Cultuur

Landgraaf maakt zich klaar voor eerste grote event op Megaland

Nog enkele weken totdat Landgraaf Live op 1 juli als een van de eerste evenementen losbarst met een reeks van twintig shows en concerten op het terrein van Megaland in Landgraaf! Ook gemeente Landgraaf heeft haar zegen gegeven voor optredens van onder meer Waylon, Lex Uiting, The Dirty Daddies, Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen, samen met We Want More winnaar Robin Borneman en VanVelzen. In een custom made arena die in een coronaproof setting per show plaats biedt aan 1100 bezoekers, is het eindelijk weer tijd voor vermaak van de bovenste plank.

Landgraaf Live op Megaland staat op het punt te beginnen

Stahlzeit 15

Nog enkele weken totdat Landgraaf Live op 1 juli als een van de eerste evenementen losbarst met een reeks van twintig shows en concerten op het terrein van Megaland in Landgraaf! Ook gemeente Landgraaf heeft haar zegen gegeven voor optredens van onder meer Waylon, Lex Uiting, The Dirty Daddies, Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen, samen met We Want More winnaar Robin Borneman en VanVelzen.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Jana Breternitz

De Sound van Parkstad online live in première

Publiek

Eindelijk is het zover, de Nacht van Pinkpop presenteert van De Sound van Parkstad op 18 juni 2021 om 20:00 uur online via diverse kanalen. Nadat we in februari begonnen met het project om muzikanten toch een podium te bieden in de covid-tijd komen we nu tot de finale.

Auteur
Nacht van Pinkpop
Fotograaf
Pixabay

Ontdek Mijntijd op de fiets: "Aanwinst voor stad en regio"

Wethouder Jordy Clemens (Heerlen)

Bij wijze van startschot voor het ontdekken van de nieuwe fietsroute “In het spoor van de mijnen”, overhandigde wethouder Tim Weijers van de Gemeente Kerkrade - mede-initiatiefnemer van de route - het 1ste exemplaar aan oud-koempel Hens Peters van de Koempels van de Domaniale.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Filmpremière: "Je voelt tijdens het kijken de trots voor Parkstad"

Première 'Parkstad, door de tijden heen'

Visit Zuid-Limburg lanceerde gisteren de film ‘Parkstad, door de tijden heen’, een productie over de wispelturige geschiedenis van Parkstad Limburg. Een verleden dat getekend wordt door de vele overheersers die kwamen en gingen: de Romeinen, de Franken, de Spanjaarden, de Habsburgers, de Fransen, de mijnbaronnen, … De streek kende een ritme van bloei, neergang, sloop en dan weer opkrabbelen en de nieuwe tijd omarmen.

Auteur
Visit Zuid-Limburg
Fotograaf
Pascal Moors

Avontuur met Puk Lot in Openluchttheater Brunssum

Maskers

Op woensdag 30 juni is er een kindervoorstelling in het Openluchttheater van Brunssum. De voorstelling begint om 15 uur. Het is de eerste voorstelling in het vernieuwde theater. Vanwege de coronamaatregelen moet er vooraf worden gereserveerd. Kaartjes kosten 2,75 euro per persoon.

Auteur
Gemeente Brunssum
Fotograaf
Pixabay

Politiekapel viert jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (25 jaar) en Piet Canna (50 jaar)

Vlnr: Linda Canna, Helga Klinkers, Piet Canna

Politiekapel Limburg kent haar oorsprong en thuishaven in Klankstad Kerkrade. De drie jubilarissen: Linda Canna, Helga Klinkers (beide 25 jaar lid) en Piet Canna (50 jaar lid) poseren op bijgaande foto dan ook niet voor niets bij het prachtige Klankstad monument in Kerkrade. Politiekapel Limburg staat onder muzikale leiding van dirigent Henk Haan en is een muzikale kameleon met een rijke historie.

Auteur
Politiekapel Limburg
Fotograaf
Lucien Andriolo

Laatste concerten aangekondigd op huidig orgel Laurentiuskerk

Orgel

Op vrijdag 23 juli vinden in de Laurentiuskerk van Voerendaal twee orgelconcertjes van drie kwartier plaats. Om 20.00 uur spelen Erika Tieleman en Frans Jespers, om 21.15 uur Anja Hendrikx en Rob Waltmans. Er kunnen 90 personen op veilige afstand van elkaar in de kerk komen luisteren en aanmelden is naar verwachting niet nodig.

Auteur
Orgelkring Voerendaal
Fotograaf
Orgelkring Voerendaal