Sport

Het tennisseizoen is weer begonnen in Klimmen

Jeugdleden

Het is mooi weer, we genieten van deze mooie sport in de buitenlucht.
Bij tennisvereniging Klimmen kun je dagelijks tennissen van 9.00 tot 23.00 uur op 6 verlichte gravelbanen.
Er worden leuke activiteiten georganiseerd voor jong, vanaf 4 jaar, en oud tot en met 90 jaar.
Alle informatie staat op de website vermeld.

De tenniscompetitie begint vanaf vrijdag 31 maart.

Fotograaf
Tennisvereniging Klimmen

Appelsapactie bij RKVV Wijnandia

De appelplukkers

Afgelopen maand werd in Wijnandsrade eigen gemaakte appelsap verkocht. Daarmee werd er door R.K.V.V. Wijnandia een vervolg gegeven aan een actie die in 2021 is ontstaan in het dorp, destijds voor 't Paradijsje in Wijnandsrade. Dit jaar was de oplage echter groter. Een mooi en tevens gezond initiatief voor de bewoners van het dorp.

Fotograaf
RKVV Wijnandia

Dansen in de stad, van Rock 'n Roll tot de Polka

Voetjes van de vloer

Buiten (leren) dansen? Dat kan nu op het pleintje bij de Morenhoek in Heerlen-Centrum. In het kader van 'De Stad als Speeltuin' is daar een interactieve installatie geplaatst die voorbijgangers verleidt tot dansen. Je kiest een van de vijf muziekstijlen, drukt op de knop en de muziek gaat spelen. Volg de voetstapjes op de vloer en je gaat vanzelf dansen. Van Rock ‘n Roll tot de Polka.

Fotograaf
Luc Lodder

Handboogschutterij Sint Hubertus viert 75-jarig jubileum

Loet Meijers, Hub Roemgens en Arnaud Strijbis

Zaterdag 1 oktober had de Handboogschutterij Sint Hubertus te Nuth een besloten feestje ter ere van hun 75-jarig jubileum. Helaas was dit door corona al 2 jaar uitgesteld. Desalniettemin werd dit toch op een leuke manier gevierd. Een speciaal samengestelde groep vrijwilligers had de schouder eronder gezet om er een leuke avond van te maken. De avond werd gestart met koffie, vlaai en gebak.

25 september derde editie Viva la Vida Run Kerkrade

Viva la Vida Run

Atletiekvereniging Achilles-Top organiseert samen met Beleef Kerkrade op zondag 25 september de derde editie van de Viva la Vida Run powered by Decathlon in Kerkrade.

Het Euregionaal hardloop- en wandelevenement staat in het teken van beleven, bewegen en gezelligheid zonder daarbij het wedstrijdelement te verwaarlozen. De voor-inschrijving is inmiddels geopend en sluit op 17 september.

Fotograaf
Organisatie Viva la Vida Run

Nachtklimmen bij Adventure Valley Landgraaf

Nachtklimmen Landgraaf

Adventure Valley Landgraaf bestaat 10 jaar. Dit viert het klimpark met een speciale activiteit op vrijdag 19 augustus: Nachtklimmen. Je kunt dan van 20.00 tot 00.00 uur veilig de uitdaging aangaan bij Adventure Valley Landgraaf. Vanuit het klimparcours heb je dan een uniek uitzicht over de vallei van Landgraaf, zeker in combinatie met de zonsondergang. Een bijzondere ervaring ligt in het verschiet, ook als je kiest voor de Alpine Coaster.

Fotograaf
Visit Zuid-Limburg

Deelnemers Vitaal Kerkrade kunnen jaar gratis sporten

Overeenkomst gratis sporten

Deelnemers die het programma Vitaal Kerkrade succesvol afronden, mogen een jaar lang gratis sporten via het Volwassenfonds Sport & Cultuur met een maximumvergoeding van 260 euro. De gemeente Kerkrade heeft hiertoe donderdag een overeenkomst getekend met het Volwassenenfonds.

Fotograaf
Gemeente Kerkrade

Hoensbroekse hockeycoach pakt zilver bij NK

Thijs Bams

De ploeg Oranje-Rood uit Eindhoven van coach/trainer Thijs Bams (30, afkomstig uit Hoensbroek) verloor zaterdag 25 juni in Utrecht op Kampong de hockeyfinale om het Nederlands kampioenschap tegen Amsterdam JA1 (16-17 jr).

Beide ploegen zijn elkaar tijdens de afgelopen reguliere competitie in poule A al twee keer tegengekomen. Steeds won Amsterdam, 2-1 en 2-4.

Fotograaf
Bart Bams

Brunssumse doelman Dylan Vranken tekent bij Roda

dylan vranken

Dylan Vranken uit Brunssum blijft verbonden aan Roda JC. De 20-jarige doelman tekende een amateurovereenkomst tot de zomer van 2023. Dylan is vanzelfsprekend blij om zijn eerste contract te tekenen. "Ik ben enorm trots en blij om mijn eerste contract te tekenen bij deze fantastische club. Vanaf mijn jeugdjaren loop ik hier al rond wat het extra bijzonder maakt om nu definitief aan te sluiten bij het eerste elftal."

Fotograaf
Roda JC