Opleiding

Scherpe stijging in aanmeldcijfers lerarenopleiding

Logo Fontys

De pabo is populair en dat is goed zichtbaar in de aanmeldcijfers van Fontys Hogeschool Kind en Educatie en De Nieuwste Pabo. Met een groei van 34,4% ten opzichte van vorig studiejaar is een duidelijke stijging te zien, die in lijn is met de landelijke ontwikkelingen (+33,5%). De groei bij Fontys wordt mede veroorzaakt door een verbreding van het opleidingsaanbod.

Auteur
Fontys Hogescholen
Fotograaf
Fontys Hogescholen

Les nodig in taal, rekenen of computers? VISTA college helpt

Rekenles

Inwoners hebben basisvaardigheden als taal, rekenen en kunnen omgaan met een computer nodig om te kunnen meedoen op het werk en in hun privéleven. Gemeenten in Zuid-Limburg hebben samen een plan gemaakt om mensen te helpen deze vaardigheden te verbeteren. Volwassenonderwijs speelt hierbij een belangrijke rol. De uitvoering van het plan ligt voor het grootste deel bij het VISTA college.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

De Mheyster wil maatschappelijk hart van Hoensbroek worden

Logo basisschool De Mheyster

Het is 19 oktober alweer vijf jaar geleden dat basisschool De Mheyster in Hoensbroek feestelijk werd geopend. De school heeft hard gewerkt en is op weg om het maatschappelijk hart van Hoensbroek te worden.

De school, onderdeel van onderwijsstichting MOVARE, heeft in de afgelopen jaren niet stil gezeten. “We hebben hard gewerkt aan mooie ontwikkelingen voor onze leerlingen, zowel op persoonlijk als op onderwijskundig vlak”, zegt directeur Monique Ronden.

Auteur
Redactie

Minder fietskilometers Kerkraadse VWO’ers door nieuwe school

studerende vrouw

Groot was de schrik in Kerkrade toen in 2009 besloten werd College Rolduc te gaan sluiten. De school fuseerde met het Charlemagne College, waardoor VWO-leerlingen naar Landgraaf of Heerlen moesten fietsen om les te volgen. De gemeente Kerkrade is van plan in augustus 2023 die ‘fout’ recht te trekken en Het Martin Buber te openen, een school voor VMBO, HAVO en VWO. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Ontdek je creativiteit bij de Vrije Akademie

Kunstwerken gemaakt door jonge kunstenaars tijdens de creatieve cursussen in het atelier

Creatieve cursussen voor kinderen bij de Vrije Akademie in het Flexiforum (voormalige Campus) Spekhofstraat 15 en in Landgraaf in An de Voeëgelsjtang 12. We (Vrije Akademie) bieden een creatief atelier in Kerkrade op de woensdagmiddag en in Landgraaf op de zaterdagochtend voor kinderen vanaf 5-6 jaar. De kinderen gaan in deze cursussen tekenen, schilderen en werken in 3d met allerlei materialen zoals klei, papier-maché en hout. 

Auteur
Vrije Akademie

130 Limburgse scholen actief bij Buitenlesdag

Rekenen en taal in de buitenlucht. Helemaal nu, in deze bijzondere tijd, wordt het belang van het geven van buitenlessen steeds duidelijker. Kinderen worden gestimuleerd te bewegen, de leerstof blijft beter hangen en ook is in de frisse buitenlucht de kans op een coronabesmetting aanzienlijk kleiner. Gelukkig gaan steeds meer basisscholen het belang van buitenlessen inzien.

Auteur
Jantje Beton & IVN Natuureducatie

Hicham Soutou versterkt team Conclusion

Hicham Soutou (32) is aangesteld als Business Consultant bij Conclusion Zuyd, de Limburgse dochter van Conclusion. In zijn rol zal hij werken aan het trainingspakket van Conclusion Zuyd. Hierbij zal hij trainingen ontwikkelen voor bijvoorbeeld scrum en persoonlijke effectiviteit, en zal hij ook verantwoordelijk zijn voor de communicatie en sales van deze trainingen.  

Auteur
Conclusion Zuyd