Sport

Open dag bij Dance Centre Benito in Brunssum

Leeuwenlogo van Dance Centre Benito Deane

Op 3 en 4 oktober zijn bij Dance Centre Benito Deane (DCBD) open dagen! Tijdens deze dagen is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen in onze dansschool. Om dit extra leuk te maken worden er optredens verzorgd door alle lesdansers en wedstrijddansers.

Auteur
Dance Centre Benito Deane

Olympia KFC zoekt volleyballers

De twee gemengde volleybalgroepen van Gymnastiekvereniging Olympia KFC kunnen nog leden gebruiken. Er wordt recreatief volleybal gespeeld, enige ervaring is gewenst. De lessen vinden plaats in BMV De Sjinskoel aan de Kloosterlaan in Schinveld op maandag van 19.30 tot 21.00 uur en op donderdag van 20.30 tot 22.00 uur.

Auteur
Olympia KFC

Ontdek wielrennen met training Team Jumbo

Team Jumbo bij Trainingskamp Alicante

Dit najaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy, als onderdeel van de samenwerking met Limburg Cycling, Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren tussen de veertien en negentien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Auteur
Team Jumbo-Visma
Fotograaf
Team Jumbo-Visma

Herinneringen aan Voerendaals WK-wielrennen

De strijd tussen Jan Janssen en Eddy Merckx in Kunrade (1967) uit het fotoboek “Voerendaal vroeger” van 1982. Tevens staat in het boek dat de herkomst van de meeste foto's niet meer te achterhalen valt.

Een foto van het wereldkampioenschap wielrennen in 1967 bracht oude herinneringen boven. De spannende finale van de profs op 3 september 1967 zullen veel oudere lezers zich nog goed herinneren. Die strijd speelde zich o.a. in Kunrade en op de Bergseweg af. Jan Janssen moest door Jos v.d. Vleuten “getrokken” worden om zijn grote rivaal Eddy Merckx in te halen. 

Auteur
Hary van Aken

Hockeyclub Nuth wordt volledig rookvrij

Hockeyers van HC Nuth

Hockeyclub Nuth (HCN) is sinds september volledig rookvrij. Zodra men het moderne hockeycomplex op de Kollenberg te Nuth oploopt, is het verboden te roken. HCN wil kinderen het goede voorbeeld geven. Zien roken, lijkt dan normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, doet roken. Zeker als zij rokers zien naar wie zij opkijken, andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken/tabaksrook zowel binnen als buiten schadelijk. Met een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Auteur
HC Nuth
Fotograaf
Bart Bams

Cheon-Kwon verrast leden met unieke rugzak

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon-Kwon is een gezellige vereniging waar je op een fijne manier kan trainen. Taekwondo is toegankelijk vanaf 6 jaar tot ..., je bent nooit te oud om deze sport te beoefenen! Verder hebben wij een kleine Hapkido groep. Om Hapkido te beoefenen, moet je 14 jaar zijn. Ook hier: je bent nooit te oud om Hapkido te beoefenen. Hapkido is ook zeer geschikt voor senioren. 

Auteur
Cheon-Kwon

Judo en fanfare geven cross-over evenement

Judo en fanfare op cross-over evenement

Ben je nieuwsgierig naar wat ze allemaal doen bij de judovereniging? Of wil je eens weten hoe het is om muziek te maken bij de fanfare? Kom dan langs op het Cross-over evenement dat georganiseerd wordt door de judovereniging en fanfare uit Ubachsberg!

Auteur
St. Cecilia en Ju-No-Kata

Volleybalteam 'net net' uit Kerkrade zoekt jou!

Het volleybalteam van net net

Als jij van teamsport houdt, een uurtje per week actief wilt zijn en ook nog eens wilt lachen, dan zijn we op zoek naar jou en moet je zeker even verder lezen! Wij zijn een recreatief team dat op woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur volleybalt in de sportzaal aan de Hertogenlaan.

Auteur
Net net

TV Klimmen verkoopt loten voor nieuwe AED

Leden van TV Klimmen gaan aan de slag met de Grote Clubactie 2020

Onlangs startte de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie 2020. Ruim 260.000 lotenverkopers van meer dan 5.000 verenigingen in heel Nederland gaan aan de slag om extra inkomsten te werven voor hun club. Zo ook Tennisvereniging Klimmen. De leden van TV Klimmen zetten zich dit jaar in voor een nieuwe AED, omdat de huidige 10 jaar oud is en vervangen dient te worden.

Auteur
TV Klimmen
Fotograaf
TV Klimmen