Natuur

Natuursteen Promenade Heerlen krijgt tweede leven

Overhandiging steen

Vandaag vond een mooi staaltje van hergebruik plaats in de Heerlense binnenstad. Daar gingen 120 m2 gele natuursteen over in de handen van een kerkbestuur uit Hunsel, Leudal. De stenen komen van de Promenade en worden opnieuw gebruikt voor een pad bij een kerkhof.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

IBA-subsidie voor Schutterspark Brunssum

Promenade Schutterspark

IBA Parkstad kent een subsidie van 70.000 euro toe voor de nieuwe inrichting van het Schutterspark in Brunssum. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van de promenade. De oplevering staat gepland voor 2024 en markeert een nieuwe fase in de doorontwikkeling van het park.

Fotograaf
Gemeente Brunssum

Gemeente Brunssum sluit aan bij Steenbreek

Logo Plan Boom

Gemeente Brunssum is sinds dit jaar aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen maken Brunssum en Stichting Steenbreek zich sterk voor meer groen in de openbare ruimte, maar ook in privétuinen. Het doel is mensen bewust te maken van de positieve gevolgen van vergroening van Brunssum.

Fotograaf
Gemeente Brunssum

Emmapark in Brunssum wordt vernieuwd

Hugo Janssen naast paneel

Op 30 januari onthulde wethouder Hugo Janssen het eerste tijdelijke paneel in het Emmapark, waarop de definitieve plannen voor het park te zien zijn. In totaal staan er drie panelen, daarmee krijgt de bezoeker een goed beeld van waaraan de komende maanden gewerkt wordt in opdracht van de gemeente Brunssum. De uitvoering van de plannen start medio april en het vernieuwde park zal klaar zijn in de zomer van 2023.

Fotograaf
Emile Verhijden

Basisschool De Schakel in Kerkrade krijgt duurzame milieustraat

Hornbachhelpt

Het is misschien wel dé uitdaging van onze tijd: klimaatverandering. We ondervinden er allemaal de gevolgen van. Iedereen kan echter bijdragen aan een betere omgang met het milieu, dacht ook basisschool De Schakel in Kerkrade. Dankzij de inspanningen van HORNBACHhelpt kunnen zij leerlingen én ouders op een speelse manier de waarde van duurzaamheid bijbrengen. De nieuwe milieustraat helpt de eigen ecologische voetafdruk verkleinen, en inspireert ook anderen daar scherp op te letten.

Fotograaf
Hornbach

Fietsroute door Parkstad Leisure Lane krijgt nieuwe naam

Fietsen

De 'Parkstadroute' is de nieuwe naam voor de recreatieve fiets- en wandelroute door Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld. De naam werd onthuld tijdens een officiële bouwstarthandeling in Beekdaelen. De projectpartners zijn blij dat nu de werkzaamheden buiten zichtbaar zijn, er een definitieve naam is gekozen.

Fotograaf
Pixabay

Aanleg nieuwe trap in Schutterspark Brunssum gestart

Sloop trap Schutterspark

De gemeente Brunssum is gestart met de aanleg van de nieuwe trap in het Schutterspark. Naar verwachting is de nieuwe trap begin november klaar.

De trap overbrugt het lager gelegen deel van het Schutterspark met het hoger gelegen deel. Vroeger leidde de trap naar een uitzichttoren en kabelbaan. Tot voor kort konden bezoekers via de trap Klimbos ’t Plateau en het BloteVoetenPark bereiken.

Fotograaf
Emile Verhijden

Toren van Gaia in Kerkrade feestelijk geopend

Opening Toren van Gaia

Woensdagmiddag 21 september is de nieuwe uitkijktoren van GaiaZOO geopend. Alle kinderen van de Kerkraadse basisscholen waren uitgenodigd om de feestelijke opening bij te wonen. Samen met directeur Rob Huppertz (GaiaZOO) en verantwoordelijk wethouder Tim Weijers (Toerisme & Stadsmarketing) hadden ze de primeur van de beklimming.

Fotograaf
GaiaZOO Kerkrade

IVN Hoensbroek excursie over boer en natuur

Excursie Boer en Natuur 18 september 2022, parkeerplaats Kasteel Hoensbroek 10:00 uur.

Er is nu heel veel te doen rond het boerenbedrijf, de landbouw en de natuur in Nederland. Door de eeuwen heen werkten boeren samen met de natuur en waren er sterk afhankelijk van.

Na de 2e wereldoorlog veranderde de landbouw en het agrarisch landschap snel door machines, kunstmest, bestrijdingsmiddelen en ruilverkaveling. En kun je zeggen dat de landbouw, natuur en landschap uit het oog verloor.