Cultuur

Nieuw project helpt Brunssumse verenigingen aan jonge leden

Sporten kinderen Pixabay

De gemeente Brunssum biedt met een nieuw project verenigingen een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennis maken met het aanbod van Brunssumse sport- en culturele verenigingen. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan dit project.

Fotograaf
Pixabay

Hoej-Hoej Comité presenteert ook dit jaar Wimpel

Hoej wimpel

Volgens traditie presenteert het Schinveldse Hoej-Hoej comité jaarlijks een nieuwe Hoej wimpel. Dit gebeurt normaal gesproken op het Hoej-vrasje, maar door het coronavirus kon deze activiteit helaas niet doorgaan. Zoals het er naar uitziet, zal ook de carnaval dit jaar geen doorgang hebben. Desondanks heeft het comité besloten om dit jaar toch een nieuwe Hoej wimpel uit te geven. Deze wimpel wordt jaarlijks uitgegeven en aangeboden aan sponsoren.

Fotograaf
Hoej-Hoej Comité

Jeugdorkest Stad Brunssum start eind januari met blokfluitlessen

Blokfluit

Jeugdorkest Stad Brunssum begint eind Januari 2022 weer met nieuwe blokfluitlessen die voor de eerste 2 maanden gratis les krijgen .

Ook kinderen die al een instrument bespelen zijn van harte welkom

Kinderen vanaf 5 jaar kunnen zo muzikaal worden voorbereid op een later te bespelen blaas-of slagwerkinstrument.

Fotograaf
Pixabay

CultuurBus brengt basisscholen gratis naar culturele instellingen

Leerling Basisschool

Op initiatief van de gemeente Heerlen start Pit Cultuurwijzer op 1 januari 2022 de pilot CultuurBus. Hiermee kunnen alle Heerlense basisscholen gratis gebruik maken van busvervoer om een culturele instelling in Parkstad te bezoeken. Zo worden scholen gestimuleerd om culturele activiteiten uit de omgeving, die passen bij de visie en de behoefte van de school, beter te leren kennen.

Fotograaf
Pixabay

Heerlen komt met online agenda voor uitjes in de gemeente

Heerlen Pancratiusplein

Achter de schermen is de afgelopen maanden door Heerlen Mijn Stad en de gemeente gewerkt aan de ontwikkeling van een online agenda met Heerlense 'uitjes'. De UITagenda werd op 9 december met de start van het evenement Wintertijd op het Pancratiusplein gelanceerd. Het overzicht is nu nog beperkt door de coronamaatregelen, maar laat wel in een oogopslag zien welke activiteiten wel doorgaan.

Fotograaf
Pixabay

Stichting Orgelkring Kerkrade organiseert kerstconcert

De Stichting Orgelkring Kerkrade organiseert een kerstconcert op 26 december ’s middags om 15.00 uur in de Abdijkerk Rolduc.

Dit concert wordt natuurlijk gehouden met inachtneming van de huidige maatregelen omtrent corona, de ruimte in de kerk staat daarvoor garant.

Uitvoerenden zijn stadsorganist Jo Louppen en de trompettisten Ralph Henssen en Hub Nickel.

Een mooi programma onder de titel 'Kerststukken voor trompet en orgel' voor de tweede kerstdag. met werken van Moussorgski tot Bach.