Gezondheid

Voerverbod in Heerlen om overlast dieren in te perken

eend

De gemeente Heerlen is de overlast van duiven, eenden, ratten en muizen helemaal beu. Een van de oorzaken hiervan is dat inwoners deze dieren steeds vaker voeren. De hoeveelheid voer die wordt aangeboden is zo groot, dat inmiddels sprake is van overlast door de dieren. 

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Hockeyclub Nuth wordt volledig rookvrij

Hockeyers van HC Nuth

Hockeyclub Nuth (HCN) is sinds september volledig rookvrij. Zodra men het moderne hockeycomplex op de Kollenberg te Nuth oploopt, is het verboden te roken. HCN wil kinderen het goede voorbeeld geven. Zien roken, lijkt dan normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, doet roken. Zeker als zij rokers zien naar wie zij opkijken, andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken/tabaksrook zowel binnen als buiten schadelijk. Met een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Auteur
HC Nuth
Fotograaf
Bart Bams

Slecht zicht en hardrijders Loogstraat gevaar voor fietsers

Logo Fiets op stoep

De Loogstraat in Brunssum ligt een beetje afgezonderd van de bebouwde kom vlakbij de grens met Merkelbeek. Automobilisten zien de kans schoon om het gas eens flink in te trappen.

Uit radarcontroles van de politie bleek dat een kwart van de automobilisten veel te snel reed. Bewoners vertelden hun zorgen in januari tegen de SP-fractie. Zij zagen de verkeersveiligheid steeds verder in het gedrang komen.

Auteur
Redactie
Fotograaf
Pixabay

Bewoners Egelze eisen rotonde bij gevaarlijke afrit Buitenring

Logo Gemeente Kerkrade

De Gravenweg in Eygelshoven is het noordelijkste puntje van Kerkrade. Bewoners klagen dat er veel te hard wordt gereden. Een afrit van de Buitenring komt uit op de Gravenweg. Ook die aansluiting is volgens bewoners levensgevaarlijk. De lokale politieke partij Ons Kerkrade, die inmiddels vragen stelde aan het college, organiseerde zaterdag een bijeenkomst waar bewoners hun ideeën en grieven konden uiten.

Auteur
Redactie

Prentenboek maakt astma begrijpelijk

Cover van het boek 'Akili, de cheeta die niet rennen kon'

Ingrid Heijens is woonachtig in Kerkrade en geeft les aan de kleuters op een basisschool in Landgraaf. Als moeder kon ze, voor een jong kind, geen geschikt prentenboek vinden over astma. Dus maakte ze er zelf een, want er zijn in Nederland zo’n 300.000 kinderen met deze longaandoening. Als kleuterjuf stelde ze hier de nodige eisen aan. Het resultaat mag er zijn. 

Auteur
Ingrid van Overveld

Ontdek de spirituele kant van Zuid-Limburg

Anya Niewierra, directeur Visit Zuid-Limburg, presenteert de spirituele brochure

De Amerikaanse trendwatcher Faith Popcorn benoemt zeventien culturele en sociale onderstromen die de toekomst van de Westerse mens gaan bepalen. Eén van die trends is onze groeiende zoektocht naar ‘spirituele ankers’. Visit Zuid-Limburg haakt hier toeristisch op in en lanceerde in de Heilige Amelbergabasiliek in Susteren de vernieuwde campagne Bezin in Zuid-Limburg.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Rob Dijksman

Stichting Halfvasten doneert aan STOPhersentumoren

Hoewel het Halfvastenpleinfeest dit jaar niet kon plaatsvinden, besloot de organiserende Stichting Halfvasten Beekdaelen toch om hun jaarlijks donatie  aan een goed doel toe te kennen. Het bedrag van € 500,00 euro heeft men dit jaar geschonken aan de Stichting STOPhersentumoren. Anique Erens heeft het bedrag onlangs in ontvangst genomen. Anique heeft in februari 2018 de diagnose gekregen dat zij een ongeneeslijke hersentumor heeft. 

Auteur
Stichting Halfvasten

Hoensbroek strijdt tegen eenzaamheid

Onder de noemer #SamentegenEenzaamheid zet de gemeente Heerlen zich actief in voor de strijd tegen eenzaamheid. In het kader hiervan heeft wethouder Adriane Keulen onlangs het telefonisch Meldpunt Eenzaamheid geopend. 

Auteur
Gemeente Hoensbroek