Parkstad

Opknapbeurt Sittards winkelcentrum Den Tempel afgerond

Gedeputeerde Andy Dritty (l) en wethouder Pieter Meekels leggen een herdenkingstegel bij de afsluiting van de grootscheepse renovatie van winkelcentrum Den Tempel in Sittard

De grootscheepse opknapbeurt van winkelcentrum Den Tempel in Sittard is maandag 30 november afgerond. Gedeputeerde Andy Dritty van de Provincie Limburg en wethouder Pieter Meekels (binnenstedelijke ontwikkeling) van Sittard-Geleen legden in de Gruizenstraat in het winkelgebied een tegel die herinnert aan de renovatie van het winkelgebied.

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen
Fotograaf
MCM Productions

Fijne kerst voor kwetsbare mensen door Kerstmaatjes

Kerstmis

Deze kerstmis 2020 lanceren Sociaal Maatje Heerlen, Schuldhulpmaatje Parkstad en Caritas045 de actie “Kerstmaatjes”. De drie grote vrijwilligersorganisaties bundelen hun krachten om kwetsbare mensen uit heel Parkstad een fijne kerst te bezorgen. De actie is gericht op Parkstedelingen die eenzaam zijn en/of een minimuminkomen hebben.

Auteur
Caritas045, Sociaal Maatje en SchuldhulpMaatje
Fotograaf
Pixabay

Bestuurders dringen aan op treinverbinding Heerlen - Aken

Limburg

Een grote groep bestuurders uit Zuid-Nederland, het Duitse NoordRijn-Westfalen (NRW) en de gemeente Aken sprak donderdag 26 november met een aantal Tweede Kamerleden over de directe intercityverbinding tussen de Randstad en Aken. Het doel van deze online bijeenkomst was om de kamerleden op te roepen tot daadkracht in dit dossier.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Jantje Beton start aanmelding van clubcollecte

Collecte Jantje Beton

Vanaf vandaag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

Auteur
Jantje Beton
Fotograaf
Gerard Til

Zorgverlener Meander teleurgesteld over tarieven

Ouderenzorg

MeanderGroep Zuid-Limburg is door de Rechtbank Limburg in het ongelijk gesteld in het Kort Geding tegen de gemeenten Brunssum, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal. MeanderGroep spande de zaak aan in verband met de aanbesteding voor de inkoop van de Hulp bij het Huishouden (Wmo) met ingang van 1 januari 2021. Meander is van mening dat de gemeenten bij de vaststelling van de tarieven niet de juiste regels toepasten. 

Auteur
MeanderGroep
Fotograaf
Pixabay

Greet Prins neemt afscheid van Philadelphia Zorg

Greet Prins

“Ik ben er trots op dat ik 11 jaar bij en voor Philadelphia Zorg heb mogen werken. Een Philadelphia dat stevig in zijn schoenen staat, klaar is voor de toekomst, open staat voor innovatie, geniet van de kracht van muziek. Het meerjarenplan tot en met 2025 en de nieuwe visie zijn klaar en zijn de basis voor de koers voor de komende jaren. Voor mij is dit een logisch moment om het stokje over te dragen, ik vertrek met een gerust hart”, aldus Greet Prins.

Auteur
Philadelphia Zorg
Fotograaf
Philadelphia Zorg

Kledingbank Zuid helpt minima aan kleren

Kledingbank Zuid

Stichting Kledingbank Zuid is een particulier initiatief, in september 2009 opgericht door Rita Vermeulen om de minima een helpende hand te bieden. Begonnen met alleen baby- en kinderkleding. Nu, 11 jaar later, zijn we er nog steeds.

Auteur
Kledingbank Zuid
Fotograaf
Pixabay

Zuyderland bij de allerbeste Nederlandse ziekenhuizen

Logo Zuyderland

Zuyderland Medisch Centrum behoort volgens Elsevier Weekblad tot de top van de Nederlandse ziekenhuizen. Het is een van de dertien winnaars in het onderzoek ‘Beste ziekenhuizen 2020’ van Elsevier in samenwerking met bureau SIRM. Het onderzoek is gebaseerd op 392 kwaliteitsindicatoren, gezien over het jaar 2019. Karel Hulsewé, voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB), noemt het 'een bekroning voor jaren van hard werken'.

Auteur
Redactie

Provincie reikt 15.000e lening Duurzaam Thuis uit

Heerlense wijk Welten-Benzenrade wint energieadvies voor hele straat

De Provincie Limburg geeft eigenaar-bewoners en huurders een steuntje in de rug. Wie zijn woning verduurzaamt, levensloopbestendig maakt, of zelf energie wil opwekken kan een Stimuleringslening Duurzaam Thuis aanvragen. De 15.000e lening is uitgereikt in Parkstad, in de Prof. Dumontstraat te Heerlen.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Provincie Limburg

Sittard-Geleen overweegt investering in schaats- en zwemvoorziening

Schaatsen

Met de vernieuwing van Glanerbrook tot dé centrale zwem- en schaatsvoorziening van Sittard-Geleen, krijgt het complex diverse lokale, regionale en euregionale voorzieningen. De bouw van een 50-meter wedstrijdbad zorgt voor een enorme impuls voor de Limburgse zwemsport en door een overkapping van de 400 meter schaatsbaan is het straks nóg aantrekkelijker voor de euregio om een groot deel van het jaar te schaatsen in Geleen. Ook ontstaat er een indoor-wielertempel met kombochtenbaan.

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen
Fotograaf
Pixabay