Cultuur

Heerlen steunt aanstormend talent bij cultuurmakers

Pancratiuskerk Heerlen

Heerlen wil niet alleen de cultuursector door de crisis helpen, maar ook vooruit helpen. Want net nu de risico’s om nieuwe initiatieven te ontwikkelen groter dan ooit zijn, verlangen we er met zijn allen naar om er weer op uit te trekken. Om mooie voorstellingen te gaan zien. Om weer samen met anderen muziek te maken of naar de tekenles te gaan. Culturele organisaties waar de eigen inkomsten zijn weggevallen kunnen rekenen op een extra bijdrage.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Schrijversbezoek Erik Betten in Voorwoord van Boekenweek

Vanwege corona gaat De Boekenweek in maart helaas niet door. Maar niet getreurd: De Boekenweek wordt verplaatst naar de zomer. Dan zijn hopelijk de boekhandels en de bibliotheken weer volledig open. Maar omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren is vanaf 6 maart t/m 14 maart Het Voorwoord van de Boekenweek: een week vol boeken. Bibliotheek Kerkrade e.o. doet ook mee met een online schrijversbezoek van Erik Betten.

Online schrijversbezoek Erik Betten

13 maart | 14:00 | gratis

Online schrijversbezoek Erik Betten bij bieb Kerkrade

Boekenweek Voorwoord logo

Vanwege corona gaat De Boekenweek in maart helaas niet door. Maar niet getreurd: De Boekenweek wordt verplaatst naar de zomer, als hopelijk de boekhandels en de bibliotheken weer volledig open zijn. Maar omdat je het boek nooit genoeg kunt vieren is vanaf 6 maart t/m 14 maart Het Voorwoord van de Boekenweek: een week vol boeken. Bibliotheek Kerkrade e.o. doet ook mee met een online schrijversbezoek van Erik Betten.

Auteur
Bibliotheek Kerkrade
Fotograaf
Het Voorwoord van de Boekenweek

Katja Henz brengt vrolijkheid met song 'Keizerin Lente'

Cover Katja Henz

Lente is hét symbool van een nieuwe start. Na dit absurde jaar zijn we daar echt aan toe. De reden om een vrolijk nieuw lied te maken. De Maastrichtse Katja Henz presenteerde deze week haar nieuwe song „keizerin lente“. Een swingend en vrolijk nummer met een vrolijke tekst van schrijver Sjra Puts en up-tempo melodie van Dominique Paats. Katja bewijst met haar nieuwe nummer dat ze meer is als alleen „vastelaovesartiest“.

Provincie wil cultuur van schuttersleven beschermen

Limburgs landschap

Aandacht voor authentiek Limburgs erfgoed. De Provincie Limburg heeft een Kamerbrief gestuurd aan de ministers van Justitie & Veiligheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat om hen op te roepen om versoepelingen te doen in de Wet Wapens en Munitie (WWM).

Auteur
Provincie Limburg
Fotograaf
Pixabay

Gewoon Poëzie organiseert wandelingen met gedichten

Poëzie

Lekker wandelen. In kleine groepen. Op 1,5 m. Met tussenstops elkaar gedichten voordragen. Dat mogen gedichten zijn van anderen of van jezelf. Alles bij elkaar ruim 1,5 uur. Zondag 7 maart 2021, start 11:00 uur. Deelnemers zijn enthousiast. Wandelen en gedichten (elke eerste zondag van de maand, vanaf het witte kerkje in Mariagewanden, ook wel Onze-Lieve-Vrouw Maagd der Armenkerk (Hoensbroek).

Auteur
Jacques Giesbertz
Fotograaf
Pixabay

'High Five! Music' inspireert kinderen om muziek te maken

Hoorn

De philharmonie zuidnederland lanceert High Five! Music, een online tool waarmee basisschoolleerlingen via korte video’s muzikale boodschappen uitwisselen met musici van het orkest. Met dank aan Wiertz Foundation, want zij vroegen philharmonie zuidnederland voor een duurzame samenwerking op het gebied van talentontwikkeling.
 

Auteur
Wiertz Company
Fotograaf
Pixabay

Actie tegen sloop historische wijk Slak-Horst in Hoensbroek

Sloop

Acht erfgoedorganisaties en het Actiecomité van de bewoners van Slak-Horst in Hoensbroek richtten gisteren een verzoek aan het Heerlense college van Burgemeester en Wethouders om deze waardevolle wijk ontworpen door de fameuze architect Jan Stuyt te beschermen van als gemeentelijk beschermd stadsgezicht en de bebouwing als gemeentelijk monument.

Auteur
Actievoerders (zie artikel)
Fotograaf
Pixabay

Start inschrijvingen Strous Cultuur Prijs op 1 maart

Strous Cultuur Prijs

Sinds 2006 reikt de Gemeente Voerendaal de Strous Cultuur Prijs uit. De cultuurprijs is een blijk van waardering en een stimulans van het gemeentebestuur voor de activiteiten 
die op het gebied van kunst en cultuur plaatsvinden. De organisatie van de Strous Cultuur Prijs is in handen van het Zomerfestival Voerendaal. Tijdens het aanstaande Zomerfestival Voerendaal 2021 van 4 t/m 13 juni, zal op zaterdagavond 5 juni de uitreiking van de Strous Cultuur Prijs plaatsvinden.

Auteur
Zomerfestival Voerendaal
Fotograaf
Zomerfestival Voerendaal

Boek over halve eeuw Nieuwe Nor Heerlen in de maak

Cover 50 jaar Nor

Poppodium Nieuwe Nor vierde in 2019 haar 50-jarig bestaan. De culturele instelling ontwikkelde zich, vaak tegen de stroom in, van een cultureel café tot een poppodium met bovenregionale functie. Zo werd de (Nieuwe) Nor een monument met een belangrijke rol in het sociale en culturele leven van Heerlen, toen en nu. Marcel van der Heyden en Paul Dolhain grijpen het jubileum aan om een boek te maken over vijftig jaar alternatieve jongerencultuur in deze stad.

Auteur
Nieuwe Nor
Fotograaf
Nieuwe Nor