Cultuur

Vijf religieuze erfgoedlocaties in Zuid-Limburg altijd 'open'

Visit Zuid-Limburg 360-tour

Visit Zuid-Limburg heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vijf iconische religieuze erfgoed locaties in Zuid-Limburg ontsloten middels 360-graden- en audiotours. Het gaat om de volgende locaties: Abdij Rolduc in Kerkrade, de Basiliek van Meerssen, de Kluis op de Schaesberg, het Clemensdomein in Merkelbeek en de Cunibertuskerk in Wahlwiller.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Derde Koningstitel Paul Boumans bij Sociëteit de Grijze Hoed

Paul Boumans

Zondag 19 juni vond onder mooie weersomstandigheden en een goed bezocht terras het koningsvogelschieten van Sociëteit de Grijze Hoed plaats. De schutters waren blij na drie jaar weer de kruisboog ter hand te kunnen nemen.

De zondag werd begonnen met het reveil en een kort lof in de St. Antonius van Padua parochiekerk te Bleijerheide.

Fotograaf
Peter Trompetter

Voorjaarskermis komt weer naar Hoensbroek

Kermis Pixabay

De voorjaarskermis van Hoensbroek vindt plaats van zaterdag 25 tot en met dinsdag 28 juni op de Markt. De kermis telt 21 attracties, spel- en eetkramen.

De opbouw van de kermis start op woensdag 22 juni om 18.00 uur. De kermis is woensdag 29 juni weer volledig afgebroken.

Fotograaf
Pixabay

Heerlen maakt Romeinse schat zichtbaar voor publiek

Romeinse kelder Heerlen

Heerlen is rijk aan archeologie met de restanten van het Romeins badhuis als waardevol en tastbaar voorbeeld. Maar Heerlen heeft nog een verborgen schat: de Romeinse kelder aan de Coriovallumstraat 17 onder makelaarskantoor Aquina. Een klein kijkvenster in de gevel maakt het mogelijk een blik te werpen op het ondergronds Romeinse verleden. Voor wie dat niet weet, valt het venster niet op.

Fotograaf
Gemeente Heerlen

Boek Oorlog en bevrijding in Ubachsberg en omgeving

boek ubachsberg

Op 17 september 2019 hebben we “Gen Berg 75 joar vrie” op gepaste wijze gevierd in een goed bezet MFC De Auw Sjoeël. Bij die gelegenheid hebben wij de inwoners van Ubachsberg opgeroepen om verhalen over de bezetting en bevrijding aan te leveren.

Fotograaf
Heemkunde Voerendaal

Parkstadtalenten Pinkpop 2022 bekend

Pinkpop

De regionale muziekacts die tijdens het Pinkpopfestival hun muzikale talenten mogen vertonen in de IBA-bus op het festivalterrein zijn bekend. IBA Parkstad, Parkstad Popstad en Pinkpop werken samen voor dit bijzondere initiatief.

Fotograaf
Jeroen Roest

Beleef Kerkrade Festival

In het weekend van 11 en 12 juni 2022 is het eerste Beleef Kerkrade Festival. Het evenement vindt op zaterdag 11 juni 2022 in de wijken plaats en op zondag 12 juni 2022 in het stadscentrum. Je kunt er gratis heen. "Na 2 jaren met veel lockdowns verdient Kerkrade een verbindend evenement voor en door de inwoners, gratis toegankelijk, met artiesten, organisatoren en DJ’s uit onze stad", geeft wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing) aan. "Zowel in het centrum als in de wijken is er volop entertainment voor jong en oud".