Limburg

Gratis kennismaking met wielersport voor jongeren

Team Jumbo-Visma logo

Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Auteur
Team Jumbo-Visma
Fotograaf
Team Jumbo-Visma

Laatste trein Heerlen-Aachen tijdelijk vervangen door bus

RE 18 in Aachen

Door werkzaamheden aan het spoor vervalt vanaf zondagavond 7 maart tot en met donderdagavond 11 maart de laatste trein vanuit Heerlen (v. 23:43 uur) naar Aachen Hbf. Dat geldt eveneens voor de laatste treinrit vanuit Aachen Hbf. (v. 23:46 uur) naar Heerlen. Arriva zet vervangend busvervoer in. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Auteur
Arriva Nederland
Fotograaf
Wouter Roosenboom

Katja Henz brengt vrolijkheid met song 'Keizerin Lente'

Cover Katja Henz

Lente is hét symbool van een nieuwe start. Na dit absurde jaar zijn we daar echt aan toe. De reden om een vrolijk nieuw lied te maken. De Maastrichtse Katja Henz presenteerde deze week haar nieuwe song „keizerin lente“. Een swingend en vrolijk nummer met een vrolijke tekst van schrijver Sjra Puts en up-tempo melodie van Dominique Paats. Katja bewijst met haar nieuwe nummer dat ze meer is als alleen „vastelaovesartiest“.

Provincie wil cultuur van schuttersleven beschermen

Limburgs landschap

Aandacht voor authentiek Limburgs erfgoed. De Provincie Limburg heeft een Kamerbrief gestuurd aan de ministers van Justitie & Veiligheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat om hen op te roepen om versoepelingen te doen in de Wet Wapens en Munitie (WWM).

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Zuyd stopt als eerste hogeschool met bindend studieadvies

Saskia Brand-Gruwel

Zuyd Hogeschool schaft per 1 september 2021 het bindende studieadvies (BSA) als eerste hogeronderwijsinstelling definitief af. In plaats daarvan ontvangen studenten aan het einde van hun eerste studiejaar een persoonlijk, niet-bindend studieadvies dat niet alleen is gebaseerd op de studieresultaten, maar ook op de mogelijkheden van de student.

Auteur
Zuyd Hogeschool
Fotograaf
Zuyd Hogeschool

Arriva breidt buscapaciteit uit voor kleine reizigersgroei

Limburg

Sinds het coronavirus Nederland in de greep houdt, heeft Arriva Nederland te maken met minder reizigers. Onlangs werden enkele versoepelingen van de coronamaatregelen bekend gemaakt. Arriva Limburg verwacht daardoor een kleine reizigersgroei. De inzet van Arriva ‘beweegt’ daarop mee.

Auteur
Arriva Nederland
Fotograaf
Pixabay

Peuteropvang maakt samen tekeningen tegen eenzaamheid

Tekenen

De peuters van Peuteropvang Heerlen (POVH) maken tekeningen voor mensen die alleen of eenzaam zijn. Veel ouderen, maar ook jongeren en kinderen dreigen te vereenzamen door de vele coronamaatregelen, het thuiszitten en geen of weinig bezoek kunnen ontvangen.

Auteur
Peuteropvang Heerlen
Fotograaf
Peuteropvang Heerlen

Chatgesprek Mondriaan over psychische klachten bij pubers

Depressie

Mondriaan en CJG043 slaan handen ineen en starten een nieuw wekelijks chatspreekuur ‘Psychische Klachten bij Pubers’. Ouders met zorgen over het emotionele welzijn van hun puber kunnen met ingang van maart hun vragen stellen in een 1-op-1 chatgesprek aan experts van Mondriaan Preventie. Het digitale chatspreekuur vindt elke week plaats op dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur.

Auteur
Mondriaan
Fotograaf
Pixabay

'High Five! Music' inspireert kinderen om muziek te maken

Hoorn

De philharmonie zuidnederland lanceert High Five! Music, een online tool waarmee basisschoolleerlingen via korte video’s muzikale boodschappen uitwisselen met musici van het orkest. Met dank aan Wiertz Foundation, want zij vroegen philharmonie zuidnederland voor een duurzame samenwerking op het gebied van talentontwikkeling.
 

Auteur
Wiertz Company
Fotograaf
Pixabay