland

SnowWorld biedt 'staycations' aan

Vandaag overhandigde SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen de sleutels van de Skisafari-camper aan snowboard-grootheid Jesse Augustinus. Augustinus is daarmee de eerste reiziger die op skisafari gaat in eigen land.

Auteur
SnowWorld
Fotograaf
SnowWorld

Ontdek wielrennen met training Team Jumbo

Team Jumbo bij Trainingskamp Alicante

Dit najaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy, als onderdeel van de samenwerking met Limburg Cycling, Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de veertien en negentien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Auteur
Team Jumbo-Visma
Fotograaf
Team Jumbo-Visma

Oprichter en 'mister Pinkpop' Jan Smeets stopt

Jan Smeets (1945), beter bekend als ‘Mister Pinkpop’, heeft besloten om te stoppen als festivaldirecteur van het Limburgse popfestival. In 1970 organiseerde de destijds 25-jarige Jan Smeets samen met enkele partners de eerste editie van het inmiddels bekendste en langstlopende open-air popfestival van Nederland. Volgens kenners zelfs van de wereld. Tot 2020 werd er geen jaar overgeslagen en zo vierde het festival, met nog altijd Jan Smeets aan het roer, in 2019 haar 50e editie.

Auteur
Buro Pinkpop

Houd jij Limburg mobiel? Winnaar wint €10.000

Henny Moonen werd met haar project 'Fietsplezier Voerendaal' uitgeroepen tot een van de winnaars van het ANWB Fonds in 2019

Het ANWB Fonds is weer op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Limburg. De winnaar krijgt € 10.000,-. Organisaties en projectinitiatiefnemers uit Limburg kunnen zich hiervoor aanmelden. Deze actie wordt in iedere provincie gevoerd. Het ANWB Fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart of willen starten en waarvoor geld nodig is. 

Auteur
ANWB Fonds
Fotograaf
ANWB Fonds

Lotenverkoop Grote Clubactie gaat van start

Sinds afgelopen week gaan verenigingen uit Brunssum, Hoensbroek, Heerlen en Beekdaelen loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Auteur
Grote Clubactie

Steunpakketten voor (aanstaande) minima-ouders

Voorbeeld babystarterspakket

De gemeente Sittard-Geleen en Stichting Babyspullen financieren dit jaar nog vijftig babystartpakketten voor (aanstaande) ouders in de gemeente die het moeilijk hebben. Met dit initiatief zetten de partners zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, want elk kind heeft recht op een goede start.  

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen, Stichting Babyspullen

130 Limburgse scholen actief bij Buitenlesdag

Rekenen en taal in de buitenlucht. Helemaal nu, in deze bijzondere tijd, wordt het belang van het geven van buitenlessen steeds duidelijker. Kinderen worden gestimuleerd te bewegen, de leerstof blijft beter hangen en ook is in de frisse buitenlucht de kans op een coronabesmetting aanzienlijk kleiner. Gelukkig gaan steeds meer basisscholen het belang van buitenlessen inzien.

Auteur
Jantje Beton & IVN Natuureducatie