Limburg

Limburg werkt aan bij-vriendelijk landschap

Recentelijk vond in het Gouvernement aan de Maas het vijfde Limburgse Bijensymposium plaats. Georganiseerd in samenwerking door de Provincie Limburg en de Nationale Bijenstrategie, van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zowel landelijke beleidsontwikkelingen als Limburgse initiatieven werden belicht.

Auteur
Provincie Limburg

Meerssen steunt herbenoeming burgemeester

Onlangs heeft de Gemeenteraad van Meerssen de aanbeveling tot herbenoeming van mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz als burgemeester van de gemeente Meerssen vastgesteld

Onlangs heeft de Gemeenteraad van Meerssen de aanbeveling tot herbenoeming van mevrouw Mirjam Clermonts-Aretz als burgemeester van de gemeente Meerssen vastgesteld. Deze besluitvorming is gebaseerd op het positieve advies van de 'Vertrouwenscommissie herbenoeming burgemeester'.

Auteur
Gemeente Meerssen
Fotograaf
Gemeente Meerssen

SnowWorld biedt skisafari aan door Nederland

SnowWorld biedt 'staycations' aan

Vandaag overhandigde SnowWorld CEO Wim Hubrechtsen de sleutels van de Skisafari-camper aan snowboard-grootheid Jesse Augustinus. Augustinus is daarmee de eerste reiziger die op skisafari gaat in eigen land.

Auteur
SnowWorld
Fotograaf
SnowWorld

Oprichter en 'mister Pinkpop' Jan Smeets stopt

Jan Smeets (1945), beter bekend als ‘Mister Pinkpop’, heeft besloten om te stoppen als festivaldirecteur van het Limburgse popfestival. In 1970 organiseerde de destijds 25-jarige Jan Smeets samen met enkele partners de eerste editie van het inmiddels bekendste en langstlopende open-air popfestival van Nederland. Volgens kenners zelfs van de wereld. Tot 2020 werd er geen jaar overgeslagen en zo vierde het festival, met nog altijd Jan Smeets aan het roer, in 2019 haar 50e editie.

Auteur
Buro Pinkpop

Houd jij Limburg mobiel? Winnaar wint €10.000

Henny Moonen werd met haar project 'Fietsplezier Voerendaal' uitgeroepen tot een van de winnaars van het ANWB Fonds in 2019

Het ANWB Fonds is weer op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Limburg. De winnaar krijgt € 10.000,-. Organisaties en projectinitiatiefnemers uit Limburg kunnen zich hiervoor aanmelden. Deze actie wordt in iedere provincie gevoerd. Het ANWB Fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart of willen starten en waarvoor geld nodig is. 

Auteur
ANWB Fonds
Fotograaf
ANWB Fonds

Lotenverkoop Grote Clubactie gaat van start

Sinds afgelopen week gaan verenigingen uit Brunssum, Hoensbroek, Heerlen en Beekdaelen loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen. Dit is hard nodig. Ook in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal druk bezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort. 

Auteur
Grote Clubactie

Steunpakketten voor (aanstaande) minima-ouders

Voorbeeld babystarterspakket

De gemeente Sittard-Geleen en Stichting Babyspullen financieren dit jaar nog vijftig babystartpakketten voor (aanstaande) ouders in de gemeente die het moeilijk hebben. Met dit initiatief zetten de partners zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, want elk kind heeft recht op een goede start.  

Auteur
Gemeente Sittard-Geleen, Stichting Babyspullen

130 Limburgse scholen actief bij Buitenlesdag

Rekenen en taal in de buitenlucht. Helemaal nu, in deze bijzondere tijd, wordt het belang van het geven van buitenlessen steeds duidelijker. Kinderen worden gestimuleerd te bewegen, de leerstof blijft beter hangen en ook is in de frisse buitenlucht de kans op een coronabesmetting aanzienlijk kleiner. Gelukkig gaan steeds meer basisscholen het belang van buitenlessen inzien.

Auteur
Jantje Beton & IVN Natuureducatie

Samenwerkingsfonds opgedragen aan overleden militair

Militair Luc Janzen

Het Oranje Fonds en de Provincie Limburg hebben onlangs het samenwerkingsfonds Fonds Luc Janzen Provincie Limburg gelanceerd. Het fonds is opgedragen aan de overleden Limburgse militair Luc Janzen uit Echt. Het samenwerkingsfonds gaat een extra impuls geven aan sociale initiatieven in Limburg zodat ze kwetsbare Limburgers nóg beter kunnen helpen.

Auteur
Oranje Fonds