Natuur

Vijverpark: luie eenden en meer ratten door brood voeren

eend

De laatste tijd worden de ganzen en eenden in het Vijverpark in Brunssum veel bijgevoerd door bezoekers. Dit voeren van de waterdieren is echter niet nodig. Sterker nog, het is zelfs slecht en ongezond voor dier en natuur, zo meldt de gemeente Brunssum. In het Vijverpark geldt een voerverbod. Dat verbod is bedoeld om de dieren in het park te beschermen.

Fotograaf
Pixabay

Met nieuwe auto nooit meer snelheidsboete in Sweikhuizen

bord sweikhuizen

Auto’s worden telkens slimmer en veiliger. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied is de Intelligente snelheidsassistentie (ISA), per 6 juli verplicht voor nieuwe automodellen. Dit systeem werkt op basis van verkeersbordherkenning en snelheidsdata. De gemeente Beekdaelen gaat met de tijd mee en plaatste in Sweikhuizen het eerste kombord dat is aangepast aan Europese regels.  

Fotograaf
Gemeente Beekdaelen

Zuid-Limburg is de bekendste streek van Nederland

Fietsen langs brasserie De Groeve

Visit Zuid-Limburg gaf Hendrik Beerda Brand Consultancy opdracht om de merkkracht en de reputatie van de streek Zuid-Limburg te analyseren en te vergelijken met andere Nederlandse streken en provincies. Hieruit blijkt dat Zuid-Limburg bij vrijwel alle volwassen Nederlanders bekend is en voor de eerste keer op nummer 1 in de ranglijst staat van bekendste streken van Nederland.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

IVN Kerkrade organiseert lezing over geneeskracht van kruiden

Venkel

Op dinsdag 28 juni verzorgt Solange Brouwers bij IVN Kerkrade een lezing over kruiden. Er groeit een enorme diversiteit aan helende planten in onze omgeving waar een eeuw geleden nog veel gebruik van werd gemaakt. Dit is vaak al te zien aan de namen. Denk aan Longkruid, dat gebruikt werd bij long-aandoeningen, Hartgespan of Leverkruid.

Fotograaf
IVN Kerkrade

Brunssum en Beekdaelen tekenen bruikleenovereenkomst Clemenspark

Ondertekening bruikleenovereenkomst

Op de grens van Brunssum en Beekdaelen ligt het nieuw aangelegde Clemenspark, waarin de rijke historie van het gebied, de mooie natuur en de betrokkenheid van veel vrijwilligers en buurtbewoners voor iedereen zichtbaar zijn. Op maandag 23 mei tekenden wethouder Jo Mertens namens de gemeente Brunssum en Peter Kleuters en Jan Deckers namens de Stichting Clemenspark een bruikleenovereenkomst voor het gebruik en het onderhoud van het nieuwe Clemenspark.

Fotograaf
Emile Verhijden

IVN Heerlen organiseert wandeling door Imstenraderbos

Het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Heerlen organiseert op zondag 22 mei een excursie door het Imstenraderbos. Start is om 10:00 uur vanaf de grote parkeerplaats van voetbalvereniging RKHBS, Zandweg 193 Heerlen.

Het natuurgebied Imstenraderbos is Zuid Limburg in het klein. Je vind er een oud bos, een droogdal, hellingbossen en vele landschapselementen. Tijdens deze wandeling kun je dit allemaal beleven. En na een uitdagende klim kun je genieten van een adembenemend uitzicht over het Geleenbeekdal en de stad.