Cultuur

Nieuwe Nor haalt Engelse DJ-legende naar Heerlen

Mark Knight

Op vrijdag 6 oktober zal de Grote Zaal van Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen worden omgetoverd tot een housetempel tijdens het optreden van de invloedrijke Britse DJ en producer Mark Knight. De buitengewone kans om Mark Knight te verwelkomen kon danceprogrammeur Brent Bemelen van de Nieuwe Nor niet aan zich voorbij laten gaan.

Fotograaf
Nieuwe Nor

Koninklijke Onderscheiding voor VVV-directeur Anya Niewierra

Anya Niewierra

Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens van de gemeente Gulpen-Wittem verraste algemeen directeur van Visit Zuid-Limburg tijdens de jaarlijkse lintjesregen met een hoge Koninklijke onderscheiding voor haar jarenlange inzet voor duurzaam toerisme in zowel Limburg, Nederland als Europa.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Nieuwe toeristische campagne voor Parkstad

leden van bestuurscommissie Economie & Toerisme

Afgelopen week is de vernieuwde campagne 'Dit is Parkstad' gelanceerd tijdens een drukbezochte bijeenkomst op Kasteel Amstenrade in Gemeente Beekdaelen. Toeristische ondernemers, bestuurders, Stadsregio Parkstad Limburg en Visit Zuid-Limburg toonden zich enthousiast, om samen de campagne tot een succes te maken en Parkstad als toeristische bestemming nadrukkelijk op de kaart te zetten.

Fotograaf
Pascal Moors

Nederlands Mijnmuseum organiseert Nachsjiech en Open Schacht

Oranje-Nassau I

Het monumentale schacht- en ophaalgebouw van de Oranje-Nassau I mijn, onderdeel van het Nederlands Mijnmuseum, was tijdelijk alleen op reservering te bezoeken. Tijdens Open Schacht op zaterdag 18 maart krijgen bezoekers met hun museumkaartjes zowel toegang tot het mijnmuseum als het schachtgebouw.

Fotograaf
Nederlands Mijnmuseum

GaiaZOO vierde keer ANWB’s Leukste Uitje van Nederland

Award

Op Valentijnsdag werd in Nijkerk voor de 13e keer de ANWB-award uitgereikt voor het Leukste uitje van Nederland. De Limburgse dierentuin GaiaZOO werd voor de vierde keer uitgeroepen tot winnaar van deze verkiezing en won daarmee opnieuw de gouden award. De zilveren en bronzen award werden door Attractiepark Toverland en Diergaarde Blijdorp in ontvangst genomen.

Fotograaf
GaiaZOO Kerkrade

Geschiedenis van het best bewaarde badhuis in Nederland

Kaft van het boek

Woensdag 8 februari zijn de eerste exemplaren van het boek 'Het Romeinse badhuis in Heerlen' uitgereikt aan de Italiaanse ambassadeur in Nederland. In het boek wordt de ontstaansgeschiedenis en werking van het badhuis van Coriovallum – de naam van Heerlen in de Romeinse tijd – op een toegankelijke manier uit de doeken gedaan. Karen Jeneson, de schrijfster van het boek, baseert zich voor haar verhaal op de resultaten van een groot wetenschappelijk onderzoek dat in maart 2020 werd afgerond.

Fotograaf
Thermenmuseum

Burgemeester Brunssum in Comité van Aanbeveling Jack Aldewereld Stichting

Logo Jack Aldewereld Stichting

Burgemeester Wilma van der Rijt is toegetreden tot het Comité van Aanbeveling van de Jack Aldewereld Stichting. Ze bevindt zich in goed gezelschap van andere prominenten als o.a. Theo Bovens, oud-gouverneur Limburg, Lodewijk Asscher, oud-minister en achterkleinkind van Abraham Asscher (voorzitter Joodsche Raad), Camille Oostwegel sr., Oostwegel Collection, en Ronald Leopold, directeur Anne Frank Stichting.

Fotograaf
Jack Aldewereld Stichting

Koninklijk Kerkraads Mannenkoor bestaat 150 jaar

Logo KKM 150 jaar

Het Koninklijk Kerkraads Mannenkoor St. Lambertus bestaat in 2023 maar liefst 150 jaar. Op 10 oktober 1873 is het koor opgericht onder de naam Societé St. Lambert Kerkrade. De vereniging nam de naam over van de nabij gelegen St. Lambertuskerk in Kerkrade Centrum. De doelstelling van de vereniging was en is nog steeds hetzelfde: het beoefenen van de zangkunst en het bevorderen van een vriendschapsband onder de leden.

Fotograaf
KKM St. Lambertus