Parkstad

Concept Experience Heerlen-Parkstad omarmt door ondernemers

Ondernemers met producten

De eerste ondernemers spelen in op het concept van de Visit Zuid-Limburg Experience Heerlen- Parkstad waarin vijf dominante tijdperken in het middelpunt staan. In de winkel staan verhalen over romeinen, de ridders & rovers, de mijnen, de transitiejaren en het nieuwe elan van nu centraal, om gasten aan het gebied te binden. De tijdlijnen zijn vanaf nu ook te zien, voelen, ruiken en proeven op verschillende plekken in Heerlen.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Nieuwe toeristische campagne voor Parkstad

leden van bestuurscommissie Economie & Toerisme

Afgelopen week is de vernieuwde campagne 'Dit is Parkstad' gelanceerd tijdens een drukbezochte bijeenkomst op Kasteel Amstenrade in Gemeente Beekdaelen. Toeristische ondernemers, bestuurders, Stadsregio Parkstad Limburg en Visit Zuid-Limburg toonden zich enthousiast, om samen de campagne tot een succes te maken en Parkstad als toeristische bestemming nadrukkelijk op de kaart te zetten.

Fotograaf
Pascal Moors

Quiz: Ik hou van Parkstad

De welzijnsorganisaties Alcander, Impuls en CMWW in Parkstad zijn samen met maatschappelijke instellingen, de gemeente, vrijwilligers en bewonersgroepen een nieuw meerjarenplan aan het schrijven. Hierin leggen zij vast welke dienstverlening de organisaties in de komende vier jaar ontwikkelen voor inwoners van alle leeftijden in Parkstad.

Doe mee aan de Parkstadquiz

Groepsgesprek Welzijnsgroep

De welzijnsorganisaties Alcander, Impuls en CMWW in Parkstad zijn samen met maatschappelijke instellingen, de gemeente, vrijwilligers en bewonersgroepen een nieuw meerjarenplan aan het schrijven. Hierin leggen zij vast welke dienstverlening de organisaties in de komende vier jaar ontwikkelen voor inwoners van alle leeftijden in Parkstad.

Fotograaf
Mikke Leenders

Bruinkoolmijnen in de mijnstreek

Kaft

Bruinkoolwinning staat op dit moment erg in de belangstelling en door de heftige demonstraties in Duitsland zelfs wereldnieuws. Meer dan honderd jaar geleden waren in de voormalige Mijnstreek in Zuid-Limburg ook bruinkoolmijnen. Kleinschaliger, maar toch hebben ze in die tijd hun noodzakelijke bijdrage geleverd aan de instandhouding van de Nederlandse industrie en economie.

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd positief over JENS

Kind

Een rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is positief over de kwaliteit van jeugdhulporganisatie JENS. De hulp van JENS aan jeugdigen en ouders draagt volgens de inspectie bij aan een gezonde ontwikkeling en wordt waar nodig integraal aangeboden. Bovendien is er een lerend werkklimaat bij JENS waardoor de prestaties en de resultaten van de hulp continu verbeteren.

Fotograaf
Pixabay

Meetvluchten op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Learjet 35

Van 9 tot en met 13 januari worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om het instrument landingssysteem en het tactisch luchtverkeer navigatiesysteem te kalirberen.Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig.

Fotograaf
GFD GmbH

Landgraaf ondersteunt bedrijven en verenigingen met Energie-armoedefonds

Stopcontact met geldbiljet

De stijgende prijzen voor gas en elektriciteit zorgen niet alleen voor problemen bij de inwoners van Landgraaf, maar ook bij veel ondernemers en verenigingen. Het voortbestaan van hun bedrijf of vereniging komt in gevaar. Om ervoor te zorgen dat Landgraafse bedrijven en verenigingen deze crisis overleven, start de gemeente Landgraaf het Energie-armoedefonds.

Fotograaf
Pixabay

Bibliotheek Kerkrade e.o. is op zoek naar De Beste Voorlezer

Poster Beste Voorlezer

Bibliotheek Kerkrade e.o. zoekt De Beste Voorlezer in de gemeente Kerkrade, Brunssum, Voerendaal of Simpelveld. Laat jij elk verhaal tot leven komen? Doe dan mee! Naast de eeuwige roem wint De Beste Voorlezer een GaiaZOO-pakket met hierin onder andere 2 jaarabonnementen.

Fotograaf
Bibliotheek Kerkrade

Morena Bamberger wint Parkstad Limburg Prijs 2022

Morena Bamberger

Zondag 30 oktober werd voor de 7e keer de Parkstad Limburg Prijs uitgereikt, en wel aan de talentvolle Limburgse kunstenaar Morena Bamberger (1994, Roermond).

In haar werk staan natuur, spiritualiteit, nabijheid, en zelfs astraal reizen door verschillende dimensies centraal. Het aangaan van een energetische en zielvolle connectie met de natuur, de omgeving, en de medemens, vormt een rode lijn in de beeldende installaties die zij maakt.