Werken

CDA wil actieplan kabinet voor VDL Nedcar

Logo VDL

Vanwege het grote economische belang voor de Nederlandse economie en de werkgelegenheid in de regio heeft het CDA kamervragen ingediend naar aanleiding van het nieuws omtrent VDL Nedcar. Hierin wordt het kabinet ook opgeroepen om een actieplan te presenteren voor VDL Nedcar en te kijken naar de bredere behoeftes van de maakindustrie in de regio.

Auteur
Redactie

VDL Nedcar: geen vervolgorder MINI Countryman

Logo VDL

VDL Nedcar krijgt voor de langere termijn van BMW Group geen vervolgorder voor de nieuwe MINI Countryman. Vanwege de coronapandemie en disruptieve ontwikkelingen heeft BMW besloten het opvolgmodel van de huidige MINI Countryman, die in Born wordt geproduceerd, in eigen huis onder te brengen.

Auteur
Redactie

Ziggo-storing treft internetters Parkstad

Computer

Dinsdag 13 oktober maakten vele Ziggo-klanten uit Parkstad melding van een internetstoring. Hierdoor was een vaste internetverbinding niet mogelijk.

Volgens Ziggo lag het probleem in Kerkrade, waar een groepsversterker defect was. Met name bewoners in Kerkrade, Heerlen en Landgraaf hadden er last van. Rond 17.00 uur was de storing verholpen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Chroom-slachtoffer Henk Coort blij met steun Provincie

Defensie

De Provincie Limburg gaat de slachtoffers van Chroom-6, die werkten op de POMS-sites in Brunssum en Eygelshoven, steunen in hun strijd om schadevergoeding. Vorige week werd een motie van SP-Statenlid Yolanda Claessens aangenomen. Daarin wordt gedeputeerde Ruud Burlet opgeroepen staatssecretaris Barbara Visser over te halen een ruimhartig en generiek Chroom-6 schadefonds op te richten.

Auteur
Redactie