Limburg

Koninklijke Onderscheiding voor VVV-directeur Anya Niewierra

Anya Niewierra

Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens van de gemeente Gulpen-Wittem verraste algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg tijdens de jaarlijkse lintjesregen met een hoge Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor duurzaam toerisme in zowel Limburg, Nederland als Europa.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Meetvluchten op NAVO vliegbasis Geilenkirchen

Learjet 35

Van 9 tot en met 13 januari worden op NAVO vliegbasis Geilenkirchen vluchten uitgevoerd om het instrument landingssysteem en het tactisch luchtverkeer navigatiesysteem te kalirberen.Het kalibreren zal binnen de reguliere openingstijden van de vliegbasis plaatsvinden met een Learjet 35 straalvliegtuig.

Fotograaf
GFD GmbH

Dagboek van een Herdershond verkocht meer dan 80.000 kaarten

Voorstelling musical

Voor aanvang van de laatste voorstelling van Dagboek van een Herdershond in het pop-up theater in MECC Maastricht, maakten producenten Albert Verlinde en Servé Hermans / Toneelgroep Maastricht bekend dat deze spektakelmusical in tien weken tijd door meer dan tachtigduizend mensen is gezien. De kans is dan ook aanwezig dat de musical volgend jaar terugkomt.

Fotograaf
Royal Promotions

Zuid-Limburg is de bekendste streek van Nederland

Fietsen langs brasserie De Groeve

Visit Zuid-Limburg gaf Hendrik Beerda Brand Consultancy opdracht om de merkkracht en de reputatie van de streek Zuid-Limburg te analyseren en te vergelijken met andere Nederlandse streken en provincies. Hieruit blijkt dat Zuid-Limburg bij vrijwel alle volwassen Nederlanders bekend is en voor de eerste keer op nummer 1 in de ranglijst staat van bekendste streken van Nederland.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Vijf religieuze erfgoedlocaties in Zuid-Limburg altijd 'open'

Visit Zuid-Limburg 360-tour

Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vijf iconische religieuze erfgoed locaties in Zuid-Limburg ontsloten middels 360-graden- en audiotours. Het gaat om de volgende locaties: Abdij Rolduc in Kerkrade, de Basiliek van Meerssen, de Kluis op de Schaesberg, het Clemensdomein in Merkelbeek en de Cunibertuskerk in Wahlwiller.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Henk Ghijsen vertelt over het kloosterverleden van Simpelveld

In elke Limburgse stad, in vrijwel alle dorpen en in het buitengebied staan kloostergebouwen, al worden die steeds minder door kloosterlingen bewoond. Welke kloosters waren er in het verleden? Wat was hun betekenis? Henk Ghijsen vertelt u daar alles over aan de hand van foto's. Ook neemt hij u (figuurlijk) mee naar "kloësterstedje" Simpelveld, daar kan je niet om het kloosterverleden heen. In het klooster daar is het museum de Schat van Simpelveld gehuisvest. Hoe is het klooster ontstaan, wat heeft het klooster Simpelveld gebracht en wie is Clara Fey eigenlijk?

Henk Ghijsen vertelt over het kloosterverleden van Simpelveld

Schat van Simpelveld

In elke Limburgse stad, in vrijwel alle dorpen en in het buitengebied staan kloostergebouwen, al worden die steeds minder door kloosterlingen bewoond. Welke kloosters waren er in het verleden? Wat was hun betekenis? Henk Ghijsen vertelt u daar alles over aan de hand van foto's. Ook neemt hij u (figuurlijk) mee naar "kloësterstedje" Simpelveld, daar kan je niet om het kloosterverleden heen.

Fotograaf
Museum Schat van Simpelveld

Dakpannen uit voorzorg vastgezet rondom vliegveld Maastricht

Vliegtuig

Vanwege een aantal voorvallen met dakbeschadiging door turbulentie van vliegtuigen, hebben Maastricht Aachen Airport, gemeente Beek en Provincie Limburg besloten om middelen ter beschikking te stellen om in een gebied ten noorden van de luchthaven dakpannen preventief te gaan vastzetten. Hiermee wordt het risico op dakbeschadiging door turbulentie van vliegtuigen verkleind en bijgedragen aan het verhogen van het veiligheidsgevoel van inwoners.

Fotograaf
Pixabay