Sport

Heerlen start campagne voor actieve en gezonde mobiliteit

Hardlopen

Gemeente Heerlen start een campagne om samen met inwoners, bezoekers, maatschappelijke organisaties en ondernemers te werken aan 'duurzame mobiliteit'. Voor een groene en gezonde stad is het belangrijk hoe mensen zich verplaatsen. De campagne wil mensen laten nadenken over het vervoer en hen zo vaker laten kiezen voor actieve en gezonde mobiliteit zoals wandelen en fietsen.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Gratis kennismaking met wielersport voor jongeren

Team Jumbo-Visma logo

Dit voorjaar organiseert Team Jumbo-Visma Academy Open Trainingen om jongeren kennis te laten maken met de wielersport. De trainingen zijn bedoeld voor jongeren van dertien tot en met zeventien jaar oud die weinig tot geen ervaring hebben met de wielersport en het leuk vinden om de sport te proberen.

Auteur
Team Jumbo-Visma
Fotograaf
Team Jumbo-Visma

Gemeente wil herontwikkeling sportpark Kaalheide uitwerken

Sportpark Kaalheide

De gemeente Kerkrade heeft een intentieovereenkomst getekend voor het uitwerken van een herontwikkelingsplan voor sportpark Kaalheide. De andere partijen die deze intentieovereenkomst hebben getekend zijn BRUIS, Roda JC, Stichting Maatschappelijk Ontwikkelen, HEEMwonen, Achilles-TOP en TCK.

Auteur
Gemeente Kerkrade
Fotograaf
Gemeente Kerkrade

SnowWorld ziet door lege piste veel aanmeldingen volgend jaar

Lege hal bij Snowworld

Door corona zijn de mogelijkheden om op wintersport te gaan dit jaar voorlopig van de baan. Ook SnowWorld zag zich genoodzaakt haar deuren te sluiten waardoor wintersporters in eigen land geen gelegenheid hebben om les te krijgen in de sneeuw. In een normaal jaar leidt de voorbereiding op de krokusvakantie tot topdrukte bij SnowWorld, maar dit jaar bleven de pistes noodgedwongen leeg.

Auteur
SnowWorld
Fotograaf
SnowWorld

Ballen Voerendaalse voetbalclub gedoneerd aan stichting

Donatie voetballen

Ondanks de lockdown staat de vereniging RKVVVoerendaal niet stil. Zo traint de jeugd door, worden er attenties rondgebracht en is er een digiquiz georganiseerd. Ook werd er deze periode gekeken naar het materiaal. Wat kan er eventueel weg en wat dient er vervangen te worden. Zo ook de ballen.

Auteur
RKVVVoerendaal
Fotograaf
RKVVVoerendaal

Leer Hapkido-technieken bij Cheon Kwon Kerkrade

Hapkido bij Cheon-Kwon

Taekwondo & Hapkido vereniging Cheon Kwon is sinds 1986 gevestigd in Kerkrade. Hier kan je twee sporten beoefenen: Taekwondo en Hapkido. Hapkido is bij Cheon-Kwon een kleine vaste groep van beoefenaars. Bij Hapkido is geen aanloop voor nieuwe leden, denkelijk heeft Hapkido niet zo’n bekendheid als Taekwondo. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden om onze Hapkido groep te versterken, dus nu een stukje over Hapkido.

Auteur
Cheon-Kwon
Fotograaf
Cheon-Kwon

Gemeentehuur van sportclubs in Heerlen kwijtgescholden

Voetbal

De huur van gemeentelijke sportaccommodaties wordt over de periode 1 juni tot en met 31 december 2020 kwijtgescholden aan amateursportorganisaties. De kwijtschelding geldt alleen voor landelijk erkende amateursportorganisaties en niet voor andere partijen die gebruik maken van gemeentelijke sportaccommodaties zoals het onderwijs. Het gaat in totaal om een bedrag van €171.504.

Auteur
Gemeente Heerlen
Fotograaf
Pixabay

Drie dagen per week badmintonnen bij KBC '67

Badmintonracket

KBC '67 is door meerdere enthousiaste badmintonspelers opgericht in 1967. Er wordt op verschillende niveaus gespeeld, zowel beginnelingen als gevorderden, recreanten en competitiespelers. Alle spelers krijgen training en hebben de mogelijkheid om vrij te spelen met elkaar. Op onze club hechten wij waarde aan prestaties, gezelligheid, respect en goed onderling contact. U kunt vrijblijvend een kijkje nemen op een van onze speeldagen. De eerste maand kunt u gratis kennismaken met onze club.

Auteur
KBC '67
Fotograaf
Pixabay

Grote Clubactie: 'Extra steun verenigingen blijft hard nodig'

Grote Clubactie

Het kabinet verlengt het steunpakket voor de amateursport tot eind juni, maar extra inkomsten zijn meer dan ooit hard nodig. Ledenaantallen lopen terug waardoor ook de inkomsten uit contributie teruglopen. Spaartegoeden bij clubs raken op. Geld dat eigenlijk bedoeld is voor bijvoorbeeld onderhoud aan het complex. Ook lopen clubs veel geld mis door het dicht blijven van de kantines, een belangrijke inkomstenbron.

Auteur
Grote Clubactie
Fotograaf
Grote Clubactie

Scoutinggroepen in Limburg zien jeugdleden met 2,4% toenemen

Scouting Nederland

Ondanks de lockdown is scouting in Limburg onverminderd populair: het aantal jeugdleden in Limburg steeg in 2020 met 2,4%. Dit blijkt uit intern onderzoek van Scouting Nederland. Een bijzonder resultaat in een jaar dat ook veel bijeenkomsten van scouting (fysiek) niet door konden gaan vanwege de coronacrisis.

Auteur
Scouting Nederland
Fotograaf
Scouting Nederland