Limburg

Toon Hermans Huis doet mee met inzamelingsactie KWF

Donatie

Het Toon Hermans Huis Maastricht is weliswaar momenteel vanwege de corona-maatregelen alleen op afspraak geopend voor gasten. Binnenkort zullen de deuren ook weer open gaan voor activiteiten en projecten. Om de deuren ook in de toekomst open te kunnen houden, is het inloophuis in Maastricht gestart met een KWF-geldinzamelingsactie. Met de hoop om het streefbedrag van minimaal 15.000 euro op te halen.

Auteur
Toon Hermans Huis
Fotograaf
Pixabay

Opknapbeurt Sittards winkelcentrum Den Tempel afgerond

Gedeputeerde Andy Dritty (l) en wethouder Pieter Meekels leggen een herdenkingstegel bij de afsluiting van de grootscheepse renovatie van winkelcentrum Den Tempel in Sittard

De grootscheepse opknapbeurt van winkelcentrum Den Tempel in Sittard is maandag 30 november afgerond. Gedeputeerde Andy Dritty van de Provincie Limburg en wethouder Pieter Meekels (binnenstedelijke ontwikkeling) van Sittard-Geleen legden in de Gruizenstraat in het winkelgebied een tegel die herinnert aan de renovatie van het winkelgebied.

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen
Fotograaf
MCM Productions

Fijne kerst voor kwetsbare mensen door Kerstmaatjes

Kerstmis

Deze kerstmis 2020 lanceren Sociaal Maatje Heerlen, Schuldhulpmaatje Parkstad en Caritas045 de actie “Kerstmaatjes”. De drie grote vrijwilligersorganisaties bundelen hun krachten om kwetsbare mensen uit heel Parkstad een fijne kerst te bezorgen. De actie is gericht op Parkstedelingen die eenzaam zijn en/of een minimuminkomen hebben.

Auteur
Caritas045, Sociaal Maatje en SchuldhulpMaatje
Fotograaf
Pixabay

Bestuurders dringen aan op treinverbinding Heerlen - Aken

Limburg

Een grote groep bestuurders uit Zuid-Nederland, het Duitse NoordRijn-Westfalen (NRW) en de gemeente Aken sprak donderdag 26 november met een aantal Tweede Kamerleden over de directe intercityverbinding tussen de Randstad en Aken. Het doel van deze online bijeenkomst was om de kamerleden op te roepen tot daadkracht in dit dossier.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Jantje Beton start aanmelding van clubcollecte

Collecte Jantje Beton

Vanaf vandaag kunnen clubs en verenigingen zich weer aanmelden voor de Jantje Beton Collecte. Van maandag 8 t/m zaterdag 13 maart 2021 gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de eigen clubkas en voor projecten van Jantje Beton. 50% van de opbrengst is voor de eigen club en 50% is voor Jantje Beton.

Auteur
Jantje Beton
Fotograaf
Gerard Til

Zorgverlener Meander teleurgesteld over tarieven

Ouderenzorg

MeanderGroep Zuid-Limburg is door de Rechtbank Limburg in het ongelijk gesteld in het Kort Geding tegen de gemeenten Brunssum, Landgraaf, Simpelveld en Voerendaal. MeanderGroep spande de zaak aan in verband met de aanbesteding voor de inkoop van de Hulp bij het Huishouden (Wmo) met ingang van 1 januari 2021. Meander is van mening dat de gemeenten bij de vaststelling van de tarieven niet de juiste regels toepasten. 

Auteur
MeanderGroep
Fotograaf
Pixabay

Kinderhulp: Geef een kwetsbaar kind de vakantie van zijn leven

Vrijwilligerswerk bij Kinderhulp

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen gelukkiger zijn wanneer ze op vakantie gaan. Voor veel kinderen is dit geluk er echter niet. Wil je ook iets nuttigs doen in deze onzekere tijd en ben je bereid gemiddeld een paar uur per week je in te zetten voor een goed doel?  Word dan vrijwilliger en sluit je aan bij Europa Kinderhulp.  

Auteur
Europa Kinderhulp
Fotograaf
Pixabay

Greet Prins neemt afscheid van Philadelphia Zorg

Greet Prins

“Ik ben er trots op dat ik 11 jaar bij en voor Philadelphia Zorg heb mogen werken. Een Philadelphia dat stevig in zijn schoenen staat, klaar is voor de toekomst, open staat voor innovatie, geniet van de kracht van muziek. Het meerjarenplan tot en met 2025 en de nieuwe visie zijn klaar en zijn de basis voor de koers voor de komende jaren. Voor mij is dit een logisch moment om het stokje over te dragen, ik vertrek met een gerust hart”, aldus Greet Prins.

Auteur
Philadelphia Zorg
Fotograaf
Philadelphia Zorg

Kledingbank Zuid helpt minima aan kleren

Kledingbank Zuid

Stichting Kledingbank Zuid is een particulier initiatief, in september 2009 opgericht door Rita Vermeulen om de minima een helpende hand te bieden. Begonnen met alleen baby- en kinderkleding. Nu, 11 jaar later, zijn we er nog steeds.

Auteur
Kledingbank Zuid
Fotograaf
Pixabay

Limburg gaat aan de slag met correctief bindend referendum

Referendum

De Provincie Limburg heeft op 25 september 2020 de Referendumverordening Provincie Limburg 2020 vastgesteld welke op 9 oktober 2020 is gepubliceerd in het Provinciaal Blad. Met deze verordening wordt een correctief bindend referendum in Limburg mogelijk gemaakt binnen de contouren van de Grondwet en Provinciewet.

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay